Connect with us

Društvo

ALARMANTONO KOD GACKA: Mještani u strahu, voda i dalje prijeti da uđe u kuće (VIDEO)

Rijeka Đeropa se izlila u selu Fojnica kod Gacka i ugrozila brojne stambene objekte. Iza vatrogasaca, koji su još uvijek na terenu, je teška noć. Voda je ušla u dvije kuće i šest podruma te pričinila veću materijalnu štetu.

– I noćas i 17. decembra voda je ušla u našu kuću. Bilo je grozno. Civilna zaštita, vatrogasci, komšije su došli na vrijeme i pomogli. Laminat se podigao. Prošli put je ušlo kroz temelje i samo poteklo kao izvor niz kuhinju. Ovog puta je bilo nešto manje vode. Civilna zaštita je sve iz prizemlja na vrijeme sklonila. Sada me je strah. Ne izlazi mi sve od noćas iz glave. Prije mjesec sam izašla i u zoru bosonoga dočekala vodu. Hvala Bogu ostali smo prisebni – kazala je Olga Mučibabić, čija je kuća pretrpjela najveću štetu.

Stanje je danas mnogo bolje nego što je bilo noćas, navode iz Vatrogasne brigade Gacko. Reagovali su na vrijeme te evakuisali ugrožene građane, čije su stvari iznesene na sprat kuće.

– Jutros oko četiri sata Đeropa, koja je u normalnim okolnostima rječica, je potpuno podivljala i u roku od 15 minuta poplavila dva domaćinstva, a da ne govorim koliko je oštećeno pomoćnih objekata, podruma, staja, štala… Situacija je sada bolja, kiša je stala i voda se počela povlačiti u korito – kazao je Aleksa Vučković iz Vatrogasne brigade.

Kiša nije napravila probleme samo u Fojnici, već na području cijele opštine.
Novosti.ba

Društvo

Počinje isplata uvećanih penzija u Srpskoj

Za isplatu januarskih penzija potrebno je 133,97 miliona KM.

Na račune penzionera u Republici Srpskoj danas će biti uplaćena uvećana januarska penzija, rekao je direktor Fonda PIO Mladen Milić.

Milić je istakao da je Republika Srpska imala najveće godišnje usklađivanje u odnosu na region.
Za isplatu januarskih penzija potrebno je 133,97 miliona KM, što je za 16,22 miliona KM više u odnosu na decembarske penzije.
U Republici Srpskoj januarske penzije će biti veće za 13,5 odsto.

Nastavi čitati

Društvo

U subotu u Trebinju Praznik mimoze

Trebinje će u subotu 11. februara obilježiti Praznik mimoze.

Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Trebinja, karavan mimoze iz Herceg Novog će se pobrinuti da donese dašak Jadrana na trebinjske ulice, kako se to decenijama unazad dešavalo u ovom gradu.

Defile karavana sa uličnom gradskom muzikom, ansamblom mažoretkinja i trombonjerima, krenuće u 11 časova ispred hotela “Leotar”, preko Kamenog mosta i Dučićeve ulice do platoa ispred Kulturnog centra u Gradskom parku, gdje će biti održan prigodan program.

Nastavi čitati

Društvo

Vremenska prognoza: Pretežno oblačno sa slabim snijegom

U Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5°C, na jugu do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i 0°C, na jugu do 6°C.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -8°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko -4°C.

Nastavi čitati

Aktuleno