Connect with us

Banjaluka

ĐAJIĆ NALJUTIO PENZIONERE Pozivaju MUP da istraži ko je platio koncert i zašto su dijelili izborne letke

Reklamni prostor


Mi, članovi Saveza penzionera i potomaka, koji smo istovremeno i članovi Udruženja penzionera gdje redovno uplaćujemo članarinu, još uvijek ne vjerujemo da je rukovodstvo Udruženja 19.09., oraganizovalo koncert sa Vesnom Zmijanjac i Miroslavom Ilićem u sportskoj dvorani Borik – saopšteno je iz Saveza penzionera i potomaka.

Iz Saveza pitaju znači li to da rukovodstvo živi na visokoj nozi parazitirajući na leđima članstva i služeći isključivo vlastodršcima za masne nagrade, pa ne može da shvati da je više od 20.000 njihovih članova u Banjaluci u stanju socijalne potrebe.

– Zato ih pitamo ko ih je ovlastio da tako rasipaju našu članarinu, koja po Statutu ima sasvim drugu namjenu? Jeste li svjesni da ste zloupotrijebili svoj položaj i da ćete zbog toga odgovarati – upitali su iz Saveza.

Pozvali su nadležne organe MUP-a, Tužilaštva i Poreske uprave da utvrde čijim novcem je plaćen koncert, u kojem iznosu, na koji način i u koju svrhu je koncert organizovan, obzirom da je na ulazu u dvoranu bila velika količina promotivnog materijala za izbore.

– Posebno pitamo Poresku upravu da li je naplaćen porez na isplaćeni honorar izvođačima u ovom, kao i za desetine sličnih koncerata održanih tokom godine, sa kojih je po našim saznanjima, iz Republike Srpske izneseno nekoliko miliona maraka,bez naplaćenog jednog feninga poreza, a na šta smo javnost upozoravali u više navrata – ističe se u saopštenju.

– Zato kolege penzioneri, dobro razmislite o svom položaju i hoćete li prihvati da vas i dalje predstavlja rukovodstvo koje je imenovala Vlada ili ćete organizovati zborove po mjesnim zajednicama i sami izabrati svoje predstavnike , koji će biti pod vašom kontolom i koji će samo vama polagati račun – istakli su.

Banjaluka

Drinić: Riješili smo višedecenijski problem – Slavićka će dobiti vodu

Reklamni prostor


Višedecenijski problem u mjesnoj zajednici Slavićka konačno je riješen.
Projekat vrijedan 1, 7 miliona KM.
– Više od 200 domaćinstava biće priključeno na vodovodnu mrežu.
Srećni smo kad riješimo veliki problem porodicama i učinimo im život lakšim i ljepšim. Želimo da naša sela žive, da motivišemo ljude da ih ne napuštaju i planiramo još mnogo toga dobrog da uradimo, rekao je saradnik za regionalnu i privrednu saradnju u Kabinetu gradonačelnika Nebojša Drinić.
On je danas sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem razgovarao sa mještanima Slavićke.
-Uz zdravicu čestitih domaćina dobili smo i izraze zahvalnosti i pohvale za naš predan rad.Nastavljamo s uređenjem i novim
poslovima za naš grad, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

Table banjalučkih legendi na putu ka Banj brdu

Reklamni prostor


Sedam tabli sa fotografijama i biografijama sportskih legendi Banjaluke Milorada Karalića, Slađane Golić, Antona Josipovića, Abasa Arslanagića, Nebojše Popovića, Zlatana Arnautovića i Zdravka Rađenovića postavljeno je pored staze koja vodi ka Banj brdu.

Ovu akciju je organizovalo udruženje “Banjalučani za svoj grad” kako je navedeno, sa namjerom da fantastični poduhvati proslavljenih sportskih asova nikada ne padnu u zaborav.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković: Ako bude potrebno, ustupićemo Dragičeviću lokaciju štanda PDP

Reklamni prostor


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, odgovarajući novinarima, rekao da je Davoru Dragičeviću i grupi Pravda za Davida, koliko je on upoznat, dozvoljeno postavljanje info pulta na Trgu Krajine u petak 30.septembra.

– Ukoliko Dragičeviću, odnosno grupi Pravda za Davida, ne bude odgovarala pozicija koju dobiju, ponudićemo im poziciju na kojoj se nalazi štand PDP-a koji služi u izborne svrhe. Zaista, ni to neće biti nikakav problem i time želimo da pokažemo da je trg slobodan za sve građane Srpske – rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, <a href=”https://blink.ba/davor-dragicevic-umjesto-presude-ubicama-mog-sina-danas-se-sudi-meni-zbog-borbe-za-istinu/”>Dragičević je danas pred Osnovnim sudom u Banjaluci rekao da, za sada, nije dobio dozvolu za postavljenje info pulta grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine</a>, ali i ako ne dobije dozvolu od Grada Banjaluka da će on postaviti pult.

Nastavi čitati

Aktuleno