Connect with us

Hronika

DJEVOJČICU TUKLI BOKSEROM I FLAŠICAMA: Status majke iz Maglaja potresa BiH

Tatjana Hamzić iz Maglaja statusom na Fejsbuku potresla je javnost u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Naime, ova majka devetogodišnje djevojčice na težak način saznala je da joj je kćerka žrtva vršnjačkog nasilja.
Njen status prenosimo u cijelosti:
– Neću ćutati. Učenici Prve osnovne škole u Maglaju, gdje idu moja djeca, gdje su moji roditelji nekada radili dok nisu postali profesori, oko 40 godina ostavili u toj školi i, od strane četiri učenika istog razreda gdje ide moja devetogodisnja kćerka izvršeno je nasilje nad mojom djevojčicom u vrijeme kada je išla baki oko 16 i 10 sati juče.

Moja mama profesorica Ljiljana Tovarišić, svi je nekako znaju kao dobrog pedagoga sa 40 godina iskustva, mi kaže da je mom djetetu to se desilo ja ne bih stala. Svi moji učenici iz Srednje škole kažu, moji prijatelji, profesori s posla, nemojte stati profesorice, zaustavite svakako nasilje.
Odlučila sam objaviti. Moju kćerku Laru Hamzić je juče (op.a. četvrtak) oko 16:10 sati izudarala grupa učenika iz njenog razreda, rukovođena učenicom s kojom moja kćerka neće više da se druži jer ne želi. Ta curica, sav razred okreće protiv nje. Zbog istrage ću zadržati za sebe imena djece….
Čitav život učim učenike ljubavi, humanosti. Udarali su je bokserima, flašicama nagovoreni od nekada najbolje drugarice. Od prvog razreda joj govore debela svinjo, kravo, moraš smršati, gledaju neki kragnu da vide je li markirana odjeća. Allaha moraš voljeti više nego mamu… učiteljica reaguje u smislu da je to dječija priča, da su razgovarali, da će se riješiti.
Iz dana u dan Laru vodim u školu, kaže učiteljica Lara je super, na roditeljskom tebi treba psiholog, previše si je umazila. Svi učenici na času moraju biti mirni, a kada se izađe postaju zli, nek je i moja Lara loša, oni su još gori. Kud ide ovo sve,nema humanosti, dobrote, ljudskosti, morala među mnogo djece.

Roditelji pažnju, dostojanstvo i kullturu, poštovanje kupuju novcem i mobitelima. MENI JE MOJE DIJETE SVEMIR. Ali sigurno ima mana. Hvala dr. Emiri Drndi što ju je kulturno i profesionalno primila u hitnu i Policijskoj stanici što obavljaju sada svoj posao. Pedagogici i direktoru škole hvala. Hvala i mojim kolegama na razumijevanju.

A, učiteljica je rekla Lari: ‘Laro, mora da si ih izazivala pa su ti uzvratili’. Sve se zataškava. Moja kćerka ima hašimoto, uvečanu štitnu, što se golim okom vidi od tog stresa u razredu. Imam i stariju Dinku, uživa u školi sa svim peticama u zdravom razredu.

RODITELJI KAŽU, ČISTA LAŽ, NE BI TO MOJE DIJETE URADILO. Strašno i zašto idemo u Švedsku, Njemačku, bježimo iz ludila, hvala i Salki Plančiću, koji kaže 24 sata sam za vas, komandir Policijske uprave. Prošlo je 24 sata, nikada nisam ni jela ni pila. Zar odgajamo takvu djecu, zar na predmetu Kultura ne bi se moglo uvesti ophođenje sa starijima, roditeljima, djecom.

Ne mogu stati. Šta da se ubije Lara? Kada sam progovorila nisam bila shvaćena, rekla sam im prvi put kada je Lara rekla da će se ubiti, roditeljima svejedno, ne svima ali rijetki su me podržali, uglavnom Lara je umažena.

