Connect with us

Estrada

ESTRADA DO GRLA U KREDITIMA: Duguju silne pare, a žive kao milioneri

Javne ličnosti uzimaju pozajmicu zbog nekretnina, novih albuma, ali i da bi održali nastup.

Prošlo je vrijjeme zabrane nastupanja usljed koronavirusa, vrijeme moratorijuma takođe, a javne ličnosti koje su korisnici kredita, nastavile su lakše da otplaćuju dugove. Ipak, iako imaju mnogo više posla nego prošle godine, zajam od banke i dalje im je opterećenje.

Goca Tržan podigla je prije mnogo godina kredit za stan, a jednom prilikom je rekla da život sa tom obavezom nije lak, iako sada ima tezge.

„Nije počelo ne znam koliko da se radi, nije to taj intenzitet od ranije. Međutim, ja kredit svakako otplaćujem na vrijeme, tako sam vaspitana – da prvo platim državi ono što treba. Nije da mi kredit nije omča oko vrata, divim se ljudima koji ga stalno uzimaju. Ali, cijeli svijet živi uz pomoć zajma i svima je teško kad nekome duguju. Ja svoj kredit jedva čekam da otplatim“, zaključila je za 24sedam Goca, koja je ranije otkrila da plaća ratu 330 evra.

Milica Pavlović je svojevremeno podigla kredit kako bi objavila album “Zauvek”.

„Ja sam za svoj treći studijski album podigla kredit. To je bio trenutak kada ja zarađujem lijep novac od koga živim, ali tada shvatam da spotovi moraju biti na višem nivou od prethodnog albuma i da ja u tom trenutku nemam dovoljno novca za to. Okej, banka, dobar dan, podižem kredit“, rekla je ona u emisiji „Zvezde Granda Specijal“.

Milica Todorović u najgore vrijeme koronavirusa osim kredita, plaćala je i svoje muzičare, iako tada nisu nastupali, te nije bilo ni prihoda. Ipak, ona je istakla da je kredit za stan morala da uzme, jer “ne barata dobro s novcem”, ali da ga redovno otplaćuje.

Ana Bekuta je, takođe, prošle godine istakla da ima kredit, Stefan Živojinović je želio da se osamostali pa je isto pozajmio novac od banke, dok je Toni Cetinski čak podigao kredit ove godine kako bi imao sve uslove da održi nastup.

Sličnu sudbinu doživjeli su i Sloboda i Vojin Ćetković, koji su prije više od deset godina postali vlasnici nekretnine u Novom Beogradu, koja je kupljena od kredita u francima.

„Bukvalno sve što zaradimo odmah dajemo banci. Imamo zaista veliki problem koji nas pritiska neopisivo. Blago rečeno, ne znamo kako da se iščupamo. Ma strašno je sve to i teško je za priču“, rekla je jednom prilikom glumica, kojoj je početna rata kredita zbog porasta kamate u švajcarskoj valuti vremenom duplirana.

Pop zvijezda Nataša Bekvalac dobila je od banke pozajmicu od 20.000 evra kako bi pokrila sve troškove vezane za snimanje albuma „Original”. Sličnu odluku donijela je i prije nekoliko godina, kada se obratila banci za pozajmicu kako bi isplatila pjesmu.

Osim nje, kredit za album podigla je i Katarina Živković, koja je pozajmila istu sumu novca kao i Bekvalčeva.

„Planirala sam da objavim singl. Međutim, kada sam otišla kod kompozitora, svidjelo mi se mnogo više pjesama … Dugo sam razmišljala, pa sam rješila sve da ih kupim. Zna se da pjesme nisu jeftine, a ja sam kupila čak osam“, rekla je svojevremeno Katarina.

A „dužničko ropstvo” zbog kredita u švajcarcima i nemogućnost da izdržava šestočlanu porodicu svojevremeno je natjeralo prvaka Narodnog pozorišta Nebojšu Dugalića da zatraži iseljeničku vizu za Kanadu, ali je na kraju ipak ostao u Srbiji.

Goga Sekulić suočila se prije nekoliko godina sa ozbiljnim problemom kada joj je banka zbog neisplaćenih rata kredita poslala rješenje za iseljenje. Pjevačica je tada potražila pravnu pomoć.

„Angažovala sam advokata jer sam polovinu kredita već otplatila. Ako mi oduzmu stan, moraće da mi vrate polovinu novca“, rekla je tada Goga.

Pjevač Vlado Georgiev se prije šest godina obratio fanovima preko svog Fejsbuka tvrdeći da je samo jedan običan čovjek, koji „grca u kreditima“.

On je tada naveo nekoliko stvari u kojima uživa, a između ostalog je otkrio i da „grca u kreditima baš kao i svaki normalan čovjek koji ulaže u svoj posao“.

Željko Joksimović je prije dvije godine priznao da je ušao u kredit zbog televizije i filma. Naime, govoreći o filmu „Toma“ čiji je bio producent, Joksimović je otkrio da mu je bila potrebna finansijska pomoć kako bi završio ovaj projekat.

