Connect with us

Sport

Bivši bokser iz Crne Gore okrivljen za šverc droge

Bivši bokser teške kategorije, Goran Gogić (43), pojaviće se 17. januara pred Federalnim sudom u Bruklinu zbog optužbi za šverc 22 tone kokaina.

Njegov advokat, Lorens Hašiš, kazao je za portal RTCG da Gogić čeka početak suđenja u Njujorku.

Gogić je uhapšen krajem oktobra 2022. godine, u Majamiju. U ranijem iskazu, bivši sportista je tvrdio da je nevin i da “planira da se bori protiv ovih optužbi”.

Kokain je pronađen na brodovima u Sjedinjenim Državama, a za to je predviđena kazna od najmanje deset godina zatvora. Moguća je i doživotna kazna.

Američke vlasti terete Gogića da je organizovao “enorman šverc droge”, uključujući šverc droge u Filadelfiji 2019. godine.

Najmanje osam članova posade MSC Gajan, broda na kome je 2019. godine u Filadelfiji nađeno 20 tona droge, izjasnilo se krivima za optužbe za zavjeru, navodi se u ranijem saopštenju američkih vlasti.

Prema onlajn evidenciji, Gogić je bio bokser od 2001. do 2012. godine, pobijedio je u 21 meču i izgubio četiri uz dva remija, naveo je Rojters.

Sport

DIO MARAKANE NOSIĆE IME Siniše Mihajlovića

Ideja koja je nedavno bila najavljena, sprovedena je u djelo – čelnici Crvene zvezde jednoglasno su odlučili na sjednici Skupštine kluba da se dio stadiona “Rajko Mitić” zove po Siniši Mihajloviću.
U pitanju je VIP tribina na zapadnoj strani Marakane koja se zvanično zove “Rajko Mitić” od 2014. godine.

“Potpredsjednik Upravnog odbora Jovan Kule Aćimović je na redovnoj četvrtoj sjednici Skupštine kluba iznio prijedlog da se tribina VIP Zapad nazove po Siniši Mihajloviću, što su svi jednoglasno prihvatili, te ćemo našem Mihi, osim utakmice protiv Vojvodine koja se organizuje u njegovu čast, i na ovaj način odati vječno priznanje. Iako je Miha u Zvezdinom dresu odigrao svega 90 utakmica, njegovo ime se upisalo zlatnim slovima u klupsku istoriju, s obzirom na to da se popeo na vrh Evrope i svijeta. Međutim, nije on postao Zvezdina legenda samo zbog igračkih, već zbog ljudskih kvaliteta. Miha nikada nije prekinuo vezu sa Crvenom zvezdom i Srbijom, i bio je vječiti ambasador našeg kluba i naroda. Uvijek je sa ponosom isticao odakle potiče, da pripada Crvenoj zvezdi i Srbiji, a njegova tragična i prerana smrt je nesumnjivo uticala da uđe u legendu”, stoji u saopštenju Zvezde.

Nastavi čitati

Sport

Banjalučani dobili nove prostorije i trenera: Naprijed cilja viši rang

Uprava Fudbalskog kluba Naprijed napravila je ogroman posao za samo 14 mjeseci.

Banjalučani su otvorili nove klupske prostorije, te predstavili novog trenera Nebojšu Anđelića i pojačanja za drugi dio sezone.

Naprijed će tako napokon igrati na svom terenu nakon što je tri mjeseca bio praktično gost. Dobio je banjalučki tim odlične prostorije na kojima mnogi mogu da im pozavide.

Predsjednik Upravnog odbora Vladimir Rosić ističe da je ponosan na sve urađeno u proteklom periodu.

“Ponosan sam na sve što smo uradili u ovom periodu. Naprijed je izgradio sjajne klupske prostorije koje će koristiti buduće generacije kluba. Zahvalan sam svojim kolegama u Upravnom odboru na sjajnom poslu, gradu Banjaluci kao i entitetskim institucijama koje su nam pomogle. Uradili smo veliki posao. Ne samo da smo izgradili prostorije kojih se ne bi postidjeli ni članovi Premijer lige, već smo riješili i reflektore na glavom i pomoćnom terenu i prostor oko stadiona. Naš prioritet je omladinska škola gdje smo povećali broj sa 60 na 180 mališana. Naš dobar rad je prepoznat pa ćemo uskoro uspostaviti saradnju sa Crvenom zvezdom. Takođe tu su i održavanje Memorijalnog turnira “Duško Ožegović”, a što se tiče seniorskog tima tu je cilj plasman u viši rang” istakao je Rosić.

Klub je predstavio i novog trenera Nebojšu Anđelića, koji je radio u Karanovcu, BSKU, Krupi, kao i pojačanja za proljećni dio sezone.

Najveće pojačanje je Siniša Radoja, a tu su još golman Bojan Dobrijević, zatim Darijan Dakić, Pero Miladinović, Matija Vasiljević i Nikola Šupić.

“Došao sam u ambiciozan klub i ne plašim se izazova. Naprijed ima lijepu budućnost i sve uslove za kvalitetan rad tako da se nadam da ćemo svi da ostvarimo ciljeve i izborimo viši rang. Imamo 27 igrača a doveli smo i šest novih igrača. Najzvučnije pojačanje je svakako Radoja. Kao igrač i trener sam napredovao od četvrte do druge lige, a sad želim da ispunim cilj i kao trener budem u Prvoj ligi Republike Srpske, nadam se upravo sa Naprijedom” istakao je Anđelić.
Glas

Nastavi čitati

Sport

AVION SA FUDBALERIMA PRINUDNO SLETIO! Opasnost izazvale naduvane lopte

Pilot norveške kompanije odlučio je da prekine let za Španiju i da se spusti u Kopenhagen zato što je tokom leta dobio informaciju da se u prtljažniku nalazi 30 naduvanih fudbalskih lopti koje je švedski tim Geteborg ponio na pripreme.

– To je bila odluka avio-kompanije. Nismo uradili ništa loše – rekao je menadžer tima Hanes Stiler.

Malo je reći da su svi putnici osjetili veliku nelagodnost ne samo zbog otezanja puta već i zbog straha od posljedica kada se pilot oglasio preko zvučnika rekavši da je prinuđen da spusti letjelicu u prestonicu Danske zato što postoji opasnost da naduvane lopte eksplodiraju pod pritiskom.

Nastavi čitati

Aktuleno