Connect with us

Politika

DODIK: Ja sam novi predsjednik i najbolji profesor u politici

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je nesporna činjenica da je on novoizabrani predsjednik Republike Srpske i najbolji profesor u politici.

Dodik je sinoć za ATV rekao da su o tome govorili svi podaci koje je SNSD imao još u veče izbora, a bili su zasnovani na ovjerenim zapisnicima po biračkim odborima.

On je naveo da su neki drugi, poput opozicije, podatke zasnivali po određenim svojim kriterijumima, pa su istrčali u javnost sa nečim što očigledno nije bilo tačno.

“Malu sumnju je unijela činjenica da je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH naložila da se prvo broje glasovi za člana Predsjedništva, pa za parlament BiH, a onda glasovi za predsjednika Srpske. To je došlo na red oko 11, 11.30 časova… Nisu se o tome mogli imati relevantni podaci do jedan čas poslije ponoći, a mi, naravno, na osnovu nekih ranijih iskustava nismo htjeli da trčimo, pa je jedino relevatno bilo da podaci budu zasnovani na bazi ovjerenih zapisnika biračkih odbora”, pojasnio je Dodik.

On je rekao da tu noć objavljene podatke SNSD-a sada potvrđuju preliminarni podaci CIK-a BiH. “To znači da su naši podaci bili tačni”, istakao je Dodik.

On je rekao da je jedina politika PDP-a, koji je ne samo u izbornoj noći proglašavao veliku pobjedu svog kandidata za predsjednika, a kasnije tvrdio da su izbori pokradeni, bila mržnja prema Miloradu Dodiku.

“Jasno je da nisu imali nikakvu politiku… Teško je uvijek prihvatiti poraz i ta priča o krađi apsolutno ne stoji. Jer ovo su bili izbori koji su možda bili najčistiji od svih”, rekao je Dodik i dodao da takve teze dolaze i od međunarodnih posmatrača.

Politika

NE SMIJE BITI PROBLEMA! Dodik od nove VLADE OČEKUJE socijalnu i energetsku bezbjednost!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će zajednički rad predsjednika i Vlade Republike Srpske biti prioritet i da očekuje da Vlada odgovori na značajne političke izazove, ekonomska i socijalna pitanja, te da obezbijedi stabilnost i socijalnu i energetsku bezbjednost ljudi.

– U nedjelji iza nas obavio sam konsultacije s predstavnicima političkih partija i imenovao Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade – napisao je Dodik na “Instagramu”.

On je naveo da je njegova prva zvanična posjeta po stupanju na dužnost predsjednika Srpske bila Srbiji, gdje se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

– Upoznao sam ga sa složenom situacijom u BiH. Ponovio sam opredjeljenje Republike Srpske da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji – naglasio je Dodik.

On je dodao da je prisustvovao i slavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i otvaranju novoizgrađenih objekata Policijske akademije i Centra za obuku.

– Otvaranjem nove zgrade Ustavnog suda Republike Srpske, izgrađen je još jedan u nizu reprezentativnih objekata koje želimo da gradimo – istakao je Dodik.

On je podsjetio da je razgovarao s ambasadorima Grčke i Rusije, Dimitriosom Papandreuom i Igorom Kalabuhovom, kao i sa direktorom Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonom.

– Družio sam se i sa mladim članovima SNSD-a koji su budućnost SNSD-a – napisao je Dodik.

Nezavisne

Nastavi čitati

Politika

Fadil Novalić pao na planinarenju: Primljen u bolnicu na posmatranje

Premijer Federacije Fadil Novalić doživio je danas nesreću prilikom planinarenja saznaje klix.ba.

Kako je potvrđeno iz više izvora, Novalić se okliznuo prilikom planinarenja i pao, prilikom čega je zadobio tjelesne povrede.

Izvor portala je rekao da je Novalić nakon pada primljen u bolnicu na preventivno posmatranje.

“Visina s koje je pao nije bila velika, tako da je Novalić samo malo ugruhan. Zadobio je povrede desne šake, ali uglavnom nije ništa strašno”, kazao nam je naš izvor.

Iz Novalićevog kabineta su rekli da se premijer dobro osjeća i planira se vrlo brzo vratiti svojim radnim obavezama.

Podsjećamo, Novalić je inače strastveni palninar i često na društvenim mrežama dijeli fotografije sa brojnih bosanskohercegovačkih, ali i regionalnih planinskih destinacija.

Nastavi čitati

Politika

STEVANDIĆ ČESTITAO: Sara Ćirković je na najbolji način prikazala Srbe

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić čestitao je Sari Ćirković i njenom timu osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u boksu u Španiji, istakavši da su na najbolji mogući način predstavili i branili boje srpskog sporta.

– Pokazali ste da rad, upornost i predanost donose rezultat – naveo je Stevandić.

Sara Ćirković, reprezentativka Srbije i član Bokserskog kluba “Obilić” iz Zvornika, postala je svjetski šampion u boksu nakon što je u finalu Svjetskog prvenstva pobijedila Sofi Vinter Roshaug iz Danske.

(Agencije)

Nastavi čitati

Aktuleno