Connect with us

Politika

EKSKLUZIVNO! Ko stoji iza Nebojše Vukanovića i ZAŠTO MU SE NE POSTAVLJAJU škakljiva pitanja

Nakon jučerašnjeg nastupa na Face televiziji i niza optužbi na račun Pokreta za Državu od strane Nebojše Vukanovića, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, neke stvari su postale jasnije.

Simptomatično je da urednik i voditelj nije postavio niti jedno škakljivo pitanje svome gostu, iako je u tome majstor zanata, a cijeli razgovor je izgledao kao unaprijed dogovoreni plaćeni oglas.

Vukanović je udarao po Mijatoviću iz svog raspoloživog arsenala i pričao o svemu i svačemu iznoseći teške optužbe, no zanimljivo je da ga voditelj Senad Hadžifejzović nije „stigao“ upitati smatra li da se u Srebrenici dogodio genocid i je li Beograd glavni grad svih Srba, a to je upravo ono što se nalazi na Mijatovićevoj „listi“ uvjeta za dogovor s opozicijom oko izbora delegata za Dom naroda.

Vukanović je optužio Mijatovića da je bio dio Dodikovog režima, te da mu je otac bio pripadnik državne bezbjednosti, na što je Mijatović jutros oštro reagirao.

Potpredsjednik SDP-a BiH je u kratkoj objavi spomenuo zakulisne radnje iz Beograda, no nije htio otkriti o čemu se zapravo radi.

ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA

Prema izvorima portala Ljudski.ba iz Beograda, iza Vukanovićeve priče krije se široki plan koji uključuje dikreditaciju političkih oponenata u bh. entitetu Republika Srpska, a Mijatović to zasigurno jeste.

Naime, kako neslužbeno doznaje Ljudski.ba, iza „akcije“ iz Beograda stoje Karadžićev ratni ministar Momčilo Mandić i rođak nekadašnje prvakinje SDS-a i članice Predsjedništva te stranke Aleksandre Pandurević, Slobodan Tešić, inače čovjek s interpolove potjernice i dugogodišnji trgovac oružjem odan režimu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tešić je, podsjetimo, čovjek čije su kompanije uz pomoć srbijanske obavještajne službe (BIA) uspješno obavljale prodaje oružja u vrijeme embarga i sankcija, a njegovo sumnjivo poslovanje istražuju i američke tajne službe.

Zanimljivo je i kako je Tešićeva kćerka Danijela bila na listi Vučićevog SNS-a na parlamentarnim izborima 2012. godine, nakon čega se zaposlila u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije.

Plan je, prema našim saznanjima, upravo Vukanovića, pozicionirati za lidera opozicije u Republici Srpskoj, te iskoristiti rasulo u redovima SDS-a i PDP-a.

Naime, nakon odlaska Mirka Šarovića sa kormila SDS-a i kulminacije krize u redovima PDP-a, te sasvim izvjesnog odlaska Branislava Borenovića i Jelene Trivić iz stranke, beogradski financijski moćnici, uz pomoć nezadovoljnika u Republici Srpskoj pripremaju teren za preuzimanje čelnih pozicija opozicije.

Upravo je Vukanović, koji po prvi put sa svojom listom ulazi u Narodnu skupštinu RS-a, uz sivu eminenciju Aleksandru Pandurević, odabran za nositelja cijelog projekta, nezvanično saznaje „Ljudski.ba“.

Podsjećanja radi, nezadovoljna Aleksandra Pandurević je na posljednjim izborima potpuno degradirana u vlastitoj stranci, ali nije odustala od povratka u politiku, a Vukanović je u nekoliko navrata javno negirao genocid u Srebrenici, kazavši kako se tamo dogodio „strašan zločin“.

Kao primarni zadatak beogradske „akcije“ je rješavanje svih onih koji smetaju na putu ostvarenja ciljeva. U ovom slučaju Mijatović je idealna meta, a, kako saznaje „Ljudski.ba“, Tešić, Vučićev bogati trgovac oružjem rodom iz Kiseljaka, za realizaciju projekta već je ubrizgao veliki iznos novca.

Stoga i ne čudi otkud sredstva za finigirani intervju na Face televiziji s Nebojšom Vukanovićem, u kojem nije bilo škakljivih pitanja o Srebrenici i Beogradu, koja bi naštetila omiljenom opozicionom političaru bošnjačkih medija.

Politika

„ZA SRPSKU NEPRIHVATLJIVO ČLANSTVO U NATO-u“ Ilić oštro reagovao na izjavu Podžića

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladen Ilić izjavio je danas Srni da je za Srpsku neprihvatljiv ulazak BiH u NATO, ali da to ne iskuljčuje saradnju sa ovom, ali i ostalim organizacijama.

Ilić je rekao da svi zvaničnici Republike Srpske jasno mogu da iznesu stav naroda – da nije za ulazak u NATO, koji je isti bez obzira da li ih pitali na ulici ili kroz referendum.

– Republika Srpska i njeni predstavnici neće dozvoliti da upadnu u bilo kakvu zamku kada je riječ o pitanju članstva u NATO-u. Nemamo problem kada kažemo da smo za saradnju, znamo tačno do koje granice to može ići i na koji način to funkcioniše – istakao je Ilić.

Reagujući na izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića da će u BiH, najvjerovatnije, biti referendum o pitanju članstva u NATO-u, Ilić je rekao da takve izjave pojedinaca i zvaničnika iz političkog Sarajeva ili nekog drugog dijela BiH doživljava kao njihov pokušaj da ostvare neke lične poene u okviru svojih političkih organizacija, a ne kao konkretna i konstruktivna rješenja.
novosti.ba

Nastavi čitati

Politika

SNSD-u četiri delegata u PD PS BiH

SNSD je obezbijedio četiri delegata u u Klubu Srba u Domu naroda PD PS BiH, saznaje ATV.

Nastavi čitati

Politika

MILETIĆ ČESTITAO VULINU! “Odličan izbor za direktora BIA”

Predsjednik GO SPS Prijedor i direktor Toplane AD Prijedor Duško Miletić čestitao je Aleksandru Vulinu imenovanje na mjesto direktora BIA.
” Čestitam Vam na imenovanju i siguran sam da ćete odlično obavljati svoj posao, kao što ste to radili i do sada”, poručio je Miletić.
Aleksandar Vulin u Republici Srpskoj uvijek je rado viđen gost, a poznato je da je u bliskim prijateljskim odnosima sa vrhom SPS-a.

Nastavi čitati

Aktuleno