Connect with us

Region

DRAMA NA KOSOVU! Počele poplave, kiša NE PRESTAJE da pada

Obilna kiša koja pada izazvala je poplave širom područja Kosova i Metohije, na sjeveru su se u pojedinim dijelovima izlile rijeke i voda je poplavila pomoćne objekte, a približava se kućama.
Prema navodima prištinskih medija, slična situacija je i u pojedinim opštinama južno od Ibra.

Kiša od juče bez prestanka pada na sjeveru Kosova.

Na području opštine Zvečan, u mjestu Joševik izlila se rijeka Jošanica koja je poplavila pomoćne objekte, a slična situacija je i u Banjskoj, javlja portal Kosev.

Predsjednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, zajedno sa opštinskim službenicima izašao je na teren, nakon čega je rekao da je situacija trenutno pod kontrolom.
– Imamo veliko izlijevanje planinskih bujičnih vodotokova. Situacija je trenutno pod kontrolom, na terenu sam – naveo je Todosijević.
Ibar se na sjeveru još nije izlio duž magistralnog puta Kosovska Mitrovica – Raška, ali voda dostiže maksimalni nivo korita rijeke i nosi velike količine granja i smeće.

Pojedini dijelovi magistralnog puta su, međutim, preplavljeni vodom, bujice nose pijesak na put, a primijetni su i odroni.

Portal ZubinPotok javlja da su obilne kiše izazvale poplave u dijelovima Ugljara, te da je voda sa magistralnog puta probila i poplavila dvorišta.
Situacija je posebno teška u domaćinstvima koja se nalaze neposredno ispod magistralnog puta.

Dežurne službe su na terenu i pokušavaju da saniraju štetu nastalu od poplave.

Prištinski portali javljaju da je usljed obilnih padavina srušen manji most u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a poplava ima i u Vučitrnu.

Jak vjetar i neprekidna kiša pričinili su znatnu materijalnu štetu, uglavnom na krovovima zgrada u Mališevu, a angažovane su ekipe koje od sinoć prate situaciju na terenu.

Kosovska policija upozorila je vozače da je u saobraćaju neophodna dodatna pažnja.

Region

Dva učenika isključeni iz škole OGLASILA SE NAPADNUTA PROFESORICA

Dva učenika isključeni su iz škole u Trsteniku zbog nedoličnog ponašanja prema profesorici u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Dva učenika M. M. (18) i N. Ž (17) isključeni su iz škole u Trsteniku nakon incidenta koji se dogodio 9. novembra, kada su učenici nastavnici izmakli stolicu na času. Ovom odlukom usvojen je prijedlog Nastavničkog vijeća od 23. novembra.

“Povodom nasilja koje se dogodilo u Tehničkoj školi u Trsteniku pri čemu je izvršeno fizičko, psihičko i digitlano nasilje nad našom koleginicom, dvojici učenika je izrečena mjera isključenja iz škole”, navodi u dopisu direktor Milan Glidžić. Rješenja o isključenju su juče poslata roditeljima učenika”, pišu Novosti.

Profesorica je bila žrtva nasilja u učionici kad joj je prvo N. Ž., izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K., mobilnim telefonima snimali, a potom i dijelili taj snimak na društvenim mrežama. Iste večeri, profesorica se požalila ljekarima i ispričala šta se dogodilo. Upravo su dežurni ljekari prvi alarmirali policiju.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu od 23. novembra postupa po ovom predmetu, kome se priključila i oštećena. U prethodne dvije nedjelje o incidentu su se oglašavali Centar za socijalni rad u Trsteniku, Aktiv direktora svih škola i obrazovnih ustanova u tom gradu, brojni školski kolektivi i pojedinci, prenosi “Mondo”.

Oglasila se i profesorica
“Mislim da će ova odluka definitivno poslužiti kao primjer. Vjerujem da će bar škola biti nešto mirnije i bezbjednije mjesto za školovanje naših đaka”, rekla je profesorica, napadnuta tokom časa u Tehničkoj školi u Trsteniku, nakon definitivne odluke direktora ove škole o isključenju dva učenika.

“Samo sam pitala učenika koji mi je stao iza leđa zar misli da je pristojno tako da se ponaša. Izmakao je stolicu, pala sam, a onda shvatila da se drugi učenik približio s kraja učionice i snimao. Tu je bio i treći učenik. Trebalo mi je par trenutaka da se saberem, ustanem. Sjela sam na stolicu, uspjela da upišem čas. Upisala sam i zabilješku da je došlo do incidenta. Kada je u ponedjeljak došla inspekcija u školu, koleginica mi je ispričala da sam u elektronski dnevnik dva puta upisala čas. Zbog svega, nisam ni bila svjesna” rekla je ona.

Nastavi čitati

Region

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA Tinejdžer brutalno pretučen u školi u Novom Pazaru

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u školi u Novom Pazaru.

Mehmed C. (14) učenik osnovne škole u Novom Pazaru pretučen je prije dva dana. Njega su napali pri izlasku iz školske sale u krugu škole “Meša Selimović” dok je sa drugarima pratio utakmicu i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Mehmed je hitno prebačen u novopazarsku bolnicu gdje su mu ustanovljene teške tjelesne povrede. Njemu je polomljena jagodica i gornja vilica! Kako stoji u lekarskom izveštaju, strašne povrede su došle kao rezultat tuče, a Mehmeda su prethodno pesničili, srušili na pod a zatim šutirali nogama.

Protiv napadača je podnijeta krivična prijava.

Nastavi čitati

Region

POLICIJSKA PRIJAVA jer je objesio zastavu bivše JUGOSLAVIJE na kuću

Policija u Hrvatskoj podnijeće prijavu protiv muškarca (47) iz Jakšića kod Požege jer je na kući objesio zastavu bivše SFR Jugoslavije.

Kako je saopšteno iz policije o ovom činu obavjestili su ih njegove komšije.

Iz policije dodaju kako je 47-godišnjak “vrijeđao moralne osjećaje građana”, te da će zbog toga protiv njega biti podnesena prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dan Republike bio je praznik u bivšoj SFRJ koji se slavio 29. novembra.

Nastavi čitati

Aktuleno