Connect with us

Hronika

A NOEL SE NADAO DESERTU… Rebeka je ispekla porciju keksa i zdrobila neke pilule tučkom

Rebeka Pejn iz Australije proglašena je krivom za drogiranje i ubistvo supruga Noela, nakon što je otkriveno da mu je tokom 2020. godine u omiljene kolače stavljala pilule za spavanje.

“Bila sam potpuno uništena“, rekla je kroz suze Noelova kćerka Trejsi Pejn.

Pejnovi su spolja izgledali kao normalna seoska porodica, ali njihovi najbliži kažu da njihov brak nije bio srećan. Noel je prvi put upoznao Rebeku kada je živjela pored njegove kćerke Trejsi u Gorokanu, Novi Južni Vels. Trejsi je rekla da nikada nije željela da se razvije romansa između njenog oca i Rebeke. Ona je dodala da su se njih dvojevjenčali ubrzo nakon što su se upoznali. Komšije kažu da je veza obilježena nasiljem i navodima da je Noel tukao svoju ženu. Porodični prijatelj Bari rekao je za “A Current Affair” da je vidio i “modrice na njenoj ruci i … grudima”.

“Vjerujem da ju je tukao”, rekao je Beri.

Na sudu, tužioci su tvrdili da je Rebeka željela da izađe iz svog braka – da je bila uznemirena zbog druge žene koju je Noel dovodio u njihovu kuću sa njima, i da joj je bilo dosta premlaćivanja. Sud je čuo da je Rebeka mjesecima planirala da drogira svog muža i dok je svjedočila, rekla je poroti da je samo očekivala da će mu se samo prispati i “da će otići u krevet”. Beri je rekao da je Rebeka dobra kuvarica i da je Noel voleo njene kolače.

“Oni su uvijek imali kekse i kolače”, rekao je Beri.

Rebeka je 1. septembra 2020. ispekla veliku porciju keksa sa limunom i zdrobila neke pilule temazepama tučkom.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno