Connect with us

Politika

BIVŠA SUPRUGA STAŠE KOŠARCA Trpila sam udarce, napade, verbalne prijetnje, davljenje djeteta

Published

on

Sanja Stanković jedna je od pet građana koje danas izlažu predstavke pred Privremenom Istražnom komisijom za stanje u pravosuđu.

Istakla je neslaganje sa radom tužilačkih organa i načinom provođenja istrage, konstatujući da nijedan njen dokaz nisu uzeli u obzir.

Njena krivična prijava tužilaštvu u Istočnom Sarajevu protiv njenog supruga Staše Košarca, inače ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i NN lica u Centru za socijalni rad odbijena je, na šta je uložena pritužba uredu tužioca čija odluka se i dalje čeka.

– Progutat će vas mrak, davljenje djeteta, napad na život i tijelo, udarci u potiljak, zar to nisu dokazi nasilja. Svjedočenje mog maloljetnog sina je odbačena i anulirano naspram izjave ministra Košarca. Gledao me u oči i rekao da će naći doktora koji će naći doktora i reći da sam luda. U brak nisam stupila iz interesa, udala sam se za proizvođača gljiva, koji je u međuvremenu postao ministar. Ja sam ta koja je oduvijek bila javna ličnost – istakla je pred članovima Komisije Stanković.

Član Komisije Zukan Helez iz SDP je istakao da i iz ličnog iskustva razumije gospođu Stanković.

– Moju punu podršku imate, ja u tu vidim i moju majku i moju sestru – kazao je Helez.

Alma Čolo iz SDA je izrazila punu podršku i zahvalnost gospođi Stanković koja je smogla hrabrosti da javno o svemu govori.

Stanković je istakla i da je trpila brojna zastrašivanja, da je policija zaustavljala u kasne sate tražeći njene izjave, da su je od momenta od kada je prozborila nastupili brojni prijatelji.

-Žena je za sve kriva u ovom društvu, kriva je i ta udarce, ali žena kad progovori može brda da pomjeri – zaključila je Stanković.

Predstavnički dom je dan ranije usvojio Izvještaj Istražne komisije, te je takođe planirana dostava tog Izvještaja nadležnim institucijama na njihovo hitno postupanje.

Izvor: N1

 

Nastavi čitati

Politika

BIJELJINA OBLJEPLJENA Marković (PDP) u srdačnom rukovanju sa Ćorićem (SNSD)

Published

on

By

Bijeljina je jutros osvanula obljepljena predsjednikom Gradskog odbora PDP-a Slavišom Markovićem u srdačnom rukovanju sa Nedeljkom Ćorićem, visokim funkcionerom SNSD-a.

Jasna je to poruka i rukovodstvu stranke, i PDP-a i SNSD-a tvrde dobro obaviješteni izvori portala bijeljina24.com da Marković već dugo i otvoreno sarađuje sa SNSD-om, teda je najbolja semberska udavača za potrebe prelaska u SNSD.

Podsjećamo, prije dvije godine, 20.marta 2020.godine Predsjedništvo PDP je odbacilo sporazum o koalicionoj saradnji na lokalnom nivou sa Gradskim odborom SNSD koji je potpisao potpredsjednik te stranke i predsjednik Gradskog odbora Bijeljina Slaviša Marković, čime je on stavljen van snage.

Nastavi čitati

Politika

Stanivuković: Za dvije godine sam ispunio 100% svojih predizbornih obećanja

Published

on

By

U Banjaluci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nastavi čitati

Politika

Gradonačelnik najavio: Od narednog mjeseca besplatan prevoz za penzionere sa najnižom penzijom

Published

on

By

U Banjoj Luci će od narednog mjeseca biti potpuno besplatan javni prevoz za sve penzionere sa najnižom penzijom. Najavio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je naveo, riječ je o sugrađanima sa penzijom do 285 KM, koji će se prvi put u istoriji voziti besplatno gradskim prevozom, a u narednim danima biće objavljen poziv sa svim detaljima u vezi sa prijavom za besplatne karte za prevoz.

-Grad Banja Luka je u proteklom periodu za javni prevoz izdvojio maksimalan iznos subvencija. I u okviru novog cjenovnika, nastavljamo da subvencionišemo javni prevoz kako za penzionere, tako i za studente i srednjoškolce iz porodica sa četvoro i više djece, a od narednog mjeseca prevoz za penzionere sa najnižom penzijom biće potpuno besplatan – kazao je gradonačelnik, koji je ovom novom mjerom ispunio još jedno dato obećanje.

Kako je rekao, uloženi su maksimalni napori da teret poskupljenja, izazvanog enormnim rastom cijena goriva, građani što manje osjete.

-Zahvaljujući upravo subvencijama koje izdvajamo za prevoz, penzioneri imaju povoljniji prevoz nego što je ikada bio i imaju najpovoljnije karte u regionu. Osim toga, srednjoškolci i studenti iz višečlanih porodica imaju potpuno besplatan prevoz – naveo je on.

Naime, aktuelna gradska administracija od početka je opredijeljena da Banju Luku učini ljepšim mjestom za život naših sugrađana, te da kroz različite vidove podrške stvori optimalnije uslove za sve stanovnike.

Osim besplatnog prevoza za penzionere sa najnižom penzijom, i ostali sugrađani iz ove populacije osjetiće podršku Grada koji priprema i neke nove olakšice.

Nastavi čitati

Aktuleno