Connect with us

Banjaluka

Bulevar Stepe Stepanovića: KO GRADI, TAJ MORA I SADI!

U drvoredu na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića počela je sadnja novih sadnica obezbijeđenih kroz aktivnost koju je Gradska uprava pokrenula prošle godine – da su investitori koji grade velike objekte dužni da svom gradu doniraju jednu sadnicu na svakih 500 kvadrata površine.

Ovo je prva sadnja u okviru te aktivnosti, a kako je istakao gradonačelnik Draško Stanivuković počinje sadnja preko stotinu novih sadnica na Bulevaru sa najjasnijom porukom – da ko gradi, taj mora i da sadi.

– Devet investitora koji u ovoj okolini prave zgrade na svakih 500 kvadratnih metara površine, moraju da doniraju jednu sadnicu našem gradu. Tako je ova akcija najavljena prošle jeseni počela da živi od ovog proljeća, kazao je gradonačelnik.

Dodao je da se nastavlja sa obnovom drvoreda i novom sadnjom na više lokacija u gradu.

– Pripremamo naš grad da bude perfektan. Čistimo ulice, obilježavamo saobraćajnu signalizaciju, modernizujemo puteve i hoćemo da stotine hiljada turista dočekamo za deset dana u savršenom ambijentu proljeća u našem gradu, poručio je prvi čovjek grada.

Najavio je da će uputiti i inicijativu Skupštini Grada da Banja Luka dobije naselje po Stepi Stepanoviću, oslobodiocu grada Banje Luke.

Kako je planirano, u ovoj fazi rekonstrukcije drvoreda na Bulevaru Stepe Stepanovića biće obnovljene zelene trake i zasađeno preko 100 sadnica.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove kazao je da je današnja sadnja u okviru proljećne sadnje u gradu, navodeći da je planirano da više drvoreda u gradu bude obnovljeno, od kojih je jedan na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

-U ovom drvoredu, veliki broj sadnica je bio oštećen i predstavljao je opasnost po bezbjednost pješaka, te smo odlučili da ga rekonstruišemo. Odnosno, zelene površine u potpunosti mijenjamo i sadimo preko stotinu novih sadnica, kazao je Mandić.

Napominje da su u okviru drvoreda ranije postavljene betonske trake koje su služile za parkiranje, ali, kako je istakao – biće uklonjene i time ćemo dobiti jedan od najljepših drvoreda u gradu.

Sadnice za drvored na Bulevaru Stepe Stepanovića obezbijedili su sljedeći investitori: Tehnoprom, Hidroenergo, Proda Mont, Kelt, Baukon, OMC, Inženjering DVD, Bedem i G INVEST.

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno