Connect with us

Region

BRNABIĆ: Do kraja godine Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da bi sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom trebalo da bude postignut do kraja godine i da će imati veliki značaj za saradnju sa tom zemljom.

“Verujem da ćemo postići sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom, koji nadam se da ćemo ispregovarati i potpisati do kraja ove godine, i da ćemo tu biti još jači”, rekla je Brnabićeva na Kopaonik biznis forumu.

Kazala je da su prioriteti vlade u 2023. godine, u smislu daljih partnerstava, rad na postizanju tri osnovna sporazuma o slobodnoj trgovini na kojima radimo su sa sporazumi sa Kinom, Egiptom i sa UAE.

“To nam je fokus u ovom trenutku i verujemo da će nam to otvoriti dodatni prostor i za trgovinsku razmenu i razmenu usluga, ali i za priliv novih tehnologija u Srbiju. Tu mu je za mene poseban fokus na veštačkoj inteligenciji”, navela je Brnabićeva.

Rekla je da je naš izvoz u Kinu u posljednjih 10 godina skočio čak 153 puta, kao i da je u 2022. dostigao 1,1 milijardu evra, po čemu je Kina veoma važan partner.

Region

Mladić teško ranjen u Skadarliji

Osamnaestogodišnji mladić teško je ranjen rano jutros hladnim oružjem u Skadarskoj ulici u Beogradu, javio je RTS.

Hitna pomoć je poziv od policije primila u 2.25 zbog ranjavanja lica u Skadarskoj 17.

Muškarac je teško povrijeđen hladnim pružjem i prevezen je u Urgentni centar, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Nastavi čitati

Region

Pucnjava u Prišini, više ranjenih

Dvije osobe povrijeđene su u Prištini nakon pucnjave u centru grada, u Ulici Ćamilja Hodže, potvrđeno je iz Kosovske policije za Tanjug.

Policija je oko 20.20 dobila informaciju o pucnjavi u Ulici Ćamilja Hodže u Prištini.

“Prema prvim informacijama, dve osobe su povređene, od kojih se sumnja da je jedna zadobila povrede iz vatrenog oružja”, navode iz Kosovske policije.

Povrijeđeni su upućeni na bolničko liječenje.

“Policijski istražitelji, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju istražne radnje radi potpunog rasvetljavanja slučaja i tragaju za osumnjičenim licima koje je policija već identifikovala”, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

SAMO PRESTIŽ! Đukanović pozvan na krunisanje kralja Čarlsa III

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvan je na ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

– Na poziv Njegovog kraljevskog veličanstva, ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 6. maja 2023, u ime Crne Gore prisustvovaće predsjednik Đukanović sa suprugom Lidijom – saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Đukanović je, između ostalog, kandidat i na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore, a drugi krug njih se održava 2. aprila.

Avaz

Nastavi čitati

Aktuleno