Connect with us

Region

Dječak (7) priključen na respirator zbog povreda mozga i lobanje

Dječak star sedam godina, koji je juče teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreća u Vlasotincu, nalazi se u komi u veoma teškom stanju, saznaje se u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu.

Prema riječima direktora Klinike za neurohirurgiju, dijete ima vrlo teške povrede mozga i lobanje, u komi je, bez reakcija, priključen na mehaničku ventilaciju. Hospitalizovan je u neurohirurškoj jedinici intenzivne nege na Klinici za anesteziju, kažu u UKC Niš.

Kako je saopšteno juče, policijska uprava u Leskovcu utvrđuje na koji način je došlo do nesreće u kojoj je dječak povrijeđen. Mještani Vlasotinca su naveli da je mališana navodno pokosio “veliki bijeli džip”, ali još uvijek nema zvaničnih informacija kako je došlo do nesreće, piše Blic.

Dječak je prebačen prvo u Službu Urgentnog centra Opšte bolnice, a odatle je transportovan u Univerzitetski klinički centar Niš, zbog težine povreda.

Region

Uhapšena baka koja je prodavala otrovne gljive

Šabačka policija je uhapsila M.G. (72) iz mjesta Ćukovine, kod koje je na pijaci u ovom gradu sedmoro ljudi kupilo pečurke kojima se otrovalo.
Njoj je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i biće saslušana u Osnovnom javnom tužilaštvu u Šapcu.

Policija je oduzela i izvjesnu količinu pečuraka koje će biti vještačene.

Nastavi čitati

Region

“Proglasiti Komšića personom non grata u Hrvatskoj”

Hrvatski Most objavio je da zvanično pokreće poroceduru da lider Demokratske fornote Željko Komšić, koji je ponovo u vođstvu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, bude proglašen nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

“Klub poslanika Mosta upućuje zaključak u saborsku proceduru kojim se obvezuje Vlada i Ministarstvo spoljnih poslova da Komšića proglasi nepoželjnim/personom non grata u Republici Hrvatskoj”, navode iz Mosta na zvaničnoj “Fejsbuk” stranici. Iz Mosta ističu da su mnogi ovo najavljivali, ali da je vrijeme da se to konačno i pokrene kroz formalnu proceduru.

Nastavi čitati

Region

Milanović ogorčen “Podržaću hrvatsku samoupravu u BiH”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poručuje da će podržati neki oblik samouprave Hrvata u BiH, ako se oni na to odluče.

Dok god je moguće da Hrvatima neko drugi izabere člana Predsjedništva BiH – to se zove prevara. Međunarodna zajednica ne radi ništa, a Hrvatska ne radi dovoljno – naveo je Milanović, a prenijela pres-služba predsjednika Hrvatske.

Zvanični Zagreb ne priznaje dosadašnjeg člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, jer smatra da je izabran glasovima Bošnjaka, a ne Hrvata.

Milanović smatra da Hrvatska mora sama da vodi i upravlja tim problemom u BiH, a ne da “zavisi o milosti činovnika”.

O tome zavisi sudbina Hrvata u BiH u sljedeće četiri godine. To je neizdrživa situacija – ocijenio je hrvatski predsjednik.

Milanović ističe da je ranije imao dobre odnose sa političarima u BiH, poput Komšića, ali da je shvatio da su oni “prevaranti i da se tim ljudima ne može vjerovati”, jer su tu da se “okoriste činjenicom da Hrvata ima malo”, prenose hrvatski mediji.

Željko Komšić je na jučerašnjim izborima ponovo izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i to opet bošnjačkim Hrvata.

Nastavi čitati

Aktuleno