Connect with us

Hronika

ĆERKU držao u kadi KAO ROBA, da nije pretukao suprugu polciija je možda ne bi ni našla! (Foto)

Policajci koji su u petak uveče ušli u stan u beogradskom naselju Zvezdara iz kojeg se širio nesnosan smrad, sigurno nikad neće zaboraviti prizor koji su zatekli u kupatilu užasa. Osmogodišnja djevojčica, lijepa kao lutka, ali prljava i izmučena – kost i koža!

Ručice i noge kao čačkalice, okružena gomilom đubreta i bizarnim detaljima čiji će smisao biti analiziran u istrazi koja sledi.

Policijska patrola je u stan na Zvezdari došla po dojavi Beograđanke I. L, koja je u policijskoj stanici Palilula prijavila da ju je muž Uroš Pašajlić (38) brutalno tukao i da duže vrijeme drži svoju kćerkicu kao roba.

Žena je imala vidljive povrede na licu i izjavila je da ju je nevjenčani suprug Pašajlić udario glavom i slomio joj nos.

– Tada je ispričala i da Pašajlić drži osmogodišnju kćerkicu godinama zatvorenu u stanu na Zvezdari. Kćerkicu je, kako je navela I. L, dobio u braku sa drugom ženom – kaže izvor Blica.

Policajci su reagovali na ovu dojavu i otišli u stan užasa na Zvezdari, u kojem su zatekli prljavu, zapuštenu djevojčicu okruženu nanosima đubreta. Od njenog oca Uroša Pašajlića nije bilo ni traga, ni glasa, i policija za njim traga.

Izvor kaže kako se vjeruje da je Pašajlić djevojčicu mahom držao u kadi, u štrokavom kupatilu. U prilog tom scenariju idu i iskazi komšija koji kažu da su “čuli zapomaganje djeteta kroz prozor od kupatila”.

U kupatilu, najpotresnije scene. Umjesto dečijeg kreveca – kada. Umjesto noćnog stočića – cijev koja prolazi uz zid, tik iznad kade. Iza te cijevi, nekoliko bizarnih detalja o kojima će možda biti više riječi u istrazi.

Iza cijevi su bili zakačeni fotografija djevojčice sa ocem, kesica slanih pereca – možda jedino što je jela danima!

I umjesto slikovnice, makazama isečeno parče kartona sa ispisom na njemačkom jeziku. Na bliži pogled, riječ je o slici i receptu za – bugarski burek?! “Lisnato tijesto, 400 grama, 4 jajeta, 400 grama jogurta, 400 grama bugarskog sira”…

Istraga će pokazati šta se Pašajliću motalo po glavi dok je godinama, možda čak i od njenog rođenja, držao zatočenu svoju osmogodišnju Kćerkicu u neljudskim uslovima, svirepo joj uskraćujući hranu, vodu, ljubav i društveni razvoj. I to usred višemilionskog Beograda.

Brigu o djevojčici je preuzelo Prihvatilište za djecu, nakon što je primljena u bolnicu. Na prijemu je bila dehidrirana, izgladnjela i zapuštena, a kada su je vidjeli svi dežurni doktori su redom zaplakali!

– Djevojčica je po dolasku u bolnicu bila veoma loše. Kada su joj doktori dali da jede izgledala je kao da nije ništa jela mjesecima. Da je ostala u tom stanu još pet dana, pitanje je da li bi ostala živa – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

 

 

 

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno