Connect with us

Zanimljivosti

DJEVICA IMA DUGOROČAN PLAN: Koliko je koji horoskopski znak stabilan u ljubavnoj vezi

Jarac će rado započeti stabilan, dugoročni odnos, sve dok mu partner dokazuje da može da ga podrži, Vaga ostaje samo ako i partner ulaže 100 posto u vezu, provjerite kakvi ste vi ili vaš partner.

Ovan
Za vas je veza obaveza i ozbiljan odnos. Kada počnete da izlazite sa nekim, uvijek razmišljate o tome kakva će ta osoba postati u vezi. Poznato je da imate veoma stabilne i dugoročne veze i niste osoba koja samo želi da se igra sa nekim. Da bi veza funkcionisala, vaš partner mora uvijek biti iskren prema vama o tome kako se osjeća. Pošto ste toliko ozbiljni kada je ljubav u pitanju, očekujete da vaš partner bude isti. Ako vam ne da direktan odgovor, mislite da se slaže s vama, što može dovesti do pogrešne komunikacije. Potrebna vam je jednaka stabilnost u vašoj vezi da bi stvari funkcionisale.

Bik
Sve dok niste sigurni šta želite u vezi, polako ulazite u odnos. Želite da budete sigurni da vaš partner zna da ste zainteresovani za nešto ozbiljno. Jednom kada zavolite nekoga, to je zauvijek i jednostavno nećete dozvoliti da ta ljubav nestane iz vašeg života tako lako. Trudite se da u ljubavi budete što pametniji i pažljiviji, ali se lako uzbudite i ne morate mnogo da gubite glavu. Vi ste i zemljani znak, što znači da kada jednom pustite svoje korjene, nećete ići nigde drugdje. Veoma je teško uticati na vas i natjerati vas da se promijenite, što vas čini veoma stabilnim partnerom.

Blizanci
Vi ste partner koji se stalno mijenja. Niste sigurni šta želite za večeru, vaši planovi za vikend su uvijek upitni i iscrpljujući. Lako gubite koncentraciju i brzo počinjete da vam dosadi. U vašu odbranu je to što ste nemirni oko svega, a ne samo vaših veza. Želite sledeću veliku stvar i ne želite da čekate. Naravno, razmišljanje o sljedećoj velikoj stvari dok ste još uvijek u vezi nije tako sjajna stvar, zar ne? Možda niste sigurni šta želite, a započinjanje nečega sa nekim samo izgleda kao dobra ideja.

Rak
Vi ste lik koji voli da voli i želite da se posvetite, ali ne uspevate uvijek. Obično koristite partnerove interese kao svoju mjeru stabilnosti i sreće, umijesto da se pitate šta zaista želite. Samo zato što je vaš partner potpuno zaokupljen vezom, ne znači da to morate sami da glumite. Kada počnete da razmišljate o tome kako ne možete da se nosite sa pritiskom stabilne veze, imajte na umu da ne morate da budete sa nekim samo da biste tu osobu učinili srećnom. Možda bi bilo bolje da stabilizujete smislen odnos sa sobom.

Lav
Veoma ste stabilan partner kada znate da će vam se druga polovina potpuno predati. Ponekad vam se čini da vam je glava u oblaku, ali pokušavate da budete realni u ljubavi. Za vas ljubav uključuje velike snove. Ono što vas čini tako dobrim partnerom je to što znate da nisu svi savršeni – uključujući i vas. To znači da nikada nećete očekivati da vaš partner bude oblikovan po zamišljenom kalupu i da ste srećni što je određena osoba ušla u vaš život. Naravno, ljubav nije uvijek laka, ali vi ste strpljivi – i kada želite da veza funkcioniše, daćete sve od sebe.

Djevica
Uvijek imate dugoročni plan veze – za sebe i za svog partnera. Kada započnete ozbiljnu vezu sa nekim, očekujete da će ona trajati jako dugo, a očekujete i da vaš partner misli isto. Čak i ako odmah kažete šta želite od njega, vjerujete u poštenje. Ponekad vam treba mnogo vremena da objavite vezu, ali kada to učinite, to je gotova stvar. To što ste zemljani znak znači da imate veoma duboke korjene u ljubavi i životu i da se ne plašite da pustite korene sa osobom do koje vam je stalo.

Vaga
Sviđa vam se ideja veze sa tom posebnom osobom. Možda ćete moći brzo da se odlučite za partnerstvo, ali je potrebno vrijeme da se zaljubite svim srcem – i dalje želite da donesete ispravnu odluku. Da biste zaista uspostavili vezu i dokazali da ste u njoj na duge staze, potrebno je da stvari uredite na smislen način. Apsolutno morate imati partnera koji je jednako ozbiljan kao i vi. Ako u bilo kom trenutku pomislite da vaš partner ne ulaže 100 odsto truda, onda se ni vi nećete truditi. Možete biti veoma stabilan partner i onaj koji je spreman da stvari uozbilji, sve dok znate da je vaš partner podjednako posvećen.

