Connect with us

Hronika

FALSIKOVALI NOVAC I KUPOVALI ROBU: Potvrđena optužnica protiv osam lica

Sud BiH potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv osam lica koja se terete za krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i falsifikovanja novca.

Optužnica je potvrđena protiv Ramela Jusufija /34/, Eveline Mušanović /23/, Emira Šušića /33/, Harisa Garaplije /27/, Nejre Jusufović /28/, Naide Ćehajić /27/, Marine Gogalić /46/ i Almedine Bostandžije /23/.

Optuženi se terete da su, nakon što je prvooptuženi Ramel Jusufi pribavio veću količinu falsifikovanog novca u apoenima od 50 evra, tokom 2019. godine iz Sarajeva odlazili u druge gradove i stavljali u promet falsifikovane novčanice, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su falsifikovanim novcem kupovali robu manje vrijednosti da bi kusur dobijali u ispravnim novčanicama.

Navode optužnice Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem 20 svjedoka, dva stručna vještaka i prilaganjem 80 dokaznih materijala.

(Srna)

Hronika

UŽAS U KOZARSKOJ DUBICI! U obračunu zbog imovine ranjen muškarac

Muškarac čiji su inicijali D.V. povrijeđen je danas u mjestu Kriva Rijeka na području Kozarske Dubice prilikom sukoba sa bračnim parom I.K. i B.K., koji su pucali u njega.

Do fizičkog sukoba je došlo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Oni su se sukobili na lokalnom putu, a u toku obračuna I.K. i B.K. su upotrijebili pištolj, ispalili su jedan hitac u pravcu D.V., te ga pogodili u stomak, piše ATV.

Povrijeđeni muškarac je smješten u Opštu bolnicu u Prijedor. Policajci Policijske stanice Kozarska Dubica su na mjestu događaja.

Nastavi čitati

Hronika

ZADOBIO POVREDE KIČME! Banjalučanin povrijeđen u prevrtanju traktorske prikolice

Nedeljko D. iz Banjaluke teže je povrijeđen prilikom prevrtanja traktorske prikolice.

Nesreća se dogodila danas u popodnevnim časovima u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Kako saznajemo Nedeljko D. zadobio je povrede kuka i kičme.

Više informacija biće poznato nakon što policija obavi uviđaj i po okončanju istrage.

Glas Srpske

Nastavi čitati

Hronika

“I DA SE ZABIJEMO BOLI NAS …” Onda je uslijedio udar (VIDEO)

Dvojica maloljetnika iz Nove Gradiške doživjela su težak udes, koji je bio posljedica “divjačke vožnje”.Sve ovo su snimali, tako da se u jednom trenutku čuje poziv da preteknu kamion, a potom i “I da se zabijemo, boli nas.”

Na žalost, zabili su se u betonski stub, te je vozač, 17-godišnjak bez vozačke dozvole teže, a njegov suvozač lakše povrijeđen.

Nastavi čitati

Aktuleno