Connect with us

Zanimljivosti

DNEVNI HOROSKOP Bik dobija nagradu, Vage naoštrene za nesporazum, Škorpije čeka promjena

Pročitajte dnevni horoskop za 11. mart 2023. godine!

Dnevni horoskop za 11. mart 2023. godine, evo šta vam zvijezde kažu kada su u pitanju ljubav, posao i zdravlje!

OVAN
Dnevni horoskop za 11. mart 2023. godine vam donosi neočekivanu vijest. Novonastala stuacija može u potpunosti da promjeni vaše planove ili ideje koje ste zacrtali. Ne brzajte sa odlukom, već poslušajte intuiciju. U ljubavi sve ide kako treba, ali savjet je da više pažnje posvetite partneru.

BIK
Vaš dnevni horoskop vam predviđa opuštanje koje vam je bilo potrebno. Danas uživajte u plodovima rada i zasluženim nagradama, vrijeme je da se reklasirate. Imali ste osećaj da jedva završavate obaveze, ali danas pozovite prijatelje i uživajte u druženju. Prija vam pažnja koju dobijate od partnera.

BLIZANCI
Zvijezde vam predviđaju konflikt sa osobom iz poslovnog okruženja. Argumente suprotne strane ne shvatajte lično, već kao motiv da stvorite nove ideje. Krajem dana očekujte poruku od osobe suprotnog pola, izmamiće vam osmjeh na lice. Horoskop vas savjetuje da pružite šansu, zašto večeras ne biste dali sebi oduška?

RAK
Danas je dan za rješavanje problema iz prošlosti. Sve što ste odugovlačili i izbjegavali, danas dolazi na naplatu. Vrijeme je da prihvatite svoje greške, jer će vam se na taj način otvoriti novi putevi. Neodlučni ste kada je ljubavna situacija u pitanju, očekujte razgovor sa partnerom.

LAV
Dnevni horoskop za 11. mart 2023. godine vam donosi sjajne vesti kada je finansijska situacija u pitanju! Obradovaće vas dugo čekani novac i konačno možete da riješite sve ono što vas duže vrijeme muči. Na meti ste udvarača, da li ste spremni za novu ljubav? Novo poznanstvo vam daje pozitivnu energiju, uživajte!

DJEVICA
Puni ste energije danas i potrebno je da je uložite u nešto kreativno. Osmislite zabavan dan i istražite hobije kojima se dugo niste bavili, jer vam obaveze nisu ostavljale dovoljno vremena. U ljubavi se osjećate kao da ste tek na početku veze, i iznova i iznova se zaljubljujete u partnera.

VAGA
Dnevni horoskop za 11. mart 2023. godine vas savjetuje da vodite računa kome se povjeravate. Spremite se za nesporazum koji je nastao iz priča “rekla, kazala” i budite strpljivi da objasnite istinu. Klonite se zauzetih ljudi, ljubavni trougao ne može da vam donese dobro.

ŠKORPIJA
Današnji dan je predviđen za iznenađenja i lijepe događaje! Željni ste da uradite nešto dobro za sebe, idealno je da uvedete fizičku aktivnost i zdravu ishranu. Prijaće vam promjena i nova energija, bićete poletni. U ljubavi sve ide kako treba, uživajte u pažnji koju vam partner posvećuje.

STRIJELAC
Iscrpljeni ste, umorni i bez elana. Napravite mali predah, najbolje bi bilo da otpujete u neko mjesto sa bliskom osobom. Prijaće vam da napunite baterije. Jedna osoba misli na vas, a uskoro vam slijedi i slučajan susret sa njom.

JARAC
Danas imate potrebu za izolacijom, ne prijaju vam brojni pozivi i poruke. U redu je da odahnete i nađete vrijeme za sebe, ali ne opuštajte se previše. Vijest u vašoj porodici doneće mnogo veselja, potrebni ste ostalim članovima. Posvetite se malo više partneru.

VODOLIJA
Vrijeme je da preduzmete korake koji će vam pomoći da se osjećate bolje. Fali vam volja da napredujete, a iscrpljeni ste. Ne odustajte od cilja, danas prihvatite pomoć bliske osobe. Niste zainteresovani za partnera, obavite razgovor i iznesite sve karte na sto.

RIBE
Dnevni horoskop za 11. mart 2023. godine vam predviđa dilemu kako da postupite u nekoj situaciji, koja se kosi sa vašim ličnim stavovima. Dobro razmislite o svemu, a ako treba, potražite i savjet od bliskih ljudi. Sjajna vam je komunikacija sa partnerom, zadovoljni ste u vezi.

