Connect with us

Banjaluka

BANJA LUKA OVE GODINE BEZ dobitnika “Ključa grada”

Ključ Grada neće biti dodijeljen ove godine u Banjaluci, odlučila je skupštinska Komisija za izbor, imenovanje, nagrade i priznanja.

Nakon što je najznačajnije gradsko priznanje prethodnih godina dodjeljivano, između ostalog, i Aleksandru Vučiću i Novaku Đokoviću, članovi komisije su na današnjoj sjednici zaključili da niko od predloženih nije baš najadekvatnije rješenje za tu nagradu. Ove godine za Ključ Grada Banjaluka predloženi su Robert Dacešin, Slobodan Gavranović, Jovan Radovanović i, kao grupa, nekadašnji rukometaši Nebojša Popović, Zdravko Rađenović, Milorad Karalić i Zlatan Arnautović.

– Tako da ove godine neće biti dodjele Ključa Grada. Ovo svakako nije konačna odluka, jer nju će donijeti Skupština Grada, a Komisija je tu da predloži. Imamo i prije Skupštine, sutra ujutru, sastanak komisije zbog prijedloga oko ostalih nagrada, poput Zlatnog grba gdje su se među prijedlozima našli Slobodan Stanković i Jovan Radovanović – rekao je za BL portal član komisije Jovo Savanović.

Bivši gradonačelnik Gavranović je ranije dobijao nagrade Grada i to je bio razlog zašto nije ove godine dobio Ključ grada, dok je Radovanović predložen za Zlatni grb i vjerovatno će i dobiti ovo priznanje.

– Odbornik Umičević je predložio Roberta Dacešina koji ima kvalitetnu biografiju. Poštujemo sve prijedloge i ljude, ali ove godine je stav da niko neće dobiti Ključ Grada koja je kao nagrada od izuzetne važnosti. Što se tiče rukometaša, predložena je grupa ljudi, a jedan jedini je Ključ Grada. Jedne godine je samo napravljen ustupak, kada su ovu nagradu dobili Cvijanovićeva i Talić – kaže Savanović.

Prijedlog odluka o nagradama i priznanjima povodom 22. aprila – Dana grada nalazi se na predloženom dnevnom redu sutrašnje sjednice Skupštine grada Banjaluka. Prošle godine Ključ Grada dobio je odbornik i privrednik Marinko Umičević.

BLportal

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno