Connect with us

Banjaluka

Banjalučki odbornici ukrstili koplja: Umičević ne zna gdje bi s gostima

Banjalučki odbornik iz pokreta Banjaluka zove, Saša Lazić, tokom aktuelnog časa na današnjoj vanrednoj sjednici Skupštine Grada Banjaluka na kojoj je Nacrt rebalansa budžeta jedina tačka, upitao je koliko će još teniski kompleks koštati grad kada dođe vrijeme za postavljanje krova.

,,Zašto je sve išlo preko Teniskog saveza”, upitao je Lazić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dodao je da je posredovanje izgradnje teniskih terena jedino zakonski bilo moguće preko Teniskog saveza.

,,U tom prostoru je 5.000 kvadrata za sve druge sadržaje. Danas bi trebalo da se dobiju sve ponude za rušenje Palasa, pet ih je pristiglo”, dodao je gradonačelnik Banjaluke.

Milko Grmuša, odbornik PDP-a, uključio se u diskusiju, naglašavajući da je Grad “doveden pred svršen čin”.

“Ja ne vidim koje to mi imamo sadržaje i kako će nam se ta dvorana isplatiti”, rekao je Grmuša i dodao da odbornici nisu vidjeli ni šta se dešava sa Akvanom, za koju tvrdi da ne funkcioniše kako treba, i ujedno zatražio analizu isplativosti teniske dvorane.

Gradonačelnik Banjaluke je odgovorio da će dio grada oko ove dvorane biće najljepši dio Banjaluke.

,,Ovo je svjetska priča. Proći će toliko novih ljudi kroz Banjaluku, svjetskih imena”, dodao je Stanivuković.

Grmuša je na to rekao da ponovo nije dobio odgovore na svoja pitanja, kao i da bi mogao ući i u pravne segmente izgradnje dvorane, ali, kako je rekao, nema namjeru da bude destruktivan.

U diskusiju se uključio i odbornik SNSD-a Marinko Umičević.

“Apsolutno se ne slažem sa kolegom Grmušom. Moram reći da me kao mlad kolega razočarao. Ja imam 250 poziva za smještaj i ne znam gdje ću smjestiti toliko ljudi. Ovo je već završen projekat, nemojte da se sramotimo”, rekao je Umičević.

BL portal

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno