Connect with us

Banjaluka

ĐAJIĆ NEPOZVAN “UPAO” NA RUČAK! “Ne postoji nikakva simbioza”

-Želim odmah da demantujem zlurade komentare mojih “saboraca” i drugih dušebrižnika. Jedina istina koja stoji iza ovog događaja jeste ta da je Đajić bukvalno upao na ručak koji je Grad pripremio za učesnike plivanja za Časni krst i počeo da priča svoje viceve, što možete vidjeti u snimku koji pojedini mediji žele da predstave kao vrstu saradnje koja ne postoji, niti će ikada u tom pravcu postojati.

Poručio je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, dodajući da je politika Grada od početka jasna, ali da ne može a da ostane nijem na ovu situaciju.

-Jednostavno na ovakav način govora nije moguće ne nasmijati se, a u dubini duše me je bilo sramota blama i nepristojnosti jednog doktora koja je vidljiva iz viceva koji su ispričani. Inače se ne osvrćem i ne reagujem na ovakve stvari, ali to činim isključivo zbog toga kako ovakvi snimci koji se plasiraju kroz medije ne bi bacili sjenu na važnost događaja povodom kojeg smo se danas okupili na ručku, u čast 33 plivača, koji mogu da posvjedoče istinitost mojih riječi – kazao je Stanivuković.

Još jednom je podsjetio da je politika Graѕda kulturna, pristojna, konstruktivna i principijelna, kroz koju u svakom trenutku koristimo priliku da uradimo najbolje i najviše za naš grad.

-Upravo na principima borbe protiv svih negativnih anomalija, nikome nećemo dozvoliti da tendencioznim naslovima i izmišljenim pričama umanji te činjenice – kategoričan je gradonalačelnik Stanivuković.Banjaluka

PORODICA JE NAJVAŽNIJA Stanivuković ponovo predložio odluku o neradnoj nedjelji

Ova odluka ne bi uticala na radna mjesta, potrošnja bi se preraspodijela na druge radne dane.

Gradonačelnik Draško Stanivuković za narednu sjednicu Skupštine Grada ponovo je predložio odluku o uvođenju neradne nedjelje.

– Više puta do sada sam predložio ovu odluku i opet je predlažem. Pozivam odbornike da se fokusiraju i razmisle u ime više hiljada trgovaca, koji su za ovakvu odluku. Principijelno, ispunjavam data obećanja, zagovaramo odluku o neradnoj nedjelji – kazao je gradonačelnik.

Podsjećamo i ranije je gradodnačelnik Stanivuković poručio da neće odustati od te odluke, koju podržava sindikat radnika, trgovci, preko 60 odsto ključnih trgovačkih centara, marketa i prodavnica, ali i cvjećari i mnogi drugi kojih se tiče odluka.

Kako je i tada rečeno – ova odluka ne bi uticala na radna mjesta, potrošnja bi se preraspodijela na druge radne dane.

– Ljudi će imati svoju nedjelju. Moramo da gradimo i dio tradicionalnog patrijahalnog društva gdje je porodica centar svega. Zato insistiramo na neradnoj nedjelji – kazao je ranije Stanivuković.

Nastavi čitati

Banjaluka

BANJALUKA PIŠE ISTORIJU Gradonačelnik poručio da je naš grad rame uz rame sa najvećim svjetskim teniskim turnirima

Banja Luka se i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj teniskoj listi.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem Gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka će biti domaćin ATP 250 turnira, koji će se igrati u periodu od 17. do 23. aprila, kada u naš grad dolazi i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Nastavi čitati

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Aktuleno