Connect with us

Svijet

Australijanac tvrdi da je vanbračni sin kralja Čarlsa i Kamile, TRAŽI DNK ANALIZU

Pedesetšestoodišnji Australijanac Simon Dorante-Daj već godinama tvrdi da je sin kralja Čarlsa III i kraljice Kamile, a sada traži i DNK analizu kako bi to dokazao.

Ovaj muškarac, čije je srednje ime Čarls, rodio se 5. aprila 1966. u Hempširu, a živi u Australiji. Porodica kod koje je odgojen, usvojila ga je kad mu je bilo samo 18 mjeseci.

Njegov usvojitelj bila je Vinifred, nekadašnja zaposlenica kraljice Elizabete II i princa Filipa. Ona mu je navodno vrlo često govorila o roditeljima, a jasno je otkrila i njihov identitet.

Tvrdi da je začet tijekom prve afere kraljevskog para kada je Čarlsu bilo samo 17, a Kamili 18 godina i to je iznio u javnost još 2019. godine.

Svoje tvrdnje o pripadnosti kraljevskoj porodici potkrijepio je i tada fotografijama iz mladenačkih dana na kojima nevjerojatno nalikuje na kralja i vojvotkinju od Kornvela.

“Vjerujem da je princeza Diana znala da ja postojim i da je ‘posložila kockice’. Mislim da je pronalazila sve više odgovora o svom životu, o tome kakvo joj je zlo učinjeno i htjela je izaći u javnost s time prije svoje smrti”, izjavio je Simon za australijski magazin New Idea uvjeren da bi danas cijeli svijet znao za njega da se to dogodilo.

Svijet

BRITANIJA U MRAKU? Moguća tročasovna isključenja struje

Britanija bi se tokom zime mogla suočiti sa tročasovnim planiranim isključenjima struje u domaćinstvima i kompanijama ukoliko ne bude mogla da uvozi električnu energiju iz Evrope i ima problema u svojim nastojanjima da povuče dovoljno gasa za elektrane, upozorila je danas Nacionalna mreža.

Zemlje širom Evrope izrađuju planove za zimu u slučaju prekida dovoda gasa iz Rusije.

Nedostatak gasa u Evropi, te problemi sa održavanjem u nekoliko nuklearnih elektrana u Francuskoj povećali su rizik da Britanija neće moći da obezbijedi dovoljno gasa ili da uvozi električnu energiju koju je obično dobijala iz drugih država poput Francuske, Belgije i Holandije.

Britanska administracija izrazila je uvjerenje da će obezbijediti dovoljno struje za zimu.

– Britanija ima siguran i raznovrstan energetski sistem. Uvjereni smo u naše planove za zaštitu domaćinstava i firmi – navodi se u saopštenju britanske Vlade.

Nastavi čitati

Svijet

LUKAŠENKO ZABRANIO SVA POSKUPLJENJA: Od danas, ne od sutra

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko zabranio je poskupljenja u ovoj državi.

Kako je rekao rekao država mora stati na kraj poskupljenjima.

– Od 6. oktobra zabranjena su sva poskupljenja. Zabranjena! Od danas. Ne od sutra, od danas. Dakle, od danas su poskupljenja zabranjena – naveo je Lukašenko, prenose tamošnji mediji.

(Telegraf)

Nastavi čitati

Svijet

Novi hit američkog predsjednika: Snimak kako psuje kruži društvenim mrežama (VIDEO)

Snimak predsjednika SAD-a Džoa Bajdena kako psuje postao je hit na društvenim mrežama.

Naime, Biden se jučer sastao s gradonačelnikom Fort Majers Beiča Rejom Marfijem. U jednom momentu je rekao:

– Niko se ne zaje*ava s nekim ko se preziva Biden.

Kontekst još uvijek nije u potpunosti jasan, ali gradonačelnik se definitivno složio s Bidenom.

Apsolutno ste u pravu – kazao je.

– To je moj predsjednik – napisao je jedan korisnik Tvitera.

– Sad ga još više volim – dodao je drugi.

Ovo nije prvi put da je Bajden snimljen kako psuje. On je 2010. godine, dok je bio potpredsjednik, najavio da će Barak Obama izmijeniti zakon o zdravstvenoj zaštiti.

Ovo je je*eno važna stvar – rekao je tada

Nastavi čitati

Aktuleno