Connect with us

Politika

Aca Lukas u Banjaluci: Koncert na kojem se REKLAMIRA SNSD i obraća zvaničnik SNSD, NE ORGANIZUJE SNSD

U Multimedijalnoj sali banjalučkog Čajaveca u nedjelju uveče održan je koncert folk pjevača Ace Lukasa, na kojem su se puštali promotivni spotovi SNSD-a, a prisutnima se obratio i predsjednik Gradskog odbora ove stranke Vlado Đajić.

Na snimcima koji su ustupljeni Mondu, vidljivo je da se pred početak Lukasovog nastupa, na video-bimu puštaju spotovi sa logom SNSD-a, na kojem se pojavljuju najviši zvaničnici ove stranke i reklamiraju aktivnosti koje je ranije organizovao SNSD. Nakon izlaska Lukasa na binu, sa njim se pojavio i Đajić koji je pozdravio prisutne.

“Uživajte večeras, družićemo se i narednih dana”, poručio je, između ostalog, Đajić, te najavio i koncert sa Cecom Ražnatović krajem septembra u Banjaluci.

Potom je zajedno sa Lukasem zapjevao hit Mitra Mirića “Ne može nam niko ništa”, neizostavni dio repertoara na brojnim SNSD-ovim skupovima i pjesmu koju nerijetko zapjeva i predsjednik ove stranke Milorad Dodik.

Iako je koncert organizovan u zgradi “Čajaveca” u multimedijalnoj sali u prostoru gdje je sjedište Gradskog odbora SNSD-a, tokom kojeg je reklamiran SNSD i obratio se predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a, iz SNSD-a tvrde da oni ne stoje iza ovog događaja.

Iz GO SNSD Banjaluka nisu odgovorili na upit Monda da li su oni na bilo koji način učestvovali u organizaciji koncerta, ali su, nekoliko dana prije njegovog održavanja, portalu Blink.ba odgovorili da “Multimedijalna sala u krugu Čajaveca nije u vlasništvu, niti pod zakupom Gradskog odbora SNSD-a, kao i da Gradski odbor ove stranke nije organizator niti učestvuje u organizaciji navedenog koncerta i u skladu sa tim nema informacije o besplatnim kartama za ovaj koncert”.

Osim besplatnih karata, tokom koncerta je za sve posjetioce bilo besplatno bezalkoholno i alkoholno piće u neograničenim količinama.

Mondo je poslao upit agenciji “Arbitrium” koja je tvrdila da su organizovali neke ranije koncerte na ovom mjestu, kao i agenciji “Queen estrada” kojoj se Đajić zahvalio tokom svog govora, ali odgovore nismo dobili. Ukoliko ih dostave, objavićemo.

U istoj sali do sada su nekoliko puta organizovane slične žurke, zabave i koncerti na kojima se po pravilu pojavljivao Đajić i drugi funkcioneri stranke. GO SNSD je uvijek demantovao da su oni organizatori, pa čak i kada se pjevačica Milica Pavlović javno zahvalila Đajiću što je organizovao “matursko veče” na kojem je nastupila.

(Mondo)

Politika

OD ČEGA ĆE ŽIVJETI Hoće li Šarović i Izetbegović na biro za zapošljavanje ili u penziju?

Bakir Izetbegobić, lider SDA, nakon poraza na izborima ostaje bez posla, što bi značilo da će se njegovo ime naći na birou za zapošljavanje ili u proceduri fonda penzionog osiguranja za sticanje penzije. Ali, nije jedini politički gubitnik na ovim izborima. Tu je i generacija Mirko Šarović.

Ova priča nije od juče. Pričalo se o Bakiru na birou i prije četiri godine, čak ju je i sam lider SDA potencirao u jednoj od izjava, ali nikada se nije prijavio kao nezaposlena osoba.

On vjerovatno ni ove godine, kao ni tada nema namjeru da se prijavi na Biro. Njegov plan je sigurno da ponovo “dobije posao” u Domu naroda Parlamenta BiH, ali ako SDA dobije tri poslanika kako bi on mogao biti izabran za predsjedavajućeg.

Tada će Izetbegović umjesto naknade na birou mjesečno zarađivati više od 5.000 KM. Ako SDA ne dobije tri poslanika, Izetbegović će profesionalizovati svoj status predsjednika stranke, te tako biti prijavljen kao zaposlenik SDA. Kolika bi mu plata tada bila, nije poznato.

Ali nije Bakir jedini, tu je i Mirko Šarović. Za razliku od Jelene Trivić koja je do sada obavljala poslove Narodnog poslanika i univerzitetskog profesora, sada joj samo preostaje jedna plata na fakultetu.

Mirko Šarović, kao diplomirani pravnik i političar bez funkcije, osim toga što je predsjednik SDS-a u odbrojavanju, takođe sa svojih 66 godina ispunjava uslove za penziju, ne i za biro.

Kakav će biti rasplet političkih gubitnika pred nama je, ali vjeruje se da će politički veterani ipak stranku iskoristiti kao firmu za pokriće troškova života.

Nastavi čitati

Izbori 2022.

KAKAV PRIZOR! Borenović priča, u pozadini SNSD poručuje: Pobjeda!

Fotografija govori 1000 riječi. Baš tako je izgledalo tokom govora predsjednika PDP-a Branislava Borenovića jedan od fotoreportera je zabilježio zanimljivu fotografiju.

Naime dok je Borenović držao govor, iza njega je na bilbordu osvanula izborna poruka SNSD-a.

Nastavi čitati

Politika

STANIVUKOVIĆ SE OBRATIO NA SKUPU! Ne mogu da podnesem da moj narod zbog političara napušta Republiku Srpsku (UŽIVO)

Prisutnima na skupu obratio se i gradonačelnik Banjaluke.

Banjaluka je slobodan grad. Mi smo dostojanstveni i jedino što želimo jeste istina, makar to bio samo edan posto mi ćemo učiniti da to bude 100 posto, rekao je Stanivuković.

 

Nastavi čitati

Aktuleno