Connect with us

Hronika

DETALJI SLUČAJA KOJI JE POTRESAO SRPSKU! Evo kako je Nina kafom TROVALA koleginicu

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Banjalučanke Nine Ninković (57) zbog pokušaja ubistva T. S. u decembru prošle godine.

Ninković se tereti da je od 8. do 21. decembra 2022. godine u prostorijama Pedagoškog zavoda RS-a u Banjaluci, gdje je zaposlena na radnom mjestu inspektor – prosvjetni savjetnik, u namjeri da ubije pomoćnicu direktora T. S., u kafu joj sipala otvornu materiju koja može prouzrokovati smrt.

Optužena je da je u dva navrata, 8. 12. 2022. i ponovo 9. 12. 2022. godine, krijući se od drugih zaposlenih, u jutarnjim satima ušla u kancelariju broj 17 koju koristi šefica, prije nego što je ona stigla na posao.

– Znajući da ona svako jutro pije kafu koja joj se priprema u kafe-kuhinji Pedagoškog zavoda i poslužuje svakog radnog dana ujutro na radnom stolu u kancelariji, nasula joj u šoljicu sa kafom, u neutvrđenoj količini, sredstvo koje može prouzrokovati smrt, jer sadrži natrijev hipoklorit, koji se u slobodnoj prodaji nalazi u sredstvima za čišćenje, dezinfekciju i izbjeljivanje – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva.

Dodaje se da T. S. kafu nije popila zbog sumnjivog mirisa.

Potom je Ninković, 21. decembra 2022. godine oko 7.55 sati na isti način došla u kancelariju, pa iz džepa izvadila zelenu pvc kesicu sa natpisom “mravocid žoharocid” u kojoj se nalazio prah, a za koji je znala da je opasan i štetan za zdravlje ljudi. U optužnici je precizirano da je hemijski sastav fipronil, materija koja je štetna za zdravlje ljudi i koja pri višekratnoj izloženosti dovodi do oštećenja organa.

– Sadržaj iz te kesice nasula je u kafu u šolji crvene boje, za koju je znala da je pripremljena za oštećenu, a nalazila se na njenom kancelarijskom stolu. Kašičicom je promiješala sadržaj, a nedugo zatim napustila kancelariju vodeći računa da je niko ne primijeti – ističe se u optužnici.

Ninković je otkrivena na osnovu video-snimka koje su snimile kamere koje su postavljene u kancelariju. Ubrzo je uhapšena, a prema ranijim nezvaničnim saznanjima, tokom istrage je priznala djelo. Ninković se od tada nalazi u pritvoru.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno