Connect with us

Region

“CECI SU NA PARKINGU OBILIĆA REKLI DA ĆE UBITI ĐINĐIĆA”: Jovanović o pozadini atentata

Lider LDP-a, Čeda Jovanović govorio je o umiješanosti Cece u atentat na Zorana Đinđića.

Lider LDP-a, Čedomir Jovanović, gostujući u Jutarnjem programu na Kurir televiziji govorio je o povezanosti Cece Ražnatović sa ubistvom Zorana Đinđića. On je istakao kao negativno to što je pjevačici umjesto za ubistvo premijera suđeno za transfer igrača.

“Ja pamtim razgovor u kojem mi iz Tužilaštva kažu da moramo da izuzmemo Bulatovića, Tomića i Cecu iz predmeta. Koštunica će srušiti sud ako to ne uradimo”, prisjetio se Jovaanović dešavanja nakon atentata na Đinđića i dodao:

“Nisam ja taj koji sudi. To je bilo sudsko vijeće. Desilo se to da onako jadno propustiš da sudiš nekome zbog ubistva Đinđića, a onda mu sudiš zbog toga što nije knjižio transfere igrača. Nije Ceca napravila Obilić nego njen muž. Ona je samo nastavila da se ponaša onako kako je naučila. Ali mene interesuje Zoranovo ubistvo”, rekao je Jovanović.

Jovanović tvrdi da je Ražnatovićeva bila upoznata sa tim da se sprema atentat na premijera.

“Ceci su rekli na parkingu ispred stadiona Obilića da će ubiti Zorana i da ona treba da ima da alibi, tako što će reći da su tada bili kod nje. To im je već jednom prošlo kada su ubili Batočanina. Da li je ona drugačije mogla da se ponaša to je druga tema. Svako nosi svoj krst, ali ona je predstavljena kao majka Srbije, a nije ni majka devet Jugovića, ni Stojanka majka Knežopoljka niti Ružica Đinđić. Nije ni majka onih momaka sa Košara koji su hrabro izginuli 1999, niti majka padobranaca 63. brigade koja im je pritekla u pomoć. Ali to govori o ovoj zemlji i o svima nama na loš način”, izjavio je Jovanović.

Region

AMBASADOR HIL “Pitanje albanske manjine u Srbiji je ISKLJUČIVO PITANJE DRŽAVE SRBIJE”

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil izjavio je danas u Bujanovcu da se Briselski sporazum tiče Kosova, a ne pitanja manjina u Srbiji.

“Moram da budem veoma jasan kada kažem da se dijalog u Briselu tiče rešavanja problema između Prištine i Beograda. Svrha dijaloga nije da rešava bilo kakva druga pitanja, pitanja manjina ovde ili u drugim delovima zemlje”, rekao je Hil, prenio je portal Bujanovačke.

Ambasador je naglasio da je pitanje albanske manjine u Srbiji isključivo pitanje države Srbije i ponovio da “to s briselskim dijalogom nema nikakve veze”.

Po njegovim riječima, zvanična politika SAD je da podržava briselski dijalog i postignuti sporazum, “čiji je značajan dio uspostavljenje Zajednice srpskih opština”.

“Sporazum, koji je postignut, ni na koji način nema intenciju da prelazi granice”, naglasio je ambasador.

Na pitanje novinara o pismu američkih kongresmena koji su poslije susreta s albanskim političarima iz Bujanovca i Preševa od državnog sekretara SAD Entonija Blinkena zatražili formiranje i zajednice albanskih opština, ambasador je rekao da poštuje to što kažu kongresmeni, ali da takva zajednica nije dio Briselskog sporazuma, prenosi B92

Nastavi čitati

Region

MART POKAZAO ZUBE! Snijeg na Žabljaku, temperatura samo jedan stepen

Snijeg je danas padao na Žabljaku, a temperatura vazduha se spustila na jedan stepen Celzijusov, podaci su Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.
Visina snijega u 16.00 časova na Žabljaku je bila šest centimetara.

Iz Zavoda su najavili da će na sjeveru doći do naglog pada temperature i da će kiša u tom dijelu preći u susnježicu i snijeg.

Snijeg se danas zabijelio i u Hrvatskoj, na Sljemenu, Platku i u Gorskom kotaru.

Nastavi čitati

Region

Prve prijave DJEČIJEG PLAČA stare TRI GODINE!!!

Prve prijave beogradskom Centru za socijalni rad da se iz zgrade na Zvezdari gdje je pronađena djevojčica od osam godina, u kadi, stigle su prije tri godine!
Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dijete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem Pašajlićem osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju ćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena. Uroš Pašajlić. se sumnjiči za krivično djelo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete, saopštilo je tužilaštvo.

U odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloljetne djevojčice postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dijete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Djevojčica je trenutno u bolnici, a za ocem se traga.

Nastavi čitati

Aktuleno