Connect with us

Politika

DODIK NAJAVIO: Povećanje penzija, boračkog dodatka i invlidnine! 1. NOVEMBRA ĆE BITI USVOJEN BUDŽET ZA 2023.

Predsjednik SNSD i kandidat za predsjednika Republike Srpske, Milorad Dodik, obratio se javnosti, a prva tema je ekonomska situacija u Republici Srpskoj nakon izbora.

Kaže da su odlučili da 26. ovog mjeseca bude odrađena sjednica NSRS na kojoj će biti usvojen rebalans budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kako bi u njega bila ugrađena sva aktuelna davanja. Takođe, kaže Dodik, 1. novembra, dan prije isteka mandata skupštine u ovom sazivu, biće održana još jedna sjednica na kojoj će biti usvojen budžet i ekonomska politika Republike Srpske za sljedeću godinu.

– Time ćemo Srpskoj omogućiti da nastavi svoj razvojni put. Da naše politike obuhvatimo novom budžetom, a to je povećanje penzija do 15 odsto, tako će biti i povećanje i za boračke kategorije i invalidnine. Omogućićemo da se isplaćuje 750 KM roditeljima četvoro i više djece ako jedan roditelj ne radi. Biće i povećanje plate budžetskim korisnicima za pet odsto od 1. januara, da bi u martu vidjeli na koji način ekonomska kretanja mogu da utiču na tu platu. Bitno ćemo povećati i sredstva za oblast kulture u RS. Želimo da u budžetu za iduću godinu imamo stavku za izgradnju zgrade nacionalnog pozorišta RS u Banjaluci – kaže Dodik.

Politika

„ZA SRPSKU NEPRIHVATLJIVO ČLANSTVO U NATO-u“ Ilić oštro reagovao na izjavu Podžića

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić izjavio je danas Srni da je za Srpsku neprihvatljiv ulazak BiH u NATO, ali da to ne iskuljčuje saradnju sa ovom, ali i ostalim organizacijama.

Ilić je rekao da svi zvaničnici Republike Srpske jasno mogu da iznesu stav naroda – da nije za ulazak u NATO, koji je isti bez obzira da li ih pitali na ulici ili kroz referendum.

– Republika Srpska i njeni predstavnici neće dozvoliti da upadnu u bilo kakvu zamku kada je riječ o pitanju članstva u NATO-u. Nemamo problem kada kažemo da smo za saradnju, znamo tačno do koje granice to može ići i na koji način to funkcioniše – istakao je Ilić.

Reagujući na izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da će u BiH, najvjerovatnije, biti referendum o pitanju članstva u NATO-u, Ilić je rekao da takve izjave pojedinaca i zvaničnika iz političkog Sarajeva ili nekog drugog dijela BiH doživljava kao njihov pokušaj da ostvare neke lične poene u okviru svojih političkih organizacija, a ne kao konkretna i konstruktivna rješenja.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

SNSD-u četiri delegata u PD PS BiH

SNSD je obezbijedio četiri delegata u u Klubu Srba u Domu naroda PD PS BiH, saznaje ATV.

Nastavi čitati

Politika

MILETIĆ ČESTITAO VULINU! “Odličan izbor za direktora BIA”

Predsjednik GO SPS Prijedor i direktor Toplane AD Prijedor Duško Miletić čestitao je Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora BIA.
” Čestitam Vam na imenovanju i siguran sam da ćete odlično obavljati svoj posao, kao što ste to radili i do sada”, poručio je Miletić.
Aleksandar Vulin u Republici Srpskoj uvijek je rado viđen gost, a poznato je da je u bliskim prijateljskim odnosima sa vrhom SPS-a.

Nastavi čitati

Aktuleno