Connect with us

Društvo

DRUGAČIJI SNIMAK Doma za stare u Peći! DIRLJIVE SCENE PRETUČENE BAKE i medicinskih sestara (VIDEO)

Skandal koji je viđen u centru za stara lica “Orenda” u Peći i dalje se komentariše u zemlji i šire. Nakon hapšenja osumnjičenih za okrutno nasilje nad starijom ženom, čini se, sve se vraća u normalu. Nakon emotivnog snimka na kom se vidi kako kćerka ljubi staricu i odvodi je iz doma u kom je pretrpjela stravično zlostavljanje sada su se pojavila još dva koja vraćaju vjeru u plemenitost medicinskog osoblja iz ovog doma.

Naime, Minire Nura je bila žrtva brutalnog i nehumanog napada pojedinaca zaposlenih u centru, a u središtu skandala bila je Aurona Pelaj koja je udarila stariju ženu.

Indeksonline.net je obezbijedio snimke iz ovog centra gdje je gospođa Minire ponovo bila protagonista, ali su scene mekše i humanije od onih sa Auronom Peljaj koja se nemilosrdno iživljavala nad nemoćnom staricom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IndeksOnline (@indeksonline)


Ona u zagrljaju dvije mlade medicinke sestre pokazuje i drugu stranu zaposlenih u ovom domu koji časno i plemenito obavljaju svoj posao. Osim profesionalnosti koje su pokazale ove mlade djevojke, ovi snimci odišu emocijom i ljubavlju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IndeksOnline (@indeksonline)

Ova priča dobila je i nježniji obris koji su joj dale ove mlade medicinske sestre svojom dobrotom i čestitošću.

Društvo

Garaža UKC – a još uvijek samo na skicama!

Na rješenje ogromnih gužvi ispred UKC-a pacijenti će morati još da čekaju. Garaže koje bi stavile tačku na ovaj dugogodišnji problem, a koje su trebale biti završene u septembru, još nisu ni blizu gotove.

Od parkiranja automobila na trotoarima i zelenim površinama, do ostavljanja istih gotovo na samom ulazu u bolnicu, vozači se snalaze kako znaju i umiju. Ranko Lukač je u Klinički centar došao iz Kozarske Dubice, kaže, problem vidi, ali ne i skoro rješenje.

– Teško je to riješiti. Puno je pacijenata, puno osoblja, malen prostor okolo i to je malo teže izvodljivo. Koliko dugo tražite ovdje parking oko UKC? Ne dolazimo mi često, ali smo tražili parking nekih 10-ak minuta, a zet je otišao tamo parkirati se, kaže Ranko Lukač.

Za probijanje rokova kriva je korona koja je sve usporila, za ATV kaže direktor UKC-a. Vlado Đajić poručuje da je na ovaj projekat ponosan, ali da će građani na realizaciju morati čekati duže od očekivanog.

“Korona i ekonomska kriza su usporili sve radove u državi i svijetu, tako da to nije samo kod nas. Ono što mi potenciramo jeste da se to radi kvalitetno. Znači, bolje je uraditi kvalitetno, jer to je projekat koji će trajati narednih 100-200 godina i bolje da se probije rok pola godine, nego da to napravimo pa poslije popravljamo i da ne bude kvalitetno”, kaže Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Republike Srpske.

Od medicinskog osoblja, preko pacijenata, do onih koji su došli nekome u posjetu. Sve ukupno, UKC samo u jednom danu posjeti više od 10 hiljada ljudi, odnosno 5 hiljada automobila.

Parking mjesta će se prostirati na 5 etaža, što će povezivati 8 liftova. Garaže će biti povezane podzemnim tunelom sa Centralnim medicinskim blokom UKC-a. Radovi na ovom krupnom projektu počeli su u junu 2020. godine, a sve bi trebalo da košta oko 29 miliona KM, bez PDV-a.

Nastavi čitati

Društvo

SKANDALOZNO: U SNSD zakazuju preglede pacijentima na UKC, Đajić obećava: Mimo reda i uputnica (VIDEO)

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske i predsjednik GrO SNSD Banjaluka, Vlado Đajić danas je u prostorijama SNSD zakazivao preglede ultrazvuka krvnih sudova vrata i glave, koje će, kako je sam rekao obavljati ljekari UKC.

-Pregledi se neće obavljati ovdje, obavljaće se u registrovanim ordinacijama, prošli put su se obavljali baš na UKC gdje smo pregledati preko 2.000 pacijenata besplatno, mimo reda i bez uputnice. To su radili ljekari UKC i sad će raditi oni, da li na Paprikovcu ili u nekog ordinaciji. Ovdje se samo drže predavanja – rekao je Đajić, ali nije pojasnio kako je moguće da se u stranačkim prostorijama zakazuju pregledi, koje će realizovati ljekari UKC.

I dok stotine građana mjesecima čeka na preglede, director UKC javno govori da će oni koji dođu u SNSD preglede moći obaviti mimo red i uputnica.

Podsjećamo, Savjet za zdravstvo Gradskog odbora SNSD Banjaluka organizovao je danas predavanje o prevenciji moždanog udara.

Predavanje i zakazivanje besplatnih pregleda ultrazvuka krvnih sudova vrata i glave održava se prostorijama SNSD, odnosno u multimedijalnoj sali u krugu Čajaveca.

Kao predavači su najavljeni ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i načelnik Klinike za neurologiju UKC-a Siniša Miljković.

Nastavi čitati

Društvo

Ukradeni brojevi na “Vocapu”, među njima i od korisnika iz Srbije i Hrvatske

Popularna aplikacija za razmjenu poruka “Vocap” našla se na meti hakera, koji su ukrali 500 miliona brojeva mobilnih telefona, među kojima i iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Telefonski brojevi skoro 500 miliona korisnika “Vocapa” iz baze podataka ažurirane ove godine prodaju se na hakerskim forumima, što znači da je skoro jedna četvrtina procijenjenog broja svih aktivnih korisnika izložena riziku.

Prema skrinšotu koji je objavljen na portalu “Sajber vijesti” /Cyber News/, iz Srbije na prodaju skoro 163.000 brojeva, Hrvatske 659.000, a iz Slovenije 230.000.

Baza podataka koja je na prodaju sadrži mobilne brojeve korisnika “Vocapa” iz 84 zemlje, uključujući SAD, Veliku Britaniju, Egipat, Italiju, Saudijsku Arabiju, pa čak i Indiju.

Prema objavljenim podacima, u njoj se nalazi više od 32 miliona američkih brojeva, 45 miliona iz Egipta, 35 miliona iz Italije, 29 miliona iz Saudijske Arabije, 20 miliona iz Francuske, 20 miliona iz Turske i skoro 10 miliona iz Rusije.

Hakeri su objavili cijene prodaje, tako da za američke podatke traže 7.000 dolara, a za britanske 2.500.

Korisnicima “Vocapa” se savjetuje da ne odgovaraju na pozive i poruke sa nepoznatih brojeva.

Teh mediji pišu da je riječ o jednom od “najvećih curenja podataka ikada”.

Iz kompanije “Meta” u čijem je vlasništvu “Vocap” za sada nisu odgovorili da li su ove tvrdnje tačne.

Nastavi čitati

Aktuleno