Connect with us

Banjaluka

BESPLATNA ŠKOLA KLIZANJA ZA 150 VUKOVACA Pratimo i vrednujemo njihov rad i trud

Grad je i ove godine podržao projekat besplatne škole klizanja za 150 odličnih učenika odnosno vukovaca od drugog do petog razreda svih osnovnih škola sa teritorije grada Banje Luke.

Kao određena nagrada, ali i podstrek za sve učenike, odlučeno je da se škola klizanja u organizaciji Škole sporta „Kasper“ podrži drugu godinu zaredom.

-Ova aktivnost ima jako pozitivan odjek među građanima, a posebno među učenicima, koji su zahvaljujući vlastitom uspjehu u učenju i vladanju, sami sebi obezbjedili besplatnu školu klizanja – kazala je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti, Danijela Kajkut.

Kako je napomenula, vukovcima su tokom ljetnjeg raspusta dodijeljene besplatne sezonske karte za „Akvanu“, te istakla da nagrađujući najbolje učenike, Grad Banja Luka šalje jasnu poruku najboljim učenicima da prati i vrednuje njihov rad i trud, a istovremeno motiviše druge.

-Ponosni smo na ovaj projekat, koji već drugu godinu zaredom uspješno realizujemo u saradnji sa „Kasperom“. Trudimo se da nagradimo djecu koja daju najbolje od sebe, jer smo svjesni da samo na takav način gradimo budućnost. Uskoro nas očekuje i dodjela Svetosavskih nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola na području našeg grada. Takođe, Grad izdvaja značajna sredstva za dodjelu stipendija po osnovu uspjeha učenicima i studentima – navela je Kajkut.

Prema riječima Filipa Babića iz Škole sporta „Kasper“ zainteresovanost učenika je velika i oko 300 učenika iskazalo je želju za učenjem klizanja, a školu klizanja ove godine pohađa njih 150, što je za 50 više u odnosu na prošlu godinu.

Inače, realizacija ovog projekta na klizalištu na Trgu Krajine počela je ove sedmice.

Banjaluka

PENZIONERI IZ BANJALUKE u ponedjeljak dobijaju po 100 KM

U ponedjeljak, 6. februara, 41.407 banjalučkih penzionera dobiće jednokratnu podršku od po 100 KM od grada Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.
Posredstvom računa u bankama ovu podršku dobiće 29.788 penzionera, a njih 11.619 koji nemaju račune u bankama novac će dobiti putem Pošte.

Iz Gradske uprave navode da će za jednokratnu novčanu podršku penzionerima iz budžeta grada biti izdvojeno ukupno 4.150.000 KM.

“U narednom periodu planirano je uvođenje `kartica prijateljstva` zahvaljujući kojim će penzioneri u Banjaluci dobiti dodatne pogodnosti za povoljniju kupovinu u Banjaluci”, navode iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

PARASTOS STRADALIM SRBIMA! Organizovan besplatan prevoz u Drakulić 5. februara

Grad Banja Luka će, u nedjelju 5. februara, organizovati besplatan prevoz građana u Drakulić, gdje će biti održan parastos stradalim Srbima u ustaškom zločinu 1942. godine.

Na odredište će voziti dva autobusa, a raspored polazaka je sljedeći:

-Polazak prvog autobusa sa parkinga kod Galerije (Vidovdanska ulica) u 8.15 časova do Spomen hrama Svetog velikomučenika Georgija – Drakulić.

-Polazak drugog autobusa sa parkinga kod Galerije (Vidovdanska ulica) u 11.15 časova do Spomen kosturnice na Drakuliću.

Isti autobusi će po završetku parastosa vratiti putnike na polaznu stanicu oko 13.00 časova.

Grad Banjaluka

Nastavi čitati

Banjaluka

Grad će OBEZBIJEDITI SREDSTVA za rekonstrukciju igrališta, rukovodstvo centra mora preuzeti ODGOVORNOST

Svakodnevno smo izloženi napadima skupštinske većine, ponekad osnovano, ali najčešće su kritike pogrešno adresirane i većina propusta rezultat je maćehinskog odnosa vladajuće stranke prema Banjaluci.

Poručila je ovo narodni poslanik PDP-a, Mirna Savić – Banjac, komentarišući situaciju sa zapuštenim terenima SC „Nikola Tesla“.

-U javnosti su se pojavile fotografije košarkaškog igrališta SC “Nikola Tesla” i ovo je, nažalost, pravi primjer kako je teško održavati samo jedno, svoje dvorište, dok se na sav glas kritikuje održavanje Grada sa sredstvima koja su nekoliko puta umanjena u odnosu na to kada je gradonačelnik bio iz redova vladajuće stranke.Svakako apelujemo i na nesavjesne sugrađane da čuvaju ono što je naše, što treba da služi svima, a na policiju da ćešće obilazi pomenutu lokaciju – rekla je ona.

Dodala je kako Grad nastoji da sačuva, unaprijedi i izgradi nove sadržaje, a smatramo da rukovodstvo srednjoškolskog centra mora preuzeti odgovornost za jedino igralište koje je u njihovoj nadležnosti.

-Grad će obezbijediti sredstva za rekonstrukciju i igralište će biti obnovljeno iako je u vlasništvu SC “Nikola Tesla”. Ne možemo dozvoliti da se uništi i propadne, ali smatram da se iz redovnih sredstava mora nastojati održavati bar ono osnovno, uredno i čisto – rekla je ona.

Poručila je kako odbornici ne bi trebalo da se bave populističkim mjerama ili jednokratnim davanjima za penzionere, nego svojom nadležnosti, ali, kako kaže –očigledno je mnogo jednostavnije i popularnije tražiti trn u oku drugog, a ne vidjeti balvan u svom.

Nastavi čitati

Aktuleno