Connect with us

Politika

DODALI SMO PLAVU BOJU NA SVAKI TRG U REPUBLICI SRPSKOJ-održana velika javna tribina i predstavljanje kandidata Ujedinjene Srpske u Derventi.

Danas je u prepunom Centru za kulturu u Derventi održana javna tribina i predstavljanje kandidata Ujedinjene Srpske. Tribini su prisustvovali predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, Miodrag Tešendič nosilac liste za Narodnu Skupštinu Republike Srpske ispred Izborne jedinice 4, Milan Novitović, nosliac liste za Parlament BiH ispred Izborne jedinice 2, kao i kandidati, mnogobrojni građani Dervente i simpatizeri Ujedinjene Srpske.

,,Ujedinjena Srpska u Derventi spremno dočekuje predstojeće izbore i ponosno mogu reći da očekujemo dobar rezultat i jednog poslanika u NSRS iz Izborne jedinice 4.” Izjavio je tom prilikom Miodrag Tešendić.

Milan Novitović nosliac liste za Parlament BiH ispred Izborne jedinice 2 izjavio je da Ujedinjena Srpska ima časne i poštene ljude koji imaju znanje da poboljšaju živorni standard građana. ,,Republika Srpska se brani u Sarajevu a naši predstavnici, zajedno sa ostalim predstavnicima Republike Srpske u Parlamentu BiH znaće da zaštite interese srpskog naroda i Republike Srpske. ”
zaključuje Novitović.

Predsjednik Ujedinjene Srpske, dr Nenad Stevandić, rekao je da zadovoljan dosadašnjim tokom kampanje Ujedinjene Srpske i da je, kako on kaže, ,,unešena plava boja na svaki trg u Republici Srpskoj”. ,,Rezultati kampanje govore da ćemo prevazići očekivanja koja smo sami sebi postavili. Strategija Ujedinjene Srpske fokusira se i na manje gradove, jer mali gradovi su čuvari Srpske. Treba napomenuti da je dvadeset i jedna osoba sa liste Ujedinjene Srpske rođena u Srbiji, i mnogi su tamo završili škole, a svoju budućnost vide ovde u Rpublici Srpskoj. Mi smo se, kad se tako pogleda, ujedinili sa maticom Srbijom,” izjavio je Stevandić i dodao da je Derventa bila opština koja je u jednom trenutku imala najveći zamah privrednog razvoja, koji je iz nekog razloga zastao, te je cilj Ujedinjene Srpske da Derventa ponovo bude najbolja opština u BiH, da ima najviše zaposlenih i
najveći izvoz.

Politika

Varhelji: Kandidatski status za BiH moguć već 15. decembra

Bude li u BiH nastavljen ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima, nakon decembarskog samita EU – Zapadni Balkan, već 15. decembra Evropski savjet mogao bi odobriti BiH status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, potvrdio je evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji.

– Bude li u BiH nastavljen ubrzan proces formiranja vlasti na svim nivoima, nakon decembarskog samita EU – Zapadni Balkan, već 15. decembra Evropski savjet mogao bi odobriti BiH status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji – potvrdio je evropski komesar za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelji u razgovoru za RTRS.

– Imao sam priliku da se sastanem sa novom predsjedavajućom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i zaista sam ohraben porukama koje sam čuo od nje, odnosno spremnošću za ubrzan put ka EU – istakao je on.

Varhelji je dodao da on i predsjednik Srpske Milorad Dodik dijele zajednički interes za što brži napredak na evropskom putu i osiguranje mira, stabilnosti i razvoja.

RTRS

Nastavi čitati

Politika

„PODRŠKA DODIKA KANDIDATSKOM STATUSU JE UMIRUJUĆA“ Varhelji poručio da je političko lidersvo ključ

Podrška predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika radu na kandidatskom statusu BiH je umirujuća, saopštio je danas komesar EU za proširenje Oliver Varhelji.

On je u objavi na „Tviteru“ nakon sastanka sa Dodikom napisao da je potrebno ubrzati reforme da bi se dobila pozitivna odluka Evropske komisije.

– Političko liderstvo je ključ – napisao je Varhelji.

(Srna)

Nastavi čitati

Politika

Višković: Povećanje penzija imperativ u radu buduće vlade

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da jedan od imperativa i u radu buduće vlade ostaje obezbjeđenje redovnosti isplata, ali i konstantno povećanje penzija.

Višković, koji je u okviru konsultacija sa socijalnim partnerima u Banjaluci razgovarao sa delegacijom Udruženja penzionera, naglasio je da će buduća vlada biti fokusirana na obezbjeđenje fiskalne i političke stabilnosti Srpske, te najavio da će se sa posebnom pažnjom odnositi prema daljem unapređenju položaja socijalno osjetljivih kategorija.

Predstavnici Udruženja penzionera Srpske, koje je predvodio predsjednik te organizacije Ratko Trifunović, pozdravili su najavljeno povećanje penzija u narednoj godini, te zahvalili Viškoviću što je tokom protekle četiri godine doprinio znatnom poboljšanju položaja najstarije populacije.

Oni su izrazili očekivanje da će poboljšanje položaja penzionera biti jedan od ključnih ciljeva buduće vlade, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Radovan Višković danas se u Banjaluci sastao I sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Srpske u okviru konsultacija o formiranju nove vlade.

Višković će u 14 časova razgovarati sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske u petak, 25. novembra, počeo je razgovore sa predstavnicima političkih partija.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dodijelio je 23. novembra Viškoviću mandat za sastav nove vlade, te odluku o tome uputio Narodnoj skupštini Srpske.

Višković je ranije rekao da očekuje da već početkom decembra Srpska dobije novu vladu.

Srna

Nastavi čitati

Aktuleno