Connect with us

Zdravlje

BANANA DIJETA POSTALA HIT U SVIJETU! Za sedam dana skida i do pet kilograma

Jutarnja banana dijeta je pravi hit u svijetu, a uz pomoć nje možete izgubiti nevjerovatnih pet kilograma za sedam dana.

Banana je voće koje ne sadrži masnoće i holesterol. Obogaćene su skrobom koji ima nizak glikemijski indeks a samim tim se duže vari i pruža duže vrijeme osjećaj sitosti. Banane su bogate kalijumom, manganom i vitaminima B6 i C. Jedna banana zavisno od veličine ima između 103 i 110 kalorija.

Započnite svoj dan tako što ćete ujutru pojesti bananu i popiti šolju tople vode. Ovo će uticati na ubrzanje vašeg metabolizma, jer banane stimulišu varenje. Banane moraju biti svježe, a ne pečene ili zamrznute. Od ostalih namirnica ne bi trebalo da konzumirate slatkiše, mliječne proizvode i alkohol. Preporučuje se i izbjegavanje večere nakon osam sati uveče.

Dijeta sa bananama
Plan obroka bi trebalo da izgleda ovako:

1. Doručak: jedna ili 2 banane i jedna čaša tople vode

2. Ručak: piletina, ćuretina ili riba i svježa salata, slatkiše nemojte jesti odmah nakon obroka ali možete malo da se zasladite do 15 časova.

3. Večera do 20 časova: obrok po izboru (bez šećera) i svježa salata

Zdravlje

KOMPANIJA „Džonson i Džonson“ optužena da je prodavala KANCEROGENI PUDER ZA BEBE

Podružnica američke farmaceutske kompanije „Džonson i Džonson“(J&J) danas je po drugi put podnijela zahtjev za bankrot i pokretanje stečaja, nastojeći da se postigne sudska nagodbu u vrijednosti od 8,9 milijardi dolara u procesu u kojem je kompanija optužena da talk za bebe koji proizvodi i plasira na tržište prouzrokuju rak.

Prvi zahtjev za stečaj podružnice „J&J LTL Managment“ je odbijen nakon odluke apelacionog suda u kojoj je navedeno da ni „J&J ni LTL nisu u finansijskim problemima kojima bi stekli pravo da proglase bankrot”, prenosi Rojters.

Novi zahtjev za bankrot i ulazak u stečajni postupak uključuje prijedlog da se povjeriocima isplati 8,9 milijardi dolara u periodu od 25 godina kako bi se riješile sve tužbe vezane za kancerogeni talk za bebe.

Ovaj prijedlog je podržalo oko 60.000 povjerilaca koji su tužili kompaniju, navodi se u saopštenju J&J.

Nastavi čitati

Zdravlje

SVAKI PRST POVEZAN JE SA JEDNIM ORGANOM: Dovoljna je minuta masaže da se riješite bola

Masaža je jedan od najboljih načina da se opustite i relaksirate, a neke tipove masaža ili pritiskanja određenih tačaka na dlanu možete sami da izvedete kod kuće.

Redovna masaža prstiju djeluje stimulativno kako na pojedine organe, tako i na cijelo tijelo, a treba vam samo jedan minut dnevno. .

Prema kineskoj medicini, na vrhovima svakog od pet prstiju na rukama nalaze se tačke koje poboljšavaju funkcionisanje i stanje unutrašnjih organa. Prednost je što takva masaža ne zahtijeva nikakve posebne vještine ili uslove. Opusite se, udobno se smjestite i masirajte prste, ali važno je da znate da je svaki prst, odnosno tačke na njihovim vrhovima povezane su sa određenim organom.

Palac
Tačke na palcu su odgovorne za srce i pluća. Kada ste uznemireni, možete smanjiti rizik od ubrzanog lupanja srca samomasažom palca.

Kažiprst
Odgovoran za rad digestivnog trakta, smanjenje bola u stomaku i manji rizik od probavnih teškoća.

Srednji prst
Za mučninu, vrtoglavicu ili nesanicu

Domali prst
Ovaj prst kontroliše naše raspoloženje,smanjuje melanholiju.

Mali prst
Pozitivno utiče na stanje bubrega i protiv glavobolje.

Nastavi čitati

Zdravlje

SUNČEVA SVJETLOST JE NAJBOLJI IZVOR! Možemo li upiti vitamin D kroz staklo prozora?

Postoje zdravstvene koristi od apsorpcije vitamina D putem sunčeve svjetlosti… Ali da li uopšte morate da izađete napolje da biste dobili vitamin D?

Sunčeva energija pretvara hemikaliju u vašoj koži u vitamin D3, koji se transportuje do jetre, a zatim do bubrega da bi se transformisao u aktivni vitamin D, piše TheHealth.

Ultraljubičasto B zračenje (UVB) je vrsta sunčeve svjetlosti koja pokreće proizvodnju vitamina D u tijelu i pretvara ga u aktivni oblik vitamina D, ali kako se ispostavilo, UV zračenje je uglavnom blokirano običnim prozorskim staklom, piše N1 Zagreb.

Dakle, ovdje postoje dvije loše vijesti: prvo, ne možete dobiti vitamin D kroz prozor, i drugo, sunčeva svjetlost koja prolazi kroz prozorsko staklo može oštetiti vašu kožu. Pošto staklo apsorbuje sve UV zračenje, izlaganje kože sunčevoj svetlosti koja prolazi kroz staklo, pleksiglas i plastiku neće dovesti do proizvodnje vitamina D u koži. Ali staklo ne blokira UV zrake, tako da su oštećenja od sunca usljed izlaganja kroz prozore i dalje problem.

Važno je napomenuti da vitamin D zapravo ne dobijamo od sunca na isti način na koji ga dobijamo suplementima ili jedenjem hrane poput tunjevine, lososa ili jaja. Ono što se dešava je da tijelo proizvodi vitamin D kada je izloženo UV zracima, što pokreće sintezu vitamina D.

Najveći dio UV zračenja (290 do 320 nanometara) apsorbuje ozonski omotač i ima najviše kada je sunce između 10 i 14 časova u ljetnjim mjesecima.

Ne morate da provodite mnogo vremena na suncu ljekari predlažu 10 do 15 minuta. Takođe, nanesite kremu za sunčanje. I dalje ćete dobiti potrebnu izloženost vašem tijelu da proizvodi vitamin D.

Ako ne dobijate dovoljno redovnog izlaganja sunčevoj svjetlosti, možete jesti više hrane bogate vitaminom D ili pronaći pravi dodatak vitaminu D na osnovu vaših prehrambenih potreba.

N1

Nastavi čitati

Aktuleno