Zanimljivosti

DNEVNI HOROSKOP ZA 28. MART 2023: Ovnovi – zapamtite da vas Univerzum čuva

Ovan
Promena pravca nije isto što i odbijanje. Ovnovi, zapamtite ovu rečenicu – možda vam se danas čini da se Univerzum zavjerio protiv vas ali uzmite u razmatranje ideju da možda samo želi da vas zaštiti i preusmjeri ka nečemu što je u saglasju sa vašom dušom. Imajte vjere da će i mlad Mjesec koji dolazi razjasniti mnoge stvari koje vas čekaju.

Bik
Ne, ne mora sve danas da bude svađa! Ne dozvolite da vas savladaju negativna uvjerenja. Analizirajte šta je to što vam je potrebno kako biste se osećali sigurno i tražite to bez izvinjenja. Sve počinje od nas – kada potvrdimo da smo vredni i kada počenemo da verujemo da zaslužujemo najbolje – ne postoji sila koja će se isprečiti između nas i naših blagoslova. Bikovi, imajte hrabrosti da tražite šta vam je potrebno!

Blizanci
Ono što vam se trenutno dešava spada u područje onoga „život ima druge planove“. I vreme je da to prihvatite – život za vas ima druge planove koji su veći i bolji od onoga što se usuđujete da zamišljate. Prihvatite vetrove promene koji duvaju i samo zamislite gde ćete biti za 6 meseci ako danas budete imali hrabrosti da prihvatite nove struje.

Rak
U vama se danas budi avantursitički duh i želja za istraživanjem. Napravite spisak mesta koje želite da posetite ove godine. Idealan je trenutak da vidite porodicu i prijatelje posebno ako ih dugo niste videli. ”

Lav
Put prosvetljenja dolazi sa svojim zavijucima i naglim skretanjima. Svaki rad na sebi podrazumeva da se suočite sa svojom senkom – da pogledate u oči najdubljim, najmračniim i najstrašnijim svojim delovima. Ali kada to učinite i raščistite napokon može da uđe svetlost. Ovo je sjajan trenutak za sve Lavove – kada svoj bol mogu da pretvore u svoju moć! Napokon se ne osećate kao da se borite protiv snažne bujice.

Devica
Neke stvari koje su se do sada dešavale vam nikako nisu bile prijatne – pa ipak imajte veru da su se odvile upravo onako kako je trebalo! Posmatrajte današnji dan kao poziv za buđenje koji vam pomaže da razumete šta je sve ono što vaama i vašoj duši više ne služi. Danas treba da prepoznate njihovu ulogu u svom dosadašnjem putu; da im se zahvalite i oprostite. Isceljenje je proces i budite strpljivi.

Vaga
Danas ćete prigrliti i svog pesnika i umetnika. U vama se širi prostor za mistično i romantično – prihvatite ovaj dar; divno je buditi se sa zvezdama u očima svaki dan! Iako ste bili razočarani sto puta i dalje možete da posmatrate svet kroz ružičaste naočare.

Škorpija
Svuda oko vas su znaci koji vam jasno pokazuju da je došlo vreme za akciju. Vreme je da presečete sve pupčane vrpce. Što se posla tiče neophodno je da danas ne uplićete svoja osećanja – od vas se traži strateško razmišljanje hledne glave za dobrobit organizacije.

Strelac
Otvara se mogućnost za pravu ljubav – onu u kojoj postoji prihvatanje i duboko razumevanje. Vrsta ljubavi koja ruši sve zidove. Danas se potrudite da svesno ulažete u odnose, ne samo ljubavne, već i sa prijateljima, porodicom i kolegama. Iskreno se zainteresujte i za druge!

Jarac
Svakodnevica nas često samelje – dok igramo uloge koje su dobre za one oko nas – zaboravimo da pinegujemo svoju prirodu. Ovo se danas posebno odnosi na Jarčeve. Danas treba da se oslobodte tereta očekivanja i povežete se sa svojom untrašnjom razigranošću. Okupite porodicu – igrajte društvene igre! Nađite se na fejstajmu sa prijateljem koga dugo niste čuli i videli. Pogledajte neki veseo film. Zapamtite da osećaj sreće znači da ste na dobrom putu.

Vodolija
Koliko god da se osećate ranjivo danas – otvorite svoje srce. Pustite svoju istinu da poteče – kažite otvoreno šta trenutno tražite. Ova otvorenost će vas osloboditi.

Ribe
I za Ribe su znaci već duže vreme tu. Ne možete za sve da okrivljujete okolnosti. Setite se da uvek imate izbor – da li ćete postaviti sebe kao autoritet ili ćete se opet inevstirati u neku polu-ljubav!

