Connect with us

Banjaluka

BURA U MOTIKAMA Mještani ne žele rušenje mosta, grad traži rješenje

Mještani Motika ne žele rušenje mosta, a Gradska uprava i dalje traži rješenje.

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa mještanima Motika, a kako je kazao jedan od stanovnika MZ Motike za “Nezavisne novine”, nakon gradonačelnikovog već uobičajenog kašnjenja od 40 minuta i pravdanja istog, počela je burna rasprava, zbog koje Stanivuković nije bio oduševljen, te im je rekao da nije ovako nešto do sada doživio.

“Nismo uspjeli ništa dogovoriti jer mi mještani nismo ni za nikakvu opciju rušenja mosta bez alternativnog prelaza za vozila i pješake”, kazao je ovaj mještanin.

Gradonačelnik je, kako kaže, tražio pet-šest dana da sa svojim timom nađe adekvatno rješenje.

“On nam je rekao da nije još dobio odgovor za pontonski most koji su tražili kao jedno od rješenja za prelaz preko potoka”, istakao je mještanin.

Za idući vikend je, kako kaže, zakazan ponovni sastanak u Delfini, kada će Stanivuković doći sa prijedlogom rješenja, a i sa izvođečem radova.

“Mi mještani smo tražili da izvođač radova zbog probijanja roka od 85 dana o svom trošku napravi alternativni prelaz”, rekao je on.

Kako kažu iz Gradske uprave, nakon mnogo godina, ova gradska administracija je odlučila da se posveti navedenoj mjesnoj zajednici.

“Trenutno se radi put u Motikama, a u planu je i izgradnja novog mosta”, potvrdili su oni za “Nezavisne novine”, te dodali da izgradnja mosta zahtijeva i određena odricanja, koja se prvenstveno odnose na rokove i obilaznice, zbog čega mještani negoduju, sa čime su i upoznali predstavnike grada.

“Svjesni situacije i zahtjeva mještana, želja je da se pronađe alternativno rješenje, te će u narednim danima predstavnici Gradske uprave ponovo razgovarati sa mještanima, a sve kako bi dali određene prijedloge i čuli njihove zahtjeve”, pojasnili su oni, te dodali da je gradska administracija novčana sredstva za ovaj most obezbijedila bez kreditnog zaduženja.

Podsjećamo da su mještani MZ Motike izrazili svoje nezadovoljstvo izlaskom na proteste zbog pomjeranja roka za izgradnju mosta i pravljenje alternativnog za pješake u vrijeme radova.

“Nije ispoštovan rok završetka radova, pa nam hoće zatvoriti na 85 dana jedini normalan prilaz do grada, a već smo pola godine odsječeni od grada, brza pošta neće da nam dođe, preuzimamo narudžbe na Petrićevcu, a da ne govorim o dostavljačima hrane koji neće ni da voze u Motike”, kazao je ranije mještanin D.P. za “Nezavisne novine”.

Banjaluka

VRIJEDNE RUČICE BANJALUČKIH MALIŠANA! Djeca iz vrtić pokupila smeće sa gradske plaže

Mališani iz banjalučkog vrtića “Anđeo” obilježili su Svjetski dna voda tako što su zajedno sa svojim vaspitačicama danas pokupili smeće sa plaže Abacija.
“Kad se male ruke slože” stihovi su jedne od najpoznatijih dječijih pjesama, a danas smo na djelu mogli vidjeti kako se mladi drugari složno, sa mnogo elana, želje i ljubavi čiste poznatu plažu pored Vrbasa.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA: Park “Mladen Stojanović” dobija tartan stazu

U parku “Mladen Stojanović” počeli su radovi na izgradnji tartan trim-staze, odnosno staze sa podlogom prilagođenom za trčanje, koja će biti na raspolaganju sportistima i rekreativcima.

Rečeno je ovo iz Gradske uprave, a kako su objasnili, nova staza će biti dužine 1,2 kilometra.

“Radimo na izgradnji nove tartan staze dužine 1,2 kilometra, a po okončanju građevinskih radova pristupiće se završnoj obradi, kada će nova staza širine 1,85 metara biti obložena tartanom, odnosno sertifikovanom elastičnom sportskom oblogom”, kazali su.

Kako dalje navode, uporedo sa ovim radovima, počela je i rekonstrukcija trotoara od parka do Arhiva Republike Srpske u dužini od jednog kilometra.
Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

SAOPŠTENJE IZ ATP-a “Banjaluka možda posljednji domaćin Srbija opena”

Nema Srbjia opena u ATP kalendaru za narednu godinu.
Izašao je kalendar ATP turnira za 2024. godinu i u njemu nema Srbija opena.

U nedjelji od 15. aprila sljedeće godine igraće se turniri u Minhenu, Barseloni i još jedan turnir u Evropi čiji će domaćin biti naknadno objavljen.

Ovo je posljednja godina u kojoj će se igrati Srbija open. Ovog proleća on je premješten u Banjaluku gdje će od 17. aprila teniseri predvođeni Novakom Đokovićem, da se bore za titulu najboljeg.

Kako je rekao Đorđe Đoković, direktor turnira, u intervjuu za Sportal, organizatori Serbia opena pokušaće ponovo od nekoga da iznajme licencu, ali je problem što u narednoj godini osim ponovnog iznajmljivanja licence od Bukurešta, nema drugih opcija jer je kalendar popunjen.

– Mi smo sada u pregovorima, jurim… Jako je mali krug turnira, ne izdaju se nove licence, teško je. Želimo dvije licence kako bismo ih spojili. Gledamo način na koji možemo da dođemo do toga da imamo našu licencu makar i 250 bila, kako bismo došli do 500. Mi sve to možemo u narednih godinu dana da uradimo, ali je jako teško. Da smo znali to da radimo 2019. ili 2020. kada je cijena dosta pala, nismo znali da ćemo raditi turnir. Mi smo tek poslije Adria Toura poželjeli da radimo turnire. Sada su licence dosta poskupile, pa se sada svi odlučuju za iznajmljivanje što je bio i naš slučaj. Ovo je naša posljednja godina licence koju smo uzeli od Rumuna, ali na sve strane jurim, ko god želi da nam iznajmi licencu, mi ćemo je uzeti, ko god želi da proda, mi ćemo je uzeti – rekao je Đorđe Đoković za Sportal.

Đoković je istakao i želju:

– Više bih i volio da naš turnir bude na tvrdoj podlozi, nego na šljaci. Iskreno bih to više volio, i da bude u nekom ljetnjem periodu kada ne moram da razmišljam o nekim stvarima. Vidjećemo šta će biti. Svi znaju na svijetu da mi tražimo licencu. U cilju nam je da Serbia open bude i sljedeće godine, apsolutno. Serbia open je jedna prelijepa tradicija koju smo započeli, jedan od top tri turnira iz serije 250, uz Dohu i neki turnir u Americi, recimo. Banjaluka je uložila jako velika sredstva da naprave kompleks koji je trenutno u izradi i taj teren koji će njima kasnije služiti kao hala za različite sportove jako puno košta.

Australijan open se sljedeće godine igra od 15. do 28. januara, Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, dok je US Open na programu od 26. avgusta do 8. septembra.

Nastavi čitati

Aktuleno