Connect with us

Banjaluka

GRAD TVRDI DA PODRŽAVA ZAHTJEVE VASPITAČA i da su prvi predložili povećanje plata, ali neusvajanje rebalansa to koči

Podržavamo zahtjeve radnika Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali način na koji se ti zahtjevi plasiraju je pogrešan, poručila je savjetnica gradonačelnika i Šef Tima za komunikaciju Tanja Vukomanović.
Ne samo da podržavamo radnike i da smatramo da plate treba da budu povećane, nego je to prije par mjeseci predložio gradonačelnik i Grad je po tom pitanju uradio sve što je u našoj moći rekla je ona. Prema njenim riječima, još 2. avgusta gradonačelnik Draško Stanivuković predložio da se povećaju plate svim radnicima u javnim ustanovama i preduzećima i tada je održan sastanak sa direktorima gradskih ustanova i preduzeća, među kojima je bila i direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

– Uspjeli smo povećati plate radnicima Gradske uprave, a s obzirom na to da neke ustanove tada nisu dostavile određene dokumente to nije bilo moguće za njih i zato je gradonačelnik predložio da se to uradi rebalansom budžeta i izdvoji 320.000 KM za plate radnika vrtića. Znamo da rebalans još nije usvojen i znamo ko je adresa za to – poručila je ona. Ponovila je da radnicima niko nije rekao da zahtjevi neće biti ispunjeni, nego da trenutno to nije moguće, jer nema rebalansa budžeta Grada, a procedure moraju da se ispoštuju.

– I pored svega što smo ponudili radnicima, oni su ostali pri odluci da idu u štrajk. Bojimo se da nakon svih razgovara i ponuđenih rješenja, ipak iza svega ovoga stoji neka politička odluka koja više nikome nije jasna – naglasila je Vukomanović.

Savjetnica za kulturu i socijalnu politiku Mirna Savić – Banjac poručila je da nije sporno da Gradska uprava od prvog dana govori da je uradila sve što je u njenoj moći.

– Smatramo da ova oblast podliježe pod opšti društveni interes i mora se prvo obezbijediti pravovremeno obavještenje o štrajku i minimum procesa rada. Drugo, što nas negdje usmjerava da se ovdje dijelom radi o političkim odlukama jeste da se nijednog trenutka ne proziva ona strana koja treba da usvoji rebalans budžeta. Ako smo i mi inicirali da se dođe do povećanja plata, obezbijedili sredstva rebalansom i ako smo uvijek tu za razgovor i sa sindikatom i upravom, zaista je nekorektno da se ovako kažnjavaju roditelji i djeca – naglasila je ona I dodala da se i dalje radi sve na tome da se ova situacija prevaziđe.

– Čuli smo jutros da Sindikat traži novi sastanak, kojem ćemo se odazvati. Od jutros imamo pozive roditelja i jedino mogu da im uputim izvinjenje jer razumijemo da im je jutros bilo teško što ne mogu da rade svoj posao, zbog toga što nisu mogli djecu da ostave u pojedinim vrtićima – zaključila je Savić Banjac.

Banjaluka

FUDBALSKA GROZNICA NIKOG NIJE ZAOBIŠLA! Stanivuković se našalio “SUTRA LETIM ZA KATAR”

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković prije nekoliko dana najavio je produženu pauzu za sve radnike Gradske uprave kako bi mogli pratiti sljedeći meč Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
Danas se ponovo dotakao fudbala te objavio sljedeći post

Nastavi čitati

Banjaluka

NOVI KONCEPT SAOBRAĆAJA U CENTRU GRADA Velika jednosmjerna ulica, kilometri biciklističkih staza

Velika jednosmjerna ulica kroz širi centar grada je novi koncept saobraćaja u Banjaluci, najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat trebalo da doprinese rasterećenju saobraćajnih gužvi u centru grada, te da unaprijedi biciklistički saobraćaj.

U narednom periodu uslijediće javna rasprava po ovom pitanju.

Ovaj projekat obuhvata preko tri kilometra novih biciklističkih staza, dvije saobraćajne trake za automobile i traku za javni gradski prevoz i taksi vozila – poručio je on.

Nastavi čitati

Banjaluka

Novo dječije igralište dobili i mališani u Šargovcu

Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići

Mnogobrojni mališani Šargovca, ali i najmlađi sugrađani koji su u blizini ovog naselja, dobili su novo dječije igralište za zdravo i kvalitetno odrastanje.

Novoizgrađeno mjesto za igru je obišao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je kazao da je ovo osmo po redu dječije igralište, koje je izgrađeno u toku ove godine.

– Mališani naselja Šargovac dobili su novo mjesto za okupljanje, igru i srećno djetinjstvo. Naša obaveza je da im to pružimo i to činimo u svakom trenutku – poručio je gradonačelnik.

Novo igralište u Šargovcu, koje je sagrađeno uz Osnovnu škola „Đura Jakšić“, otvorena je uređena površina sa spravama za igru, poput ljuljaški, njihalica, piramida, tobogana, klackalica, