Connect with us

Banjaluka

DOGOVOR POSTIGNUT Radnici vrtića sutra nastavljaju sa radom

Štrajk obustavljen nakon sastanaka.

Vrtići u sastavu JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje opet redovno rade.

Ovo je zajednički stav predstavnika Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, rukovodstva te ustanove i Grada Banja Luka.

U cilju iznalaženja najboljeg, trenutno mogućeg rješenja za zaposlene u JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka danas je održan novi sastanak u Gradskoj upravi.

Imajući u vidu da je 1. avgusta ove godine potpisan Kolektivni ugovor o izmjenama pojedinačnog kolektivnog ugovora za zaposlene u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, kojim je zaposlenim u toj ustanovi uvećana plata za 50,00 KM, kao i da ista iz objektivnih razloga još nije isplaćena, na sastanku su usaglašeni sljedeći zaključci:

Grad Banja Luka, u narednih deset dana, kroz realokaciju sredstava, obezbijediće isplatu zaostalog dospjelog uvećanja plate za dva mjeseca, u ukupnom iznosu od po 100,00 KM za zaposlene radnike JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka.

Isplata sredstava za preostala tri mjeseca tekuće godine, obezbijediće se kroz rebalans Budžeta, a ukoliko do usvajanja rebalansa ne dođe obezbijediće se kroz nacrt Budžeta za iduću godinu.

U narednoj godini obezbijediće se sredstva za drugi dio povećanja plate kroz nastavak usaglašavanja Kolektivnog ugovora za zaposlene u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka.

U cilju poboljšanja materijalnog statusa zaposlenih u JU „Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ Banja Luka, pregovori će se nastaviti, a kako je napomenuto – neophodno je da i na budućim sastancima koje inicira Sindikat Centra, kao i danas, obezbijede prisustvo i drugog organa Grada Banja Luka, u čijoj nadležnosti je saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi, između ostalog da osniva ustanove, kao i da donosi Budžet i po propisanom postupku rebalans Budžeta.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno