Connect with us

Banjaluka

Bilo bi dobro da vlast ima jednog Vukanovića koji će pričati o njima sve i svašta

Moja snaga je da ne odgovaram napadima na bilo koga. Ipak, takvi napadi mojih saboraca najviše koriste SNSD-u i Đajiću – rekao je Stanivuković

Sve će se zaboraviti i istina će izaći na video. Imam vaspitanje i znam kako treba da se ponašam na važnim događajima – rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković, komentarišući postupak direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlade Đajića, koji je „upao“ na ručak koji je Grad organizovao povodom Bogojavljenja, kada je pričao neumjesne viceve, ali komentarišući i činjenicu da su pojedinci to pokušali da iskoriste, pozivajući se na nepostojeću „simbiozu“.

– Bio bih najsrećniji kada bi vlast imala jednog Nebojšu Vukanovića, koji bi javno iznosio sve što valja i ne valja. Vlast bi se raspala veoma brzo. Ja sam vaspitan tako da tuđe sramote, prostakluke i tuđe loše ponašanje oduvijek preuzimam na sebe, da se nasmijem, kako pojedine situacije ne bi djelovale kao toliki blam, te da budem kulturan u situacijama kad je neko nekulturan. O tome može da posvjedoči i preko 50 osoba koje su bile prisutne na tom ručku, koji smo tradicionalno organizovali za Bogojavljenje. Ja sam bio domaćin, a gospodin Đajić je bio sa nekim drugim gostom – poručio je Stanivuković.

Dodao je da je u jednom trentku, dok je držao ozbiljan govor o nacionalnim temam, doktor Đajić počeo da dobacuje kako „ovaj laže“.

– U tom momentu, moje je bilo da budem kulturan prema ljudima koji su bili tu, naroučito na jedan takav praznik kao što je Bogojavljenje. Nakon toga, doktor Đajić je počeo da priča vic o Gradskoj upravi, a nedugo zatim viceve koji nisu primjereni. Kako se ponašati u toj situaciji – da li se nasmijati od muke ili da doktoru kažem da ide odatle – rekao je on.

Naglašava kako ima puno svojih saboraca i dušebrižnika, koji od nečega žele da naprave temu, ali to je kratkog daha .

– Moja snaga je da ne odgovaram napadima na bilo koga. Ipak, takvi napadi mojih saboraca najviše koriste Đajiću i SNSD- u. Možda je to igra prijestolja u opoziciji, ne znam, ali najgore ja kada neko želi da ostane sam i uvjeri sve da je samo on opozicionar i niko više. Ja smatram da suština politike nije da samo jedna osoba opozicionari. Misija politike jeste da budete vlast i rješavate probleme odgovorno – naglasio je Stanivuković.

Odgovornost u politici znači da političar mora da bude odgovoran, kako u svojoj kući, tako i u opoziciji.

– Moja kuća je Gradska uprava i tu moram da budem odgovoran. Sa druge strane, ja sam domaćin i u PDP-u i probleme koji se dešavaju tamo nemam pravo javno da iznosim. Ako će neki moji saborci kritikovati to što nekome nisam rekao „marš“, jer je to moje kućno vaspitanje, ako će reći da to ne valja, ja se s tim znam nositi. Ali, sa druge strane, zašto ne pohvale ono što je dobro? Pitam ih, da li valja „Hod časti“ koji je Grad organizovao? – upitao je gradonačelnik Stanivuković.

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Banjaluka

STIPENDIJE ZA 308 STUDENATA Dodijeljena prva rješenja o stipendiranju

Grad izdvaja značajna sredstava po različitim osnovama za obrazovanje, te je riječ o više miliona KM godišnje.

Gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je danas prva rješenja o dodjeli gradskih stipendija studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama.

– Grad na godišnjem nivou izdvaja 1,8 miliona KM za stipendije srednjoškolcima i studentima, a od ove godine povećali smo sve vrste stipendija za 20 odsto. Ove akademske godine, Grad će stipendirati 308 studenata, od kojih je stipendiju po osnovu uspjeha dobila 104 studenta, za deficitarna zanimanja njih osam i prema socijalnom statusu 196 studenata – kazao je gradonačelnik.

Kako je naveo, Grad izdvaja značajna sredstava po različitim osnovama za obrazovanje, te je riječ o više miliona KM godišnje.

– Ovim mladim ljudima sam poručio da budu motivisani da budu najbolji, da koliko mogu znaju da cijene to što je Grad u ovom trenutku u svim okolnostima tu uz njih, što znači da jedan dio sebe poklone gradu i svojoj otadžbini. To znači da sve što steknete znanja naravno da ćete upotrijebiti na lični napredak, ali dio i za opšte dobro – kazao je gradonačelnik, dodajući da je naša obaveza, da pored svih izazova, ostanemo ovdje na ovim prostorima.

Grad ima dosta planova u oblasti obrazovanja u periodu koji je pred nama, a kako je istakao – ulaže se puno i u infrastrukturu, poput buduće gradnje srednjoškolskog doma za šta je u toku izrada idejnog rješenja.

Podsjetimo, stipendije se dodjeljuju po tri osnova.

Naime, stipendije po osnovu socijalnog statusa i po osnovu uspjeha za studente dodjeljuje se u iznosu od po 150 KM, dok za deficitarna zanimanja taj iznos je 260 KM.

Miloš Malešević, student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banaluci dobio je stipendiju po osnovu postignutog uspjeha.

– Bez obzira na novčani aspekt stipendije, ono što je značajno jeste da i dodjelom stipendija ljudi na poziciji vlasti dokazuju da im je stalo do obrazovanja i da imaju želju da nam pruže podršku i olakšaju proces studiranja i osiguraju da imamo više volje i motivacije da budemo što bolji – naveo je on, te zahvalio za ovu podršku.

Nastavi čitati

Aktuleno