Connect with us

Društvo

Dobojliju navela da se skine pa ga ucjenjivala “vrelim” snimcima

Tridesetšestogodišnji Dobojlija našao se na meti ucjene nepoznate osobe iz inostranstva koja ga je ucjenjivala da joj uplati 600 evra nakon što ga je putem video poziva navela da snimi polni organ, a potom mu prijetila da će sve to poslati njegovoj porodici, saznaju “Nezavisne”.

Inače, Dobojlije su sve češće meta, po svemu sudeći uigranih prevaranata iz Obale Slonovače koji sa njima stupaju u kontakt putem društvenih mreža tako što u video pozivima mlade žene “vrelim razgovorima” navode muškarce na bludne radnje a potom ih kasnije ucjenjuju.

Policija istražuje da li i ova ucjena ima veze sa Obalom Slonovače.

“Slična situacija desila se i ovaj put a Dobojlija je putem Instagrama stupio u kontakt sa ženom. Dogovorili su video poziv a potom i da se skinu goli. Žena je tom prilikom koristila i seksualna pomagala i lako ga navela da i on osim lica pokaže i polni organ. Kada je to učinio veza se prekinula. Potom su mu stigle poruke da je snimak montiran ali da je njegovo tijelo snimljeno te da mora uplatiti 600 evra kako njegovi snimci ne bi bili proslijeđeni porodici”, rekli su izvori “Nezavisnih”.

Kako saznajemo, kada je muškarac rekao da nema toliko novca, osoba sa druge strane spustila je cijenu pa mu je rekla da uplati 100 evra, te mu dala račun na koji će to uplatiti.

Dobojlija je ipak odlučio da sve prijavi policiji.

“Policijskoj stanici Doboj juče oko 11,30 časova, obratilo se oštećeno lice sa područja grada Doboja, koje je prijavilo da je istog dana putem društvene mreže ostvarilo video poziv eksplicitnog sadržaja sa njemu nepoznatom osobom, nakon čega je dobilo poruku da uplati novac da snimak ne bude proslijeđen njemu bliskim osobama. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ucjena”, navode iz PU Doboj.

Društvo

HOROR! Djevojčicu iz doma za nezbrinutu djecu primoravali na prostituciju

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani T.J. (20) i F.T. (20) koji se sumnjiče da su zajedno sa M.S. (20) koji je u bjekstvu, od februara do juna ove godine, maloljetnu oštećenu tjerali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najprije u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i prijetnje.
Osumnjičenima T.J. (20), F.T. (20) i M.S. (20) se na teret stavlja krivično djelo Trgovina ljudima, za koje je zaprijećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

T.J. je na saslušanju suštinski priznala radnje izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, dok je F.T. negirao i iznio svoju odbranu.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično djelo.

Kako Kurir nezvanično saznaje, uhapšena T. J. porodila se prije mesec dana, a otac je M. S. koji je u bjekstvu.

Izvor otkriva i da je tinejdžerka koju su podvodili stara 16 godina.

“Ona je štićenica jednog doma za nezbrinutu djecu. Pripisali su joj nepostojeće dugove koje treba da im otplati, tjerali je na prostituciju i uzimali joj sve pare, a onda joj je T. J. davala pola ili manje”, otkriva izvor Kurira upućen u istragu.

Nastavi čitati

Društvo

Aćić – Poslodavci FBiH protiv minimalne plate od 1.000 KM

Udruženje poslodavaca Federacije BiH apsolutno je protiv da minimalna plata u ovom entitetu bude 1.000 KM, rekao je direktor Unije poslodavaca Republike Srpske Saša Aćić.
– Mi smo juče bili u komunikaciji sa Udruženjem poslodavaca FBiH. Koliko smo mi informisani, oni su apsolutno protiv prijedloga koji je potekao iz, čini mi se, SDP-a, tako da u ovom trenutku takva solucija je apsolutno neprihvatljiva za njih – rekao je Aćić u Banjaluci.

On smatra da najniža plata treba da bude stvar obračuna i da se kreće između 50 i 60 odsto prosječne plate.

Predstavnički dom FBiH usvojio je juče u Sarajevu Nacrt zakona o minimalnoj plati u Federaciji kojim se predviđa da u narednoj godini minimalna neto plata u ovom entitetu iznosi 993 KM i uputio ga u tromjesečnu javnu raspravu.

(SRNA)

Nastavi čitati

Društvo

Migranti u Kojčinovcu kod Bijeljine (FOTO/VIDEO)

Više od desetak migranata primjećeno je jutros u Kojčinovcu kod Bijeljine.

Migraniti su se kretali iz pravca Zvornika.

Nastavi čitati

Aktuleno