„Morao sam da podignem dva ozbiljnija kredita, što je nezgodno u ovo doba“, rekao je on tada za Kurir.

Pjevač je drugom prilikom otkrio i da je u djetinjstvu imao finansijkih poteškoća, odnosno da mu je otac prvu karmoniku kupio uz pomoć kredita.

„Imao sam nepune tri godine kada sam na trioli počeo da sviram neku melodiju po osjećaju. Prva je to čula moja baba koja je sve ispričala mom ocu. Tata je čuo kako sviram, a potom je izjurio iz kuće. Vratio se poslije pola sata sa harmonikom u ruci. Otac je ušao i pitao: „Da li postoji Željko Joksimović u ovom stanu?“, a potom mi dao harmoniku. Kasnije sam saznao da je tog dana dobio platu i cijelu dao na moju harmoniku. Čuvam je i danas, isto miriše kao tada“, prisjetio se Željko prije nekoliko godina.

Estrada

KARLEUŠA “Žene iz Bosne nikada nisam nazvala brkatim” NEĆE VIŠE DA NASTUPA U BIH (FOTO)

Jelena Karleuša objavila je oštar status na svom Instagram profilu. Pjevačica je demantovala da je žene u BiH nazvala brkatim, te zaprijetila da ovdje više neće ni nastupati “ukoliko se laži nastave”.
“Razni bosanski mediji i portali objavili BIZARNU LAŽ da sam zene iz Bosne nazvala brkatim. Ja tako nešto NIKADA nisam rekla niti napisala za žene iz Bosne”, poručila je popularna pjevačica.

Dodala je da su bosanski mediji SAMI zaključili da su im sugrađanke brkate i time ih uvrijedili, pripisujući te riječi njoj. Poručila je da više neće davati izjave ni za jedan bosanski medij.

Nastavi čitati

Estrada

KAKO JE PROPAO HALID MUSLIMOVIĆ! Ugašena mu firma, država i povjerioci “zakinuti” za preko 325.000 KM

Okružni sud u Prijedoru okončao je stеčaj u diskografskoj kući “Halix Records”. Kroz poslove koje je vodio njen vlasnik, pjevač Halid Muslimović, država i povjerioci su ostali “zakinuti” za 325.814 maraka.
Stečaj je pokrenut u maju ove godine, a veoma brzo je okončan jer preduzeće nije imalo imovinu koja bi se mogla unovčiti.

„Povjerioci nisu bili zainteresovani da uplate predujam za vođenje stečajnog postupka, a bez novca nema uslova da se on vodi, pa je zaključen”, kaže za CAPITAL stečajni upravnik Milorad Balaban.

Inače, prije nego što će Muslimović podnijeti zahtjev za stečaj, sa diskografske kuće na najbližu rodbinu je prebacio hotel u Prijedoru.

Balaban je predlagao povjeriocima da se pokrene parnični postupak kako bi se poništio prepis, ali ni za taj prijedlog nije bilo podrške.

Prema podacima iz suda, najveći povjerioci su bili Poreska uprava Republike Srpske, Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i „Elektrokrajina“ Banjaluka.

U sudu podsjećaju da je Zakonom o stečaju propisano da ako se ispostavi da stečajna masa nije dovoljna za pokriće troškova stečajnog postupka, stečajni sudija ga mora zaključiti.

U diskografskoj kući “Halix Recorords” Muslimović je snimao svoje pjesme i sarađivao sa manje poznatim pjevačima.

Računi su joj godinama blokirani, a najbolje je poslovala 2016. godine kada je prijavljena dobit od 1,3 miliona maraka.

Nastavi čitati

Estrada

BANJALUČANKA POBJEGLA IZ ZADRUGE! Spremna na striptiz da otplati dug

Diskvalifikovane zadrugarke Ivana Puzić i Sandra Bakša otvorile su dušu za Rijaliti i otkrile kako će otplatiti kaznu od 100.000 evra jer su zajedno pobjegle iz Bijele kuće.
Nisu krile da će pomoć potražiti ni manje ni više nego u famoznom Bujanovcu, gdje su se mnoge rijaliti-djevojke već promovisale ranijih godina tako što su odlazile tamo i na razne načine zarađivale novac.

“Idemo u Bujanovac da zaradimo za kaznu, igraćemo tamo pošto snimamo zajedničku pjesmu, pa ćemo tako otplatiti. Kada je majka vidjela naslov da sam striptizeta iz Bujanovca, nazvala me je i pitala šta je to, sad sam otkrila gdje se nalazi Bujanovac, moram otići da vidim šta je tamo. Saznala sam da je mnogo djevojaka bilo u Bujanovcu. Mnoge su bile, Aleksandra Nikolić, MC Aleks, vjerovatno ih ima još, ali ne mogu da se sjetim. Moraću da vidim šta je taj Bujanovac, 50.000 evra je veliki iznos, ni Bujanovac nije daleko. Završićemo kaznu u Bujanovcu, ko kaže da nema posla? Ima ko hoće da radi!”, kaže Banjalučanka Ivana Puzić, prenosi Kurir.
bl-portal

Nastavi čitati

Aktuleno