Connect with us

Politika

DEĐANSKI: Dodik pobjednik izbora – okupatorske vlasti pokušavaju krađu i sabotažu

Politički analitičar Stevica Deđanski izjavio je da je lider SNSD-a Milorad Dodik pobijedio na izborima za predsjednika Republike Srpske i da podrška koju je dobio od intelektualaca u Srbiji i Srpskoj podrška odbrani nacionalnih interesa Srbije, Republike Srpske i srpskog naroda.

Deđanski je ukazao da je ova podrška bila očekivana, jer je došlo do pokušaja krađe i sabotaže izbora od, kako kaže, okupatorske vlasti u BiH.

Od kad postoji Republika Srpska, kaže Deđanski, pokušavaju da je uguše, ali da je problem što se u posljednje vrijeme “pojavljuju srpski političari na sceni Srpske koji rade isto što i okupator”.

– To je sramotno za srpski narod i mislim da je jedino rješenje da se oni povuku iz toga i da zajednički nastupaju u odnosu prema Centralnoj izbornoj komisiji iH, koja je postavljena tu da ruši interese Republike Srpske – dodao je Deđanski za Srnu.

Politika

SNSD-u četiri delegata u PD PS BiH

SNSD je obezbijedio četiri delegata u u Klubu Srba u Domu naroda PD PS BiH, saznaje ATV.

Nastavi čitati

Politika

MILETIĆ ČESTITAO VULINU! “Odličan izbor za direktora BIA”

Predsjednik GO SPS Prijedor i direktor Toplane AD Prijedor Duško Miletić čestitao je Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora BIA.
” Čestitam Vam na imenovanju i siguran sam da ćete odlično obavljati svoj posao, kao što ste to radili i do sada”, poručio je Miletić.
Aleksandar Vulim u Republici Srpskoj uvijek je rado viđen gost, a poznato je da je u bliskim prijateljskim odnosima sa vrhom SPS-a.

Nastavi čitati

Politika

ZVIZDIĆ PREDSJEDAVAJUĆI Predstavničkog doma BiH, Radmanović i Čavara zamjenici

Novoizabrani poslanici Predstavničkog doma izabrali su Denisa Zvizdića, iz NiP za predsjedavajućeg Predstavničkog doma Paralamentarne skupštine BiH.
Od ukupno 42 poslanika Zvizdić je dobio 24 glasa, dok je 16 glasova bilo protiv, a jedan je bio uzdržan.

Za prvog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH izabaran je Marinko Čavara iz HDZ-a koji je dobio podršku 23 poslanika dok je za drugog zamjenika predsjedavajućeg izabran Nebojša Radmanović iz SNSD-a.

Osim Radmanovića, kao drugi zamjenik predsjedavajućeg bio je predložen i Mladen Bosić iz SDS-a, međutim za njega se nije ni glasalo s obzirom da je još ranije Radmanović izabran na tu funkciju.

Izborom Zvizdića, Čavare i Radmanovića praktično je potvrđena koalicija koja će u naredne četiri godine činiti vlast na nivou BiH, prenose Nezavisne.

Nastavi čitati

Aktuleno