Connect with us

Banjaluka

Banjaluka vraćena na mapu turističkih sajmova

Treći Međunarodni sajam turizma “Banjaluka 2023” zatvoren je danas, a tokom tri dana koliko je trajao je predstavljena bogata turistička ponuda.

Naime, na ovogodišnjem sajmu bilo je više od 110 izlagača i više od 450 učesnika.

Kako je kazala Branka Branković portparolka Turističke organizacije Banjaluka (TOBL) sajam je posjetilo nekoliko hiljada građana, navodeći da su izlagači i organizatori veoma zadovoljni.

“Banje iz Republike Srpske obezbijedile su popust za penzionere, dok su mnogobrojeni hoteli sa Zlatibora nudili od 10 do 20 odsoto popusta”, rekla je Brankovićeva.

Kako je istakla, tokom sajma potpisana je saradnja banjalučke Turističke organizacije sa turističkim organizacijama Nikšić ,Valjevo i Zlatibor.

“Sve ovo vodi ka jednom cilju, a to je da se stvori jedan regionalni turistički priozvod sa kojim će zemlje zapadnog balkana biti reprezentativne na velikim svjetskim sajmovima turizima”, kazala je Brankovićeva, dodajući da je Banjaluka ovim sajmom ponovo vraćena na mapu turističkih sajmova.

Tokom sajma dodijeljene su nagrade u devet različitih turističkih kategorija, te je tako nagrada za najbolju turističku agenciju godine dodijeljena turističkoj agenciji “KonTiki Travel” d.o.o. Banjaluka.

Priznanje za doprinos očuvanju i zaštite prirode dobio je Nacionalni park “Una”, dok je nagrada za doprinos razvoju banjskog turizma dodijeljena Zdravstveno-turističkom centaru “Banja Vrućica”.

Priznanje za doprinos razvoju manifestacionog turizma dodijeljeno je Turističkoj organizacije Herceg Novi, dok je nagrada za kvalitet poslovanja u hotelijerstvu pripala Sava Hotels & Resorts – hotelska grupacija.

Nagrada za doprinos razvoju turističkog proizvoda dobila je Turistička organizacija regije Zapadna Srbija, dok je priznanje za najbolju investiciju u oblasti turizma dobio Olimpijski centar “Jahorina” Pale.

Posebno priznanje za lidera na tržištu nekretnina pripalo je New Life Turkey, a nagradu za doprinos u organizaciji sajma dobila Opština Nikšić.

Banjaluka

IZMJENE saobraćaja zbog Dana policije

Zbog obilježavanja Dana policije Republike Srpske u Banjaluci će narednih dana doći do izmjena u saobraćaju, saopšteno je iz Gradske uprave.

– Zbog održavanja ‘Taktičko-tehničkog zbora’ na Trgu Krajine u nedjelju 2. aprila u periodu od 10 do 15 časova, te u ponedjeljak 2. aprila u periodu od osam do 15 časova biti obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, navedeno je u saopštenju.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Bulevara cara Dušana do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

– Takođe, u utorak, 4. aprila u periodu od osam do 11 časova, biće obustavljen saobraćaj u sljedećim ulicama: Bulevar Desanke Maksimović, na dijelu od Bulevara vojvode Stepe Stepanovića do Ulice majke Jugovića, Ulica Jug Bogdana, na dijelu od Ulice majke Jugovića do Ulice Josifa Pančića i ulica pored OŠ ‘Branko Radičević’ koja povezuje Bulevar Desanke Maksimović i Bulevar vojvode Stepe Stepanovića, navedeno je u saopštenju.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja na liniji javnog gradskog prevoza 14B Autobuska stanica – Borik – Starčevica, izvršiće se preusmjeravanje autobusa iz smjera Starčevice iz Ulice majke Jugovića, Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, pa Bulevarom vojvode Petra Bojovića i dalje postojećom trasom, u povratku istim ulicama obrnutim redoslijedom.

– Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način od strane pripadnika službenih lica MUP-a, navodi se u saopštenju.

Nastavi čitati

Banjaluka

Poslije ATP turnira, nema više ni STAROG PALASA

Izabran je izvođač radova koji će uskoro rušiti hotel “Palas”, a sa rušenjem ćemo krenuti nakon završetka ATP turnira u Banjaluci, rekao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Dodao je da je kompletnu javnu nabavku sprovela kompanija “Cepter”.

– Nakon sprovođenja internih javnih nabavki, kompanija ‘Cepter’ je izabrala izvođača koji će rušiti hotel ‘Palas’. Nama ostaje da se zajedno sa Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju posvetimo izdavanju građevinske dozvole, istakao je on.


Poručio je da je to korak koji je potreban kako bi se krenulo u rušenje, a nakon toga u gradnju najsavremenijeg hotela “Palas”.

Nastavi čitati

Banjaluka

FUDBALSKI KLUB BORAC: o predsjedniku iza zatvorenih vrata

Vanredna izborna skupština FK Borac biće održana 3. aprila sa početkom u 18 časova. Sjednica izborne skupštine biće zatvorena za javnost, a konferencija za novinare planirana je za 19 časova u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu u Banjaluci. Predstavnicima medijskih kuća ulazak na Gradski stadion (službeni ulaz) biće omogućen od 18.45 – saopšteno je iz Borca.

Da podsjetimo, kandidati za predsjednika kluba su Milan Tegeltija, Slobodan Stanarević i Vedran Pušić, a za Srpskainfo je dana potvrđeno da je samo Tegeltijina prijava stigla u klub.

Borac je bez rukovodstva od 16. marta kada je kompletna uprava podnijela ostavke.

Nastavi čitati

Aktuleno