Connect with us

Svijet

DOBAR “ULOV” U FRANCUSKOJ! More izbacilo preko dvije tone kokaina

More je izbacilo više od dvije tone kokaina na obale sjeverne Francuske ove sedmice, javlja AFP.

Agencija navodi da je more izbacilo zapečaćene torbe sa 2,3 tone kokaina, procijenjene vrijednosti od oko 150 miliona evra, u vrijeme kada se Evropa suočava sa naglim porastom trgovine i konzumacije droge.

Kokain je pronađen u dvije pošiljke paketa koji ne propuštaju vodu na obali Normandije na Lamanšu.

Izvor blizak slučaju izjavio je za AFP da je jedna pošiljka pronađena u nedjelju, 26. februara, a druga u srijedu, 1. marta.

Nekoliko torbi ili kesa sa 850 kilograma kokaina pronađeno je 26. februara u mjestu Revil, na sjeveru Normandije, a još šest paketa pojavilo se 1. marta na plaži Vik-su-Mer.

Policija i dalje ne zna odakle potiče kokain, te da li su narko-bande namjerno bacile da izbjegnu hapšenje ili je pao sa brodova usljed nevremena.

Lokalne pomorske vlasti saopštile su da pažljivo prate područje, koristeći avione.

Posljednji put je velika količina kokaina dospjela na francusku obalu 2019. godine, kada je na obalu Atlantika “isplivalo” 1,6 tona droge.

Vlada je 1. marta saopštila da je zaplijenila 27 tona kokaina tokom prošle godine, što predstavlja petrostruko povećanje u posljednjih 10 godina.

Srna

Svijet

UŽAS U NJEMAČKOJ: djevojčicu iz doma zlostavljali, pa ubili

Njemačka policija privela je tri dječaka osumnjičena za ubistvo desetogodišnjakinje. Jezivom zločinu prethodio je seksualni delikt, sugerišu dokazi.

Njemačka policija je potvrdila indicije da su djevojčicu koja je pronađena mrtva u dječjem domu u Vunsiedelu u Njemačkoj ubila tri dječaka – dva 11-godišnjaka i jedan 16-godišnjak, prenosi Dnevnik.hr.

Prema informacijama Bilda, dječaci su privedeni i nalaze se u pritvoru. Istražitelji su također podijelili informacije da postoje dokazi o seksualnom deliktu.

U utorak ujutro u 8:45 sati djelatnica Centra za brigu o djeci i mladima St. Josef otkrila je tijelo djevojčice. Kada je tijelo pronađeno, bilo je znakova da je desetogodišnjakinja mrtva već 10 sati.

Policija iz taktičkih razloga 24 sata nije obavijestila javnost o pronalasku tijela, kako bi se lakše prikupili dokazi i kako bi se zaštitila djeca i mladi smješteni u domu. Prema glasnogovorniku policijskog stožera u Gornjoj Frankoniji, autopsija koju je odmah naredio javni tužitelj u Hofu otkrila je dokaze nemara treće strane.

Riječ je o već drugom tragičnom ubistvu djeteta u samo nekoliko sedmica. Djevojčicu staru 12 godina ubile su njene vršnjakinje, među kojima i najbolja prijateljica.

Nastavi čitati

Svijet

MOSKVA- gori zgrada ruskog ministarstva odbrane

U centru Moskve gori zgrada Ministarstva odbrane Rusije. Ruski mediji javljaju da se jedna od prostorija na spratu zapalila.
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se vidi gust crni dim kako izlazi iz zgrade.

Nastavi čitati

Svijet

UZVERAO SE PREKO ZIDA, PA SJEKIROM UBIO ČETVORO DJECE

Najmanje četvoro djece ubijeno je, a još četvoro je ranjeno, u napadu na obdanište u južnoj brazilskoj državi Santa Katarina, saopštili su lokalna policija i zdravstveni zvaničnici.

Policija je saopštila da je uhapšen 25-godišnji muškarac, ne navodeći detalje, prenosi Rojters.

Iz bolnice u gradu Blumenau navode da je u napadu i ranjeno četvoro djece, od kojih najstarije ima dvije godine. Lokalni mediji prenijeli su da je napadač držao sjekiru u ruci i da se popeo na zid kako bi ušao u vrtić, prenosi AP.

Na fotografijama koje je emitovala lokalna televizija vide se uplakani roditelji ispred obdaništa, koje je u privatnom vlasništvu.

Brazilski predsjednik Luiz Inasio Lula da Silva osudio je na Tviteru napad kao monstrouzan i neprihvatljiv, kao “apsurdani čin mržnje” nad nevinom i bespomoćnom djecom.

Nastavi čitati

Aktuleno