Izvor: Sensa

Nastavi čitati

Zanimljivosti

VATIKAN U GRČKU VRATIO DIJELOVE PARTENONA stare više od 2.000 godina

Vatikan je vratio Grčkoj tri fragmenta skulptura Partenona. Odluku o povratku 2.500 godina starih mramora objavio je prošle godine papa Franjo, koji je tu odluku opisao kao gest prijateljstva. Jedan od fragmenata prikazuje glavu dječaka, drugi glavu konja, a treći glavu čovjeka s bradom.

Vraćeni fragmenti predstavljeni su na svečanosti u Muzeju Akropolja u Atini, izložbenom prostoru koji je namjenski izgrađen za smještaj partenonskih mramora.

Grčki zvaničnici su istakli kako je povrat fragmenata korak prema daljnjem povratku skulptura Partenona, prvenstveno misleći na mnogo veću zbirku koja se čuva u Britiš Mjuziem i koju Grčka decenijama pokušava vratiti

Dvije zemlje bile su u sukobu oko skulptura koje je iz hrama Lord Elgin, tadašnji britanski ambasador u Osmanskom Carstvu, koji ih je potom prodao britanskoj vladi.

Mramorne skulpture, također poznato kao Elginovi mramori, izloženi su u Britanskom muzeju gdje i ostaju. Njihov povratak u Grčku jedan je od najprofilnijih slučajeva restitucije u svijetu umjetnosti.

Grčka ministrica kulture, Lina Mendoni, opisala je odluku kao herojsku dodajući da “inicijative poput ovih pokazuju put koji možemo slijediti…. kako bi se obnovilo jedinstvo Partenona.” U početnom pokušaju da izbjegne kontroverze, Vatikan je pazio da povrat naziva “donacijom” pravoslavnom nadbiskupu Atine i cijele Grčke, Jeronimu Drugom, a ne prijenosom s države na državu.

Ponudu je odmah prihvatio Jeronim Drugi koji je rekao da će fragmenti ići u Muzej Akropolja. Na ceremoniji u Atini opisao je gest pape Franje kao “od historijskog značaja”. Izrazio je i želju “da se i drugi ugledaju na to”.

Britanski muzej je zakonom spriječen trajno vratiti umjetnine u Grčku, ali izvještaj iz prošle godine sugeriše da je postignut napredak u pronalaženju rješenja.

U januaru je britanski Dejli Telegraf prenio da je sastavljen sporazum između predsjednika muzeja, bivšeg kancelara Džordž Ozborn, kako bi se omogućilo njihovo vraćanje kao dio dogovora o zamjeni.

Rastuća podrška javnog mnijenja u Britaniji takođe je pozdravljena kao optimističan znak u Grčkoj.

Obraćajući se na ceremoniji repatrijacije kao voditelj vatikanskog izaslanstva, biskup Brajan Farel rekao je da ta gest “ima posebno značenje u sve jačem potvrđivanju prijateljstva i duhovne bliskosti između naših Crkava”, piše CNN.

Nastavi čitati

Zanimljivosti

GOOGLE OBJAVIO LISTU TELEFONA koji su najčešće na meti hakera

Google “Project Zero” je otkrio ranjivosti na pojedinim uređajima, zbog kojih hakeri bez interakcije mogu da probiju telefon. Objavljena je lista potencijalno ugroženih telefona i uputstva za zaštitu.

Nedavno otkriće istraživača u Google “Project Zero” odeljenju je pokazalo da neki telefoni imaju ozbiljnu grešku zbog koje nije potrebna interakcija korisnika kako bi se uređaj hakovao.

U sklopu projekta otkrivena je ranjivost u Exynos modemima koje proizvodi Samsung. Četiri ranjivosti se smatraju najozbiljnijima. One dopuštaju napadaču da daljinskim putem ugrozi telefon bez interakcije korisnika i zahtevaju samo da napadač zna telefonski broj žrtve.

 

U pitanju su sledeći uređaji:

 

– Telefoni iz serija Samsung S22, M33, M13, M12, A71, A53, A33, A21, A13, A12 i A04;

 

– Telefoni iz serija Vivo S16, S15, S6, X70, X60 i X30;

 

– Google Pixel 6 i Pixel 7 serije;

 

– svi prenosivi uređaji koji koriste Exynos W920 čipset;

 

– sva vozila koja koriste Exynos Auto T5123 čipset.

 

Kako bi se zaštitili, korisnicima se preporučuje da u podešavanjima uređaja isključe Wi-Fi calling i uslugu VoLTE kako bi se smanjila ranjivost i uklonio rizik. Korisnici Google Pixel telefona, moraju uređaj da ažuriraju na najnoviju verziju, objavljenu ranije ovog meseca. Ažuriranje uključuje zakrpu za pomenuti problem, prenosi b92

Nastavi čitati

Aktuleno