Connect with us

Banjaluka

BANJALUKA DOBILA FANTASTIČNU agenciju za organizaciju događaja (FOTO

Organizaciju vjenčanja, krštenje, rođendana i poslovnih događaja može da bude veliki izazov, a pomoć oko organizacije ovih svečanosti od danas je moguće dobiti u “Wedding and event planneri”.

Ova agencija nudi niz usluga koordinacije i organizacije široke lepeze događaja, a sve to pod palicom Nikoline Čubrilović.

– Preporučujemo dobavljače, obilazimo lokacije, pomažemo prilikom upravljanja budžeta, vodimo i organizujemo probe i tako dalje – rekla je Čubrilovićeva.

Napomenula je da su konsultacije besplatne.

– Nadziremo sve na dan događaja. Pazimo da se svi pridržavaju vremenskih okvira, rješavamo zabune ili nepredviđene situacije, pratimo dobavljače, postavke, kao i sve ostalo vezano za događaj – poručila je Čubrilovićeva.
Takođe imaju imaju vegeterijanski i bezglutenski meni te organsku proizvodnju.

A praznične uspomene za cijeli život moguće je napraviti u fotostudiu u kojem su postavljenje tri scenografije.

Banjaluka

GDJE ĆETE ZA NOVU GODINU? U ugostiteljskim objektima skoro da NEMA SLOBODNIH MJESTA za novogodišnje praznike

Iako je do Nove godine ostalo još 30 dana, u ugostiteljskim objektima i hotelima kažu da je već sad nemoguće naći slobodno mjesto za proslavu najluđe noći, a zainteresovanima ne smetaju ni cijene koje su za 10 do 30 odsto više u odnosu na prošlogodišnje.

Smještajni kapaciteti su i do 90 odsto popunjeni i skoro da je nemoguće naći slobodnu sobu tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma RS Zlatan Tatić potvrdio je za “Glas Srpske” da su rezervacije u kafićima, restoranima i hotelima pri kraju. Naglasio je da su cijene usluga u odnosu na prošlu godinu više za oko 30 odsto.

– U hotele dolaze mahom gosti iz Slovenije, kao i svake godine, jer im je Banjaluka atraktivna lokacija. Ove godine su mnogo bolje ponude i u ugostiteljskim objektima nego lani, jer nema ograničenja zbog korone – rekao je Tatić.

U hotelu “Slavija” kažu da su im kapaciteti popunjeni oko 95 odsto.

– Smještaj su većinom rezervisali gosti iz Slovenije, a cijene su u odnosu na prošlu godinu više za deset odsto. Za naše stalne goste imamo i popuste te pakete, zbog kojih se rado vraćaju – rekli su za “Glas Srpske” u ovom hotelu. Dodali su da noćenje za dvije osobe sa boravišnim taksama košta 152 KM.

Kapaciteti su popunjeni i u hotelu “Bosna”, gdje kažu da imaju slobodnih još desetak soba.

– Potražnja je ove godine zaista velika, bolja nego lani, a cijene su na prošlogodišnjem nivou. Gosti nam dolaze iz Slovenije, Austrije i Srbije – rekli su u hotelu “Bosna”. Naglasili su da organizuju novogodišnju proslavu u Kristalnoj sali. Za noćenje u jednokrevetnoj sobi u ovom hotelu potrebno je izdvojiti 131 KM, a u dvokrevetnoj 185 KM.

I u hotelu “Vidović” uveliko popunjavaju kapacitete za praznike, a cijene su za desetak KM više u odnosu na prošlu godinu.

– Nećemo mijenjati cijene za novogodišnju noć. Jednokrevetna soba košta 112,80 KM, dok je dvokrevetna 155,60 KM – rekli su u ovom hotelu.

I u kafanama se traži mjesto više za najluđu noć.

U ugostiteljskom objektu “Banjalučki splav” kažu da su cijene nešto više nego lani, te da je popunjeno 70 odsto rezervacija.

– Meni nam je bogatiji nego lani. Karta za sjedenje koja obuhvata večeru sa pićem dobrodošlice košta 120 KM, a karta za stajanje sa hladnom platom i pićem dobrodošlice 70 KM – rekli su u “Banjalučkom splavu”.

U popularnoj “Kafani” kazali su da, osim domaćih gostiju, imaju dosta rezervacija turista iz Slovenije.

– Cijene su na nivou lanjskih, od 90 do 200 KM po osobi – kazali su u “Kafani”. U kafani “Balkan” rekli su da uplate za žene iznose 25 KM, a za muškarce 35 KM.

