Connect with us

Banjaluka

Cvijećem i sadnicama uljepšani Borik 1 i 2

U veseloj atmosferi, zelene površine kod dječijeg igrališta i Osnovne škole „Branko Ćopić“ uljepšane su raznobojnim cvijećem i ukrasnim sadnicama.

Brojni sugrađani učestvovali su sa predstavnicima Grada u današnjoj zajedničkoj akciji uređenja naselja Borik 1 i Borik 2.

U veseloj atmosferi, zelene površine kod dječijeg igrališta i Osnovne škole „Branko Ćopić“ uljepšane su raznobojnim cvijećem i ukrasnim sadnicama.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo kazala je da je u ovim naseljima urađeno dosta toga.

– Još moramo da apelujemo na naše građane da se pridruže ovoj akciji, da urede svoja dvorišta, ali isto tako da ukazuju onim koji su nesavjesni da treba da se brinemo o našem okruženju, jer Grad i naša preduzeća ne mogu očistiti onoliko koliko mi ukoliko se neodgovorno ponašamo zaprljamo – navela je ona.

Kako je istakla – to je jedini način da naša Banjaluka bude lijepa i čista i to je jedan od komplimenata koji najčešće dobijemo od onih koji posjećuju naš grad.

– I ovom prilikom pozivam sugrađane da se pridruže akciji „Čisto lice grada“, a Grad je za najvrednije pripremio prigodne nagrade poput parkinga za bicikle, sadnice, cvijeće i slično – kazala je savjetnica Šukalo.

Ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove, Boriša Mandić kazao je da je ova prva sedmica akcije „Čisto lice grada“ sprovedena na području mjesnih zajednica Borik 1 i Borik 2.

Nakon ove dvije mjesne zajednice aktivnosti nastavljamo u naselju Obilićevo, a onda i u drugim naseljima prema utvrđenom planu – naveo je on i dodao da baš u Obilićevu počinje velika rekonstrukcija drvoreda, sve do Rebrovačkog mosta.

Napomenuo je da ovo nije samo akcija održavanja čistoće grada, nego da je „Čisto lice grada“ – kampanja širenja svijesti među našim građanima o značaju održavanja grada.

– U nekim naseljima je potrebno graditi, a u nekim puno važnije dati građanima do znanja da ono što imaju da čuvaju – kazao je Mandić.

Naveo je da se na prostoru oba Borika u ovoj sedmici čistilo, kosilo, da su postavljene klupe duž cijelog Bulevara Živojina Mišića, uređena sva dječija igrališta, ali i sanirane pješačke i biciklističke staze.

Član Savjeta MZ Borik 1, Nebojša Drinić zahvalio je gradskoj administraciji za sve aktivnosti sprovedene na području tog naselja.

Svjedoci smo da deset-petnaest godina niko nije ulazio u naselje da pere ulice i da čisti, tako da je ova akcija za svaku pohvalu. Ažurni smo i u Savjetu MZ i zajedno sa našim građanima gledamo da od Borika napravimo jedno mjesto koje će biti ugodno za sve uzraste našeg stanovništva. Urađeno je mnogo za godinu dana, od pješačkih prelaza koji su posebno osigurani do rampe za lica sa invaliditetom, zatim novih klupa, novih kanti za otpatke, novog dječijeg igrališta, ali i one veće investicije poput fonda za energetsku efikasnost, jer znamo da je Borik jedno od najstarijih naselja i da je mnogim zgradama potrebna obnova fasada i stolarije – kazao je Drinić.

Banjaluka

BORAC DOBIO NOVOG DIREKTORA

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas je održana prva sjednica novog Upravnog odbora, na kojoj su imenovani direktor i sportski direktor kluba, ali i direktor marketinga i prodaje.

Za novog direktora kluba izabran je Aleksandar Mićić, koji je do sada obavljao funkciju koordinatora omladinske škole, poziciju sportskog direktora vršiće Oliver Јandrić, a funkciju direktora marketinga i prodaje ubuduće će obavljati Dejan Ćato, koji je iste poslove obavljao u Banjalučkoj pivari, prenosi RTRS.

Njegov zamjenik biće Mirko Vujinović, diplomirani ekonomista.

Podsjećamo, Borac je u ponedjeljak na sjednici Skupštine dobio novo rukovodstvo, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Milanom Tegeltijom.

Nastavi čitati

Banjaluka

STANIVUKOVIĆ: Banjaluka u aprilu u epicentru svjetske javnosti

Međunarodna biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” biće održana u periodu od 19. do 22. aprila, najavljeno je na današnjoj prezentaciji trke, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Biciklistički karavan će 17. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Trka i ove godine ima četiri etape, start je u Beogradu 19. aprila, cilj u Banjaluci 22. aprila.

– Ova je trka više od trke. I ovo je događaj više od sportskog događaja. Ovo je događaj koji povezuje naš narod u Srbiji i u Republici Srpskoj, koji dodatno afirmiše sport, turizam, koji sa više aspekata znači našem gradu. Hvala organizatorima, partnerima i sponzorima što ova priča traje 17 godina kazao je Stanivuković.

Ono što je posebno zanimljivo je da će 22. aprila u Banjaluci biti završna etapa biciklističke trke i polufinalne borbe na ATP turniru Srpska open.

Završni kilometri trke “Beorad – Banjaluka” voziće se u ulici Kralja Petra I Karađeođevića uz koju se nalazi i park “Mladen Stojanović” gdje će biti igrani mečevi teniskog turnira. Biće to veliki organizacioni izazov.

– Gotovo pred polufinale i finale teniskog spektakla u našem gradu imamo i ovu trku. Grad je za to, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preispituje bezbjednosni aspekt, ali želimo da to sve bude u redu jer znam koliko je to važno. Idemo ka tome da tih dana u našem gradu dočekamo stotine biciklista iz preko 30 zemalja, ali i najbolje svjetske tenisere i da Banjaluka bude u epicentru svjetske javnosti, poručio je Stanivuković i napomenuo da “će Banjaluka od 17. do 24. aprila biti grad koji će najviše biti u svim svjetskim medijima i to je ono na šta treba da budemo ponosni”.

Organizatori biciklističke trke “Beograd – Banjaluka” ističu da je sve spremno za ovu trku. Takmičari će u prvoj etapi preći preko graničnog prelaza između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja. Prva etapa trke se vozi od Beograda do Bijeljine 19. aprila, druga od Bijeljine do Vlasenice dan kasnije, treća iz Doboja do Prijedora 21. aprila, a četvrta od Novog Grada preko Kostajnice, Kozarske Dubice i Gradiške do Banjaluke 22. aprila.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA dobija novi panoramski autobus, u aprilu BESPLATAN

Kako bi turistima pružili najbolju uslugu tokom predstojećeg sportskog spektakla „Srpska Open“ ali i svih drugih planiranih dešavanja, Grad Banjaluka je nabavio i dvospratni panoramski autobus za razgledanje grada.

Saopštio je ovo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, rekavši da će tokom aprila vožnja ovim autobusom biti potpuno besplatna.

– Novi dvospratni panoramski autobus će sve posjetioce, ali i naše sugrađane voziti po znamenitim dijelovima grada, a vožnja će tokom aprila biti potpuno besplatna, rekao je Stanivuković.

Kako je pojasnio, nakon turnira ovaj panoramski autobus će i dalje na raspolaganju svim turistima kao dodatna turistička ponuda Banjaluke.

Nastavi čitati

Aktuleno