Connect with us

Društvo

Direktorica novac sa računa firme dijelila rodbini

Published

on

Bivša direktorica banjalučkog preduzeća „Plamen“ Nada Zrnić prijavljena je tužilaštvu zbog sumnje da je oštetila budžet RS za više od 200.000 KM. Zrnićeva se sumnjiči da je novac, koji je „Plamen“ dobio od povezane firme „DGR“, bez poznatog osnova uplaćivala na svoj i račune svojih rođaka, ne obračunavajući pri tome poreze i doprinose, saznaje portal CAPITAL.

Izvještaj je podnijela Poreska uprava RS nakon što je u kontroli poslovanja preduzeća „Plamen“ utvrdila da je Zrnićeva za određene isplate od 2017. do 2019. godine propustila da obračuna i uplati poreze i doprinose, čime je oštetila budžet za 211.720 KM.

Saznajemo da je PURS otkrila da je „Plamen“ od povezanog preduzeća „DGR“ dobio oko 450.000 KM koje su, bez poznatog osnova,odmah po prilivu isplaćene na račune Zrnićeve i njene rodbine, inače odgovornih lica u firmi DGR.

U izvještaju, u koji je CAPITAL imao uvid, se navodi da osnov tih isplata nije poznat jer Zrnićeva, kao odgovorno lice, nije podnijela finansijski izvještaj i završni račun kako bi te isplate sakrila, s obzirom na to da se radi o rodbinskim vezama.

„Novac je prebačen sa računa ’DGR’ na račun preduzeća ’Plamen’, odakle je prebačen na račun fizičkih lica – rodbine odgovornih lica u ’DGR’ i ’Plamen’. Odgovorno lice ’Plamen’ je Nada Zrnić, rođena sestra Mirjani Karalić kojoj su isplaćivana sredstva te tetka Goranu Karaliću odgovornom licu ’DGR’“, piše, između ostalog, u izvještaju.

Ovo nije prvi izvještaj protiv Zrnićeve. Protiv nje je policija prošle godine podnijela izvještaj zbog sumnje da je kao direktor akcionarskog društva propustila dati Upravnom odboru na saglasnost, pisani odgovor na tužbu tužioca društva ograničene odgovornosti iz Banjaluke, te propustila rok za izjavljivanje žalbe na presudu zbog propuštanja Okružnog privrednog suda.

Na taj način je omogućila naplatu potraživanja tužiocu od 681.677KM, čime je preduzeće dovela u tešku situaciju opterećujući ga sa tim dugom te otežavajući i onemogućavajući njegovo poslovanje.

Posljednji podaci o poslovanju preduzeća „Plamen“ su za 2019. godinu kada je ovo preduzeće imalo gubitak od 29.697 KM, a kao odgovorno lice sada se vodi Danijel Karalić.

Kada je u pitanju preduzeće DGR, koje se bavi trgovinom na veliko pićima, dostupni su podaci za prošlu godinu koji pokazuju da je i ova firma u debelom minusu. Na njenom čelu se nalazi Goran Karalić.

Izvor: Capital

Nastavi čitati

Društvo

DOBRA VIJEST Evo za koliko će narednih dana u Srpskoj pojeftiniti benzin, a koliko dizel

Published

on

By

Na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj benzin će narednih dana pojeftiniti do 12, a dizel do osam feninga po litru.

To kažu u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima pri Privrednoj komori Srpske, naglasivši da je unazad mjesec dana benzin u RS u prosjeku pojeftinio za oko  45, a dizel za oko 35 feninga.

–  Trenutno, cijena benzina kreće se 2,99-3,19, a dizela 3,13-3,29 KM, u zavisnosti od regije i distributera. Očekuje se da narednih dana bude nastavljen blagi pad cijena goriva u Srpskoj. Riječ je o periodu do 10 dana, nakon čega će cijene goriva u RS zavisiti od berzanskih kretanja, odnosno nabavnih cijena – kaže za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Društvo

UDOMI LJUBAV IZ AZILA Pogledajte divne pse koji čekaju svoje vlasnike

Published

on

By

Prihvatilište za napuštene pse grada Banjaluke je smješteno na Manjači. O napuštenim i izgubljenim psima se vodi briga, pruža odgovarajuća veterinarska zaštita, a svi psi – koji se daju na usvajanje – prolaze, osim veterinarskog pregleda i vakcinisanja, i test procjene karaktera.

Pozivaju građane da pruže novi dom nekom od napuštenih ljubimaca, koji se sada nalaze u prihvatilištu.

Sve potrebne informacije možete da dobijete na brojeve telefona: 051/244-526 i 065/690-857.

Opredijeljenost Grada je da zaštiti životinje, a akcija “Udomi ljubav” ima za cilj da skrene pažnju i podigne svijest o značaju udomljavanja pasa iz azila.

Pogledajte na linku neke od pasa koji čekaju svog vlasnika.

Izvor: Blink.ba

Nastavi čitati

Društvo

NAJRADOSNIJE VIJESTI Republika Srpska bogatija za 18 beba

Published

on

By

U porodilištima Republike Srpske u posljednja 24 časa rođeno je 18 beba.

UBanjaluci je rođeno 11 beba, dok je Doboj bogatiji za tri bebe.

U Bijeljini i Gradiškoj rođene su po dvije bebe.

Izvor: Srpskainfo.com

Nastavi čitati

Aktuleno