Koncerti
Grad će izdvojiti više od 100.000 KM za organizaciju novogodišnjih koncerata na otvorenom. Oni koji odluče da novogodišnju noć provedu na ovaj način, uživaće uz nastupe grupa “Legende” i “Galija”, te Goce Tržan.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Banjaluka

VEČERAS SPEKTAKULARNO otvaranje “Banjalučke zime”

U banjalučkom Parku “Petar Kočić” večeras počinje manifestacija “Banjalučka zima” gdje će biti prireređn zabavni program za sve uzraste, najavljeno je iz Gradske uprave.

Otvaranje manifestacije zakazano je za 19.00 časova, a iz Gradske uprave navode da će za prisutne posjetioce biti priređen pravi praznični spektakl.

– Posebnu čar daju i novogodišnje kućice, koje su i ove godine posebno dekorisane. Tu je i posebno uređena kućica Djeda Mraza – navode iz Gradske uprave.

Zbog otvaranje ove manifestacije, večeras će od 18.00 do 22.00 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Ulice Aleja Svetog Save.

– Obustave saobraćaja biće svakog vikenda do 16. januara naredne godine – napomenuli su iz Gradske uprave.

Tokom obustave saobraćaja autobusi će na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića, dio od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, biti preusmjeravani na Bulevar cara Dušana, te u ulice Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

Srna

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUČKE AGENCIJE PREBUKIRANE! Traži se karta više za božićne sajmove

Pred Novu godinu najtraženija su jednodnevna putovanja, prije svega zbog čuvenih božićnih sajmova. Da je tako, svjedoče i u banjalučkim turističkim agencijama u kojima se, kako kažu, traži karta više, prije svega za Zagreb, jer je najbliži, a i najjeftiniji.
Tako za to putovanje treba izdvojiti 35 maraka, a u cijenu je uključen i prevoz, razgledanje grada, kao i odlazak u tržne centre, kažu u agenciji Kompas Tours iz Banjaluke.

Napominju da su Banjalučanima za Advent, kao jednodnevno putovanje, interesantni i Grac, Budimpešta i Ljubljana.

,,Mi se svake godine trudimo da ponudimo nešto novo. Ove godine smo jedini u regionu ponudili putovanje u Mađarsku, tačnije Sopron, 17.decembra, po cijeni od 70 maraka po osobi“, kažu iz ove agencije za BL portal.

Banjalučanka Maja Savić dobro poznaje božićne sajmove i rado na njih odlazi. Ima i svog favorita.

“Zagreb ima najljepši Advent, ušukšan, taman po mjeri. U Beču je isto divno, ali kako je to veći grad, nema mi to ,,nešto”, ali je isto fenomenalan. U Gracu je lijepo, slično je kao u Zagrebu, ali tu me više privuče kupovina“, priča za BL portal Maja koja obožava putovanja, posebno ona koja su u prazničnom duhu.

Maja dodaje da je negdje u ovo vrijeme posjetila i Prag, gdje je, kako kaže, sve ogromno i lijepo.

Sa druge strane, Banjalučanka Vanja Božić priznaje da će, ako joj obaveze dozvole, ponovo skoknuti do Zagreba ili Ljubljane, zbog blizine.

,,Bila sam i ranije u Zagrebu, Ljubljani i Beču. Svima bih preporučila da posjete, divno je. Beč mi je ostavio najljepši utisak, ali lijepo je i u ostalim gradovima. Ove godine biram bliža mjesta“, kaže Vanja i dodaje da u većini slučajeva samostalno odlazi na takva putovanja, ali ne bježi ni od turističkih agencija.

Gordana Bjelajac obožava ovaj dio godine, putovanja i prazničnu atmosferu, ali ove godine obaveze čine svoje, tako da neće nigdje.

,,Prije korone sam odlazila u Zagreb na Advent, predivan osjećaj. Tako me vraća u djetinjstvo, žao mi je što ove godine neću moći otići“, kaže nam Gordana.

I iz turističke agencije Vuković potvrđuju da su i ove godine Banjalučani najviše zainteresovani za Zagreb i Grac. Ukoliko se odlučite na jednodnevno putovanje preko ove agencije, za Zagreb će vam trebati 35 marka, a za Grac 59 KM.

,,Kada je u pitanju naša ponuda u ovom periodu, putnici su zainteresovani kako za jednodnevne izlete, tako i za putovanja sa jednim ili više noćenja. Ako uporedimo sa prošlom godinom, jedina razlika je što smo ove godine organizovali putovanja za veći broj destinacija, a samim tim imamo i veći broj zainterseovanih putnika. Razlog za veće interesovanje je i to što ove godine ne postoje ograničavajuće, epidemiološke mjere”, kažu u ovoj agenciji.

Dodaju da, osim destinacija u okruženju, poput Zagreba, Splita ili Opatije, u ponudi imaju i Prag, Beč, Grac, Budimpeštu i Pečuj.

Željka Pavlović, BL portal

Nastavi čitati

Aktuleno