Pade mi napamet sin od Dubravka Lovrenovića kako se ubi zbog nasilja. Ili neko Ciganče neki dan u Srbiji sto mu je otac dao koju paru za kiflu, a drugari ga prebili i nasmrt. Bosno je li to moram dočekati da devetogodišnjakinja i njeni drugari udaraju moje djete… – napisala je Hamzić

Hronika

Kraljica džeparoša u BiH osuđena zbog krađa

Sabaheta Džindo kraljica džeparoša u BiH osuđena je na 18 mjeseci obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog novih krađa novca.

Prema navodima iz presude Osnovnog suda u Bijeljini, Džindo je u tržnim centrima u Bijeljini opljačkala dvije osobe i ukrala im novac i bankovne kartice.

Prvo je 18. jula iz torbe J.N. ukrala novčanik sa novcem, dokumentima i bankovnom karticom. U novčaniku je bilo 170 maraka, a Džindo je “skinula” i sa kartice još 500 maraka.

Mjesec dana kasnije, odnosno 21. avgusta, Džindo je iz torbe T.B. ukrala novčanik u kojem se nalazilo 1.050 maraka i 70 evra.

Isti sud je i početkom novembra osudio Džindo na psihijatrijsko liječenje, jer je mušteriji u frizerskom salonu ukrala 4.900 maraka.

Sudovi po pravilu utvrđuju da Džindo krivična djela izvršava u neuračunljivom stanju, pa joj izriču mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja od kleptomanije.

Mjera psihijatrijskog liječenja po posljednjoj presudi treba se provesti u Centru za mentalno zdravlje u Sarajevu, gdje je Džindo i nastanjena.

“Potrebno je da primam terapiju kako bih izbjegla da činim krivična djela i u budućnosti”, izjavila je prije dvije godine u banjalučkom Osnovnom sudu kraljica džeparoša Sabaheta Džindo na ročištu za produženje pritvora, ali očigledno je da ove terapije ne daju rezultate.

(Srpskainfo)

Nastavi čitati

Hronika

Još jedna nesreća na pješačkom prelazu: Autobus usmrtio ženu

Prema izjavama svjedoka ovoga događaja, nju je usmrtio autobus koji je u tom trenutku s glavnog puta skretao na autobusko stajalište, a u trenutku nesreće žena se nalazila na pješačkom prelazu.

“U jednom trenutku začuo se udarac i autobus je iznenada zakočio. Dogodilo se to već kada smo došli i putnici se već spremali za izlazak iz autobusa. Tada smo vidjeli da žena nepomično leži pored desnog točka”, rekao nam je jedan od putnika.

U ovom trenutku nije poznato kako je došlo do ovog nemilog događa, a trenutno je u toku policijski uviđaj pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Kako saznajemo, autobus je u Sanski Most stigao redovnom putničkom linijom iz Slovenije.

 

Nastavi čitati

Hronika

PIJAN SJEO ZA VOLAN pa napravio DVIJE saobraćajke u Banjaluci

Vozač “kedija” B. Š. uhapšen je zbog sumnje da je pijan izazvao dvije saobraćajne nesreće sa materijalnom štetom.

Očevidac jedne od nesreća ispričao je da je vozilo „mercedes“ dolazio iz pravca Venecija mosta, te da je na semaforu htjelo da skrene desno prema Ugostiteljskoj školi.
– Prilikom skretanja, na „mercedes“ je naletio „kedi“, te ga je udario u prednji lijevi branik. Nakon toga, vozač „kedija“ zaobišao je „mercedes“ i pobjegao sa mjesta nesreće – rekao je očevidac.
U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam ovu informaciju i naveli da je do nesreće došlo juče oko 23 časa na ukrštanju ulica Majke Jugovića i Bulevara Vojvode Stepe Stepanovića.

– Policiji je prijavljeno da je došlo do nesreće i da su učestvovali vozilo „mercedes“ i tada nepoznato drugo vozilo – saopšteno je iz policije, te dodaju da je ubrzo nakon ove prijave stigla još jedna.

– U ulici Mirka Kovačevića došlo je do još jedne nesreće u kojoj je učestvovalo isto vozilo „kedi“ udarilo u parkirano vozilo – saopšteno je iz policije.

(Glas Srpske)

Nastavi čitati

Aktuleno