Connect with us

Hronika

Banjalučka novinarka prijavila prijetnje

Novinarka jednog portala iz Banjaluke prijavila je da je na Facebooku primila više prijetećih poruka sa različitih profila, a u vezi sa objavama koje je podijelila na toj društvenoj mreži.

Naime, Policijskoj upravi Banjaluka ove prijetnje je juče novinarka.

“O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se nije mogao izjasniti o kvalifikaciji djela, te je naložio policijskim službenicima da preduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti i dostave izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka”, navode iz Policijske uprave Banjaluka.

Hronika

Policija sinoć u Banjaluci kaznila sve vozače i pješake koje je kontrolisala

Policija je u Banjaluci u kontroli saobraćaja kaznila sve koje je i kontrolisala, odnosno uručila je ukupno 114 prekršajnih naloga za 75 vozača i 39 pješaka.

Akcija je provedena juče, a akcenat je stavljen na odnos vozač – pješak i nepropisno kretanje pješaka.

Iz Policijske uprave Banjaluka pozvali su sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Nastavi čitati

Hronika

OPTUŽBA PROTIV NASILNIKA! Davio policajca i udario ga šakom u lice

Tomislav P. (35) iz Sarajeva optužen je da je napao policijskog službenika u Palama, kojeg je uhvatio rukama za vrat i počeo daviti, a zatim ga udario šakom u lice.
Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu.

Kako je navedeno iz Okružnog javnog tužilaštva, optuženog terete za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optužnicom se Tomislavu P. stavlja na teret da je krivično djelo počinio lani 18. septembra u Palama.

Sve se, kako se navodi, desilo u Ulici serdara Janka Vukotića, nakon što je optuženi izašao iz ugostiteljskog objekta “Red & White” i počeo da viče i nepristojno se ponaša, prenose Nezavisne.

“Prilikom intervencije policijskog službenika K.Đ., koji mu je vršeći službenu radnju u cilju sprečavanja takvog ponašanja, naredio da stane, napao je pomenutog policijskog službenika”, navodi se u optužnici.

Dalje se dodaje da je optuženi policajca koji je intervenisao uhvatio rukama za vrat i počeo ga daviti, ali se tu nije zaustavio jer je potom i zatvorenom pesnicom udario policajca u predjelu lica.

Tom prilikom, kako se ističe, nanio mu je tjelesne povrede u vidu modrica na koži lica, sa desne strane nosa veličine 4×2 cm, i crvenilo i oguljotinu kože na vratu u manjem obimu.

“Dakle, optuženi Tomislav P. je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti, pri čemu su službenom licu nanesene tjelesne povrede, čime je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Nastavi čitati

Hronika

DETALJI SLUČAJA KOJI JE POTRESAO SRPSKU! Evo kako je Nina kafom TROVALA koleginicu

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanke Nine Ninković (57) zbog pokušaja ubistva T. S. u decembru prošle godine.

Ninković se tereti da je od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjaluci, gdje je zaposlena na radnom mjestu inspektor – prosvjetni savjetnik, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora T. S., u kafu joj sipala otvornu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Optužena je da je u dva navrata, 8. 12. 2022. i ponovo 9. 12. 2022. godine, krijući se od drugih zaposlenih, u jutarnjim satima ušla u kancelariju broj 17 koju koristi šefica, prije nego što je ona stigla na posao.

– Znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe-kuhinji Pedagoškog zavoda i poslužuje svakog radnog dana ujutro na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijev hipoklorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva.

Dodaje se da T. S. kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa.

Potom je Ninković, 21. decembra 2022. godine oko 7.55 sati na isti način došla u kancelariju, pa iz džepa izvadila zelenu pvc kesicu sa natpisom “mravocid žoharocid” u kojoj se nalazio prah, a za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi. U optužnici je precizirano da je hemijski sastav fipronil, materija koja je štetna za zdravlje ljudi i koja pri višekratnoj izloženosti dovodi do oštećenja organa.

– Sadržaj iz te kesice nasula je u kafu u šolji crvene boje, za koju je znala da je pripremljena za oštećenu, a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu. Kašičicom je promiješala sadržaj, a nedugo zatim napustila kancelariju vodeći računa da je niko ne primijeti – ističe se u optužnici.

Ninković je otkrivena na osnovu video-snimka koje su snimile kamere koje su postavljene u kancelariju. Ubrzo je uhapšena, a prema ranijim nezvaničnim saznanjima, tokom istrage je priznala djelo. Ninković se od tada nalazi u pritvoru.

Nastavi čitati

Aktuleno