Škorpija
Vi ste veoma strastvena, osjetljiva osoba. Ali kada su u pitanju posvećenost i stabilni odnosi, lako se uplašiti, čak i ako želite da se posvetite. Za vas postoji velika razlika između toga kada uđete u vezu i nemate pojma kako bi to moglo da izgleda i kada uđete u vezu znajući da je to prava stvar. U vašem umu, stabilna veza je ona koja će trajati dugo vremena. Možda ne zauvijek, ali ako ste u ozbiljnoj vezi, ne razmišljate baš o kraju vremenske linije, zar ne? I znate da ako ne uspije, postoji velika šansa da možete mnogo izgubiti. Ne želite da budete povređeni skrivajući svoja prava osjećanja i rizikujući taktikama toplo-hladno da biste se zaštitili.

Stijelac
Kada razmišljate o ljubavi i životu, želite da živite u potpunosti. Bilo kakvo pravilo ili „zaključavanje“ u vezi čini da poželite da odmah izađete iz te veze jer mrzite kompromise i mrzite kada morate da se suzdržavate – ipak ste ono što jeste! Glavni razlozi zašto se ponašate vruće – hladno je što ste nevjerovatno izbirljivi, priznali to sebi ili ne. Imate visoke standarde za svog partnera, čak i ako se sami ne pridržavate tih standarda. Ali to je samo zato što želite izgovor da ne morate naporno da radite u svojoj vezi i da niste dovoljno strpljivi.

Jarac
Bićete srećni da započnete stabilnu, dugoročnu vezu sve dok vaš partner dokaže da može da vas podrži. Ne želite da stavite sva jaja u jednu korpu, a zatim švatite da ovo neće funkcionisati kako ste se nadali. Iako znate da je stabilna veza ona u kojoj su obe osobe srećne, ipak možete pokušati da kontrolišete situaciju. U stvari, jedini razlog zašto niste posebno stabilan partner je taj što ste poznati po tome što odbijate partnere ako nisu baš ono što ste očekivali.

Vodolija
Teško se odlučujete na ozbiljnu vezu, uglavnom zato što previše razmišljate o svemu. Previše brinete o tome da li je vaš partner srećan kao i vi ili ćete se osjećati zaglavljeni u vezi. Ali razlog zašto s vremena na vrijeme možete biti tako vrući i hladni je taj što niste emocionalno otvoreni kao drugi znakovi zodijaka. Ne želite da podlegnete emocionalnom bolu, pa napustite vezu prije nego što stvari postanu preozbiljne. Na taj način zadržavate kontrolu. Pametno, možda, sa vaše strane, ali vas to definitivno ne čini pouzdanim.

Ribe
Niste tako dobri u donošenju čvrstih, trajnih odluka. Kada razmišljate o posvećenosti i stabilnoj vezi, vaš um je uvijek fokusiran na bajku ili romantičnu komediju. Volite ideju da je vaša budućnost već napisana i sve što treba da uradite je da igrate ulogu princeze ili drage sa očima u obliku srca. U stvarnosti ste mnogo realniji i to je vaša propast. Znate da je život kratak i da ne želite da propustite ništa bolje. Mislite da ako počnete da se povezujete sa jednom osobom, sljedećeg dana će se pojaviti nešto bolje. Lako vam je započeti dugoročnu stvar, ali niste u mogućnosti da završite stvari. Iz tog razloga koristite taktiku toplo-hladno jer se uvijek tajno čuvate za nešto bolje.

(ALO.BA)

Zanimljivosti

Surova istina: Evo koje rase pasa su najgluplje

Nova studija sprovedena na Univerzitetu u Helsinkiju u Finskoj, postavila je pitanje: koja je rasa pasa najgluplja?
Profesor Koren je autor knjige pod nazivom “Inteligencija pasa”, objavljene 1994. godine.

U značajnom radu, on je rangirao 130 rasa od najpametnijih do najglupljih, svrstavajući ih u pet različitih kategorija.

Rangiranje za knjigu je zasnovano na anketama više od 200 sudija za poslušnost pasa širom SAD i Kanade.

Prvih 10 najglupljih pasa – prema njegovim rezultatima.
Avganistanski hrt
Basenji je na drugom mjestu, što znači da rasa takođe nije toliko vješta da pravilno reaguje na ljudske komande.

Basenji nije poznat po svojoj poslušnosti i prije se može vidjeti kako žvaće namještaj kada je prepušten sam sebi. Ne voli da bude ostavljen sam i često može biti veoma destruktivan.

Međutim, ova rasa se često opisuje kao inteligentna u drugim aspektima, kao što je sposobnost da donosi odluke koje prate njene sopstvene interese, kao što je dobijanje hrane.

Basenji je izbirljiv i čistiće se slično kao mačka, ali je možda najpoznatiji po tome što ne može da laje, umjesto toga ispušta čudan zvuk nalik cvrkutanju.

Buldog
Buldog je dugo bio simbol britanskog nacionalnog duha, ali je njegova inteligencija prilično niska.

Generalno, buldozi mogu biti tvrdoglavi i naučiće samo nekoliko komandi, pa se vlasnicima savjetuje da pažljivo biraju kada pokušavaju da ih dresiraju.

Veterinari su ranije upozoravali da je buldog prožet bolnim bolestima i deformitetima, uglavnom zbog vijekova inbridinga. Prvobitno je razvijan kao mišićav i atletski pas, ali je sada uzgajan kao kućna životinja sa kratkom lobanjom i izbačenom vilicom.

PROČITAJTE JOŠ
I oni IMAJU PUPAK: Zanimljivosti o psima koje niste znali
Najteži za saradnju: Dreser pasa istakao koje su 2 rase najproblematičnije
Iznajmili avion kako bi psi putovali sa njima: Prodali sve što su imali da bi priuštili ovaj luksuz
Buldog ima reputaciju da je lijen, ali rasa uživa i ima koristi od redovnog vježbanja.

Čau čau
Čau čau je porijeklom iz Kine, gdje je istorijski uzgajan zbog svog mesa i krzna, kaže profesor Koren i dodaje da se ova rasa smatra previše “jednostavnom”.

Ruski hrt
Sljedeći rasa je ruski hrt, koju Američki kinološki klub opisuje kao “nezavisnu i ponekad tvrdoglavu”.

Međutim, oni su poznati po svojoj nježnoj i gracioznoj prirodi, zbog čega važe za “aristokratske pse”.

Pas svetog Huberta
Šesta najneinteligentnija rasa na listi, ima dugačko, naborano lice sa labavom kožom i lepršavim ušima.

“Pokorna” rasa je takođe nemilosrdna i tvrdoglava kada je u pitanju praćenje mirisa. Moguće je da ga ova osobina čini posebno sklonim odvraćanju pažnje od zadataka poslušnosti, prenosi Dejlimejl.

Ostali psi na dnu liste profesora Korena su ši cu, baset, mastif, bigl i pekinezer.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

Dnevni horoskop: Lavu vrijeme za romantiku, poboljšanje finansija za Djevicu

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših prostora- Ovan ne odustaje, Bik odlično, Blizanci prinuđeni na kompromis, važan razgovor za Raka, Lavu vrijeme za romantiku, poboljšanje finansija za Djevicu i Vagu, Škorpija i Strijelac dobro, uzbudljiv dan za Jarca, Vodolija ima podršku, a Ribe su u formi. Ovo je dnevni horoskop za 03. februar 2023. godine.

OVAN
POSAO – Izbjegavajte pretjerano eksponiranje pred saradnicima i nemojte pričati o stvarima koje predstavljaju potencijalni rizik za vaše poslovne interese.
LJUBAV – Skloni ste čestim promjenama raspoloženja i djelujete nesigurno pred voljenom osobom. Potrebna vam je veća emotivna podrška.
ZDRAVLJE – Odlično.

BIK
POSAO – Ukoliko se nalazite u osjetljivoj fazi, prepustite svojim saradnicima da se bave komplikovanijim zadacima koji iziskuju veliki napor. Morate imati dobru
procjenu.
LJUBAV – Pokušavate da pomjerite granicu uvažavanja različitih stavova u emotivnom odnosu, ali voljena osoba pokazuje pretjeranu samovolju.
ZDRAVLJE – Nervozni ste.

BLIZANCI
POSAO – U susretu sa saradnicima, nije na odmet da zatražite nečiju zaštitu i dobar savjet. Postoje stvari koje zahtijevaju kreativno razmišljanje ili fazu inkubacije.
LJUBAV – Neko pobuđuje vaše emotivno interesovanje i dobro raspoloženje. Novi događaji vas asociraju na prijatne uspomene.
ZDRAVLJE – Problemi sa leđima

RAK
POSAO – Imate dobre ideje o unaprjeđenju poslovnih ciljeva, ali vam nedostaju pouzdane informacije. Potrebno je da se opredijelite za praktično rješenje.
LJUBAV – U razgovoru sa bliskom osobom postupite po svojoj savjesti. Neumjerenost u izražavanju osjećanja navodi na pogrešno rješenje.
ZDRAVLJE – Stomačne tegobe.

LAV
POSAO – Pokušavate da impresionirate svoju okolinu na različite načine. Stalo vam je da privučete nečiju pažnju i da opravdate svoj ugled.
LJUBAV – Umjesto da razmišljate o nečijim manama, bolje je da ozbiljnije analizirate svoje ponašanje i greške koje ste napravili.
ZDRAVLJE – Osjećate se dobro.

DJEVICA
POSAO – Ne možete da predvidite nečiji odgovor na zadatu temu ili da uspostavite dobar odnos i komunikaciju sa određenim saradnicima. Nema razloga za razmetljivost.
LJUBAV – Partner uporno i bez objašnjenja ignoriše vaše ideje. Bez obzira na svoju taktiku, ne možete da ostvarite ono što ste naumili.
ZDRAVLJE – Provjerite krvnu sliku

VAGA
POSAO – Ukoliko vas privlače neke tajanstvene situacije, neophodno je da prihvatite i određen stepen poslovnog rizika koji proizilazi iz eksperimentalnih poteza
LJUBAV – Susret sa jednom osobom za vas predstavlja emotivno zadovoljstvo i užitak. Nažalost, taj emotivni vrhunac brzo iščezava.
ZDRAVLJE – Mogući su problemi sa kožom

ŠKORPIJA
POSAO – Stalo vam je da uskladite različita interesovanja koja postoje među saradnicima. Ipak, svako od vas ima svoje prioritete i teško pristaje na poslovne ustupke.
LJUBAV – Nema potrebe da ponavljate priču koja ne ostavlja pozitivan odjek na voljenu osobu. Neko vas kritikuje zbog ponašanja ili mana.
ZDRAVLJE – Osjećate se dobro.

STRIJELAC
POSAO – Nema potrebe da se povodite za lažnim utiscima ili da vas neko zavarava pogrešnom pričom o poslovnim mogućnostima. Ukoliko trpite neuspjeh promijenite poslovnu poziciju.
LJUBAV – U susretu sa bliskom osobom priuštite sebi neku omiljenu zabavu ili različite sadržaje koji potvrđuju vaš dobar ukus.
ZDRAVLJE – Bavite se fizičkim aktivnostima.

JARAC
POSAO – Važno je da napravite listu prioriteta i da prihvatite nečiji savjet. Uz dodatnu upornost možete da prevaziđete ograničenja koja vam postavljaju saradnici.
LJUBAV – Nema potrebe da odgovarate na nečiju emotivnu provokaciju ili izazov. Ostanite uzdržani i izbjegavajte konfliktne odnose.
ZDRAVLJE – Korigujte ishranu.

VODOLIJA
POSAO – Ne treba da obraćate pažnju na nečije komentare. Sve što činite sa pozitivnom tendencijom ostavlja dobar utisak na okolinu. Važno je da primjenjujete oprobane
recepte.
LJUBAV – Smišljate način da privučete nečiju emotivnu pažnju, ali vaša ljubavna taktika prolazi bez odjeka. Budite dovoljno maštoviti.
ZDRAVLJE – Uzimajte više vitamina

RIBE
POSAO – Potrebna vam je dodatna mjera opreza prilikom poslovnih susreta. Iskustvo vas opominje da ne treba vjerovati osobi koju svi hvale.
LJUBAV – Na žalost, ljubav i zadovoljstvo ne idu uvijek u zajedničkoj kombinaciji. Neko zaslužuje prioritet i zato sačuvajte potrebnu notu diskrecije.
ZDRAVLJE – Bez problema.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

ČUDAN OGLAS! Potrebno najmanje deset osoba da glume u filmu za odrasle – MOGU I NKV radnici

Ovih je dana na internet oglasima u Hrvatskoj osvanuo neobičan oglas za posao: traži se najmanje desetoro glumica i glumaca u filmu za odrasle.
Kako naglašava posrednik za zapošljavanje, riječ je o honorarnom poslu za koji traže više od 10 osoba, a odabraće ih na audiciji za snimanje na koju očekuje prijave barem stotinjak zainteresiranih.

Posao je honoraran, a početni uslovi nisu strogi. U obzir dolaze i NKV radnici bez ikakvog radnog iskustva, ali uz minimalno znanje engleskog jezika.

Posao se nudi u Osijeku, a rok za prijave je 16. februar. Inače, kako se neslužbeno saznaje, početnici u pornoindustriji u Hrvatskoj po snimanju, odnosno po filmu mogu zaraditi 200-tinjak evra.

Poslodavac nudi fleksibilno radno vrijeme. O fizičkim predispozicijama u oglasu se ne govori, piše Danica.

Nastavi čitati

Aktuleno