Connect with us

Hronika

DRAMA KOD SOKOCA! Pucao na komšiju jer mu je skupo naplatio drva

Žarko M. (46) iz Sokoca, osumnjičen za pokušaj ubistva komšije Nj. M. kojeg je ranio u glavu hicem iz pištolja, pucao je na njega jer je smatrao da mu je preskupo naplatio drva, saznaje “Glas Srpske”.

Pokušaj ubistva desio se 17. marta u selu Ćavarine kod Sokoca, a osumnjičenom je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu predložio jednomjesečni pritvor nakon ispitivanja.

Mještani Ćavarina ispričali su da su se Žarko M. i njegov komšija Nj. M. kobnog dana posvađali zbog ogrevnog drveta.

– Žarku je dan ranije Nj. M. dovezao drvo za ogrev i naplatio mu svoje usluge. Ne znam koliko mu je uzeo, ali sam čuo da se Žarko požalio da ga je prevario i da mu je preskupo naplatio drva – rekao je jedan mještanin Ćavarina ne želeći da se predstavi.

Prema njegovim riječima, dan nakon što je dobio drva Žarko M. je otišao da potraži komšiju da se, navodno, s njim raspravi oko drva.

– Kažu da ga je našao u blizini njegove kuće dok je čuvao ovce i tu je došlo do svađe i tuče. Žarko je u jednom momentu potegao pištolj i nasumice pucao prema Nj. M. kojeg je jedan hitac okrznuo po glavi. Sreća nije ga ubio – rekao je ovaj mještanin.

Istakao je da obračun komšija nije vidio lično, ali da se po selu priča kako je došlo do sukoba i šta se dešavalo kobnog dana.

Iz Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, navodeći inicijale, saopštili su da Žarka M. terete za krivično djelo pokušaj ubistva.

– Osumnjičeni M. Ž. je nakon kraće svađe i fizičkog sukoba u namjeri da ga liši života iz pištolja ispalio tri hica u pravcu M. Nj., od kojih ga je jedan okrznuo u predjelu glave. Tom prilikom mu je nanio povrede u predjelu lijeve sljepoočne regije u vidu otvorene rane veličine pola centimetra sa manjim hematomom. Sve se desilo ispred ulaza u dvorište porodične kuće M. Nj. – saopšteno je iz tužilaštva.

Dodaje se da je postupajući tužilac pritvaranje osumnjičenog tražio zbog bojazni od uticaja na dokaze i svjedoke i bojazni da će ako se nađe na slobodi ponoviti krivično djelo ili učiniti novo.

Istakli su da je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom upućen Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu. Do zaključenja ovog broja sud nije donio odluku o tome.

Kazna

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske ukoliko se dokaže krivica osumnjičenog, Žarka M. čeka dugogodišnji zatvor.

Za djelo koje je njemu stavljeno na teret, pokušaj ubistva, predviđena je kazna od najmanje pet godina zatvora. Prema tom zakonu ukoliko je krivično djelo počinjeno pod olakšavajućim okolnostima, predviđena kazna je od jedne do osam godina zatvora.

Hronika

U Motikama povrijeđena žena u saobraćajnoj nezgodi

U banjalučkom naselju Motike došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna žena zadobila teške povrede, saznaje Glas Srpske.

“Nesreća se dogodila u blizini svadbenog salona “Delfina“. Vozač je iz pravca grada prešao u drugu saobraćajnu traku, te udario u automobil za čijim volanom je bila žena.

Ubrzo nakon udesa je stiglo vozilo Hitne pomoći i odvezlo povrijeđenu”, ispričao je za “Glas“ očevidac saobraćajne nesreće.

Prema njegovim riječima vozač koji je skrivio nesreću najvjerovatnije nije poznavao put, te je pri neprilagođenoj brzini prešao na drugu stanu ulice.

Policija je na terenu, te obavlja uviđaj. Više detalja uskoro.

Nastavi čitati

Hronika

ZAKON JASAN: ovo čeka “tapkaroše” koji su preprodavali karte!

Policija Republike Srpske identifikovala je pet lica koja su preprodavala ulaznice za turnir Srpska open na internetu, a oni su prekršili Član 28 Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Osumnjičena lica su ulaznice za turnir preprodavala za višestruko veći iznos od realne cijene ulaznice, a prema Zakonu, čeka ih kazna od 300 KM do 900 maraka.

Članovi zakona:
(1) Ko vrši, organizuje ili omogućava preprodaju ulaznica za sportske i druge priredbe po cijeni većoj od stvarne cijene ulaznice kazniće se novčanom kaznom od 300 KM do 900 KM.

(2) Za prekršaj iz stava 1. ovog člana kazniće se privredno društvo ili drugo pravno lice novčanom kaznom od 2.000 KM do 6.000 KM.

(3) Odgovorno lice u privrednom društvu i drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 400 KM do 1.000 KM.

Nastavi čitati

Hronika

MUP SRPSKE istražuje preprodaju ulaznica za Srpska open

– Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzimaju sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeći teniski turnir Srpska open protekao u povoljnom bezbjednosnom ambijentu, ali i kako bi spriječili zloupotrebu i preprodaju karata, odnosno ulaznica za ovaj turnir, saopšteno je na današnjem sastanku direktora policije Republike Srpske Siniše Kostreševića sa organizatorima ATP turnira Srpska open.

Na četvrtom radnom sastanku, na kome su prisustvovali i drugi rukovodioci operativnih i neoperativnih organizacionih jedinica u MUP-u Republike Srpske, definisane su naredne konkretne mjere i radnje, a Kostrešević je naglasio da MUP Republike Srpske preduzima planske aktivnosti u pravcu identifikovanja lica koja se bave onlajn preprodajom ulaznica u cilju njihovog procesuiranja i sankcionisanja.

– Sve se radi u cilju definisanja neophodnih mjera kako bi se ispoštovali svi bezbjednosni aspekti i procedure koji predstavljaju standarde za ovu vrstu međunarodnog turnira, navedeno je iz MUP-a Srpske.

Nastavi čitati

Aktuleno