Connect with us

Politika

LICIMJERSTVO SNSD Topić i Amidžić pitaju gdje je put u Debeljacima, a NISU glasali za njega

Published

on

Šef Kluba odbornika SNSD u banjalučkoj Skupštini Dragoslav Topić, juče je zajedno sa odbornicima Srđanom Amidžića i Borivojem Obradovićem obišao radove na putu u Debeljacima, te kritikovao izgradnju ovoga puta.

Ništa tu ne bi bilo sporno, da Topić i ti isti odbornici nisu napustili salu kada se odlučivalo da li će se taj isti put graditi.

Naime, put u Debeljacima finansira se iz rebalansa budžeta usvojenog prošle godine bez SNSD, odnosno, da se odbornike koji su juče pričali sa mještanim pitalo, taj put ne bi ni bio izgrađen.

Topić je juče čak i salago javnost, rekavši da je on „podržao taj projekat i da ima pravo da pita kada će biti gotov“. Što nije istina, a primijetili su i mještani.

– Nisam znao da se okupljaju, nisu nas mještane ni zvali okupili su svoje simpatizere, da sam znao otišao bih da ih pitam kako ih nije sramota. Godinama molimo da nam naprave put i sada kad je pri kraju oni dolaze da nešto kritikuju. Taj Amidžić je bio zamjenik gradonačelnik, pa što nije došao ranije, sad nam ne treba, pogotovo kada znamo da nisu ni bili za da se taj put gradi– rekao je jedan od mještana.

Nastavi čitati

Politika

Partijska knjižica na konkursima – danas gotovo jedina kvalifikacija

Published

on

By

Ni jedno pismo visoke politike ne sadrži ono što muči armiju nezaposlenih – kako do posla. Ili bar one koji nemaju partijsku knjižicu. Put do radnog mjesta vodi preko javnog konkursa, ali tu je i prva prepreka na kojoj većina pada, jer šansu uglavnom dobijaju unaprijed odabrani.

Zapošljavanje onima sa knjižicom – radovanje. Nepodobnima karta u jednom pravcu.

Epidemija za koju lijeka nema. Najsvježiji primjer stranačkog zapošljavanja, koji je danima zauzimao prostor u medijima, stiže iz Socijalističke partije.

“Ja sam delegirana na mjesto izvršnog direkora Puteva RS ispred svoje političke opcije i naravno da je to prihvaćeno i s te strane sam otišla kao izvršni direktor u Puteva RS, s druge strane, imala sam i konkurs u APIF-u i isto je bila potrebna podrška partije, to se desilo i tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, kaže Andrea Dorić za UNA TV.

Nekima dvije fotelje – nekima ni stolica. Partijska knjižica na konkursima – danas gotovo jedina kvalifikacija. No, nije uvijek bilo tako.

“Ja sam morao prvo se dokazivati kroz honorarni rad, a onda kroz pripravnički staž. Danas teško, pogotovo u ove vladajuće partije, teško je ući, pogotovo na neke veće pozicije, istaknutije, pa čak i one niže rangirane, ako se ne posjeduje partijska knjižica”, kaže Slobodan Pešević, novinar u penziji.

Izvor: una

Nastavi čitati

Politika

PODRŠKA: Drinić posjetio FK Polet Krajišnik u Dragočaju povodom plasmana u viši rang

Published

on

By

Posjeta FK “Polet Krajišnik” Dragočaj i druženje sa članovima povodom prelaska u viši rang takmičenja, objavio je potpredsjednik Gradskog obora PDP-a u Banjaluci Nebojša Drinić na društvenim mrežama.

– Čovjek je biće igre i u igri se najlakše otkriva. Igra nije način da “ubijamo vrijeme”, već prostor našeg stvaralaštva u kome sazrijevamo kao ličnosti – istakao je Drinić.

– Pozitivna energija, sloga i odlučnost da ovaj klub napreduje se osjeti u svakom igraču, međutim, potrebno je pronaći sistemsko rješnje, jer perspektivni klubovi poput ovoga zaslužuju podršku u kontinuitetu – dodao je on.

– Sport zaslužuje veća ulaganja, odgovarajuća rješenja za mlade i sve koji pripadaju svijeta sporta. Za to ću se svim srcem boriti i lično zalagati. Nastavljamo dalje – zaključio je Drinić.

Izvor: Banjaluka.net

Nastavi čitati

Politika

Nešić: Saberi se Brane jer Srpska zna

Published

on

By

Tvita Borenović da sam ‘treći ljiljan’. Nisko i primitivno!

I to od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem u TV emisiji koja je Dodiku poklonila Prijedor.

Dragi Brano, saberi se čovječe jer zna Srpska!

Ozbiljni lideri ozbiljno se bave politikom. Zar za tolike godine ama baš ništa nisu naučio od Mladena Ivanića? Lidera ne čine pljuvačne žlijezde nego znanje, umijeće, razumijevanje političkih procesa i sposobnost kreiranja političkih vizija i ciljeva.Ali tebi je sve to strano, zato si lažni lider i kralj kompenzacije.

Dragi kompenzacioni prijatelju, podsjetiću te, nije Nenad Nešić srušio Vladu SDS-a da bi ustoličio Dodika za premijera i on bio njegov ministar. To ste uradili ti i PDP, zajedno sa SDA, da bi ti bio Dodikov ministar. I ko je onda ljiljan, Brano?

Dragi Brano, lideru kompenzacija, nije valjda da o Mladenu Ivaniću misliš da je izdajnik i ”Bakirovac”, kao što govori i Milorad Dodik, samo zato što su za njega glasali i Bošnjaci!? Za razliku od tebe, ja ne mislim da je Ivanić ”ljiljan” i mislim da je bio dobar član Predsjedništva BiH. Vidiš prijatelju, Bošnjaci su glasali za Ivanića kao člana Predsjedništva. Poslanici SDA su 2010. godine podržali Ivanića i za delegata u Domu naroda. Četiri godine kasnije, podržali su Dušanku Majkić. Birali su i vas iz PDP, kao i ove iz SNSD, samo nas iz DNS nikada nisu birali!

No, vratimo se Bratuncu, Brano. Zar vi iz PDP-a niste beskompromisni borci protiv kriminala i korupcije? Znaš li neupućeni lideru kolika je šteta nanijeta budžetu opštine jer se iz njega plaćaju odštete za nezakonite smjene i premještaje zaposlenik, mahom naklonjenih SDS-u? Da li te doktorica informisala o nezakonitoj gradnji, nepotizmu, zloupotrebama regulacionih planova? Znaš li kako na opštinskom zemljištu i pod kojim uslovima niču privatne solarne elektrane? Misliš li da sve to treba tolerisati Srđanu Rankiću da bi ”tvoja” doktorica upravljala Domom zdravlja? Zar glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za tebe nisu Srbi? Srami se!

I na kraju, dragi prijatelju koji si vječito na kompenzacionim listama, žao mi je što si krenuo nisko, i ja neću padati na tvoj nivo ali ću ti odgovoriti istinom. Da li direktore iz DNS-a ili one iz PDP-a, čuva SDA iako im je mandat davno istekao? Ko je išao kod Bakira Izetbegovića da dogovara vlast nakon izbora? Ti ili ja?

Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoću li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra, da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja? Ko nije htio ili smio pokrenuti inicijativu za smjenu Bisere Turković? Ko tri godine nije nijednu kritiku izrekao na račun SDA? Vi iz ostatka opozicije ili ja?

Nastavi čitati

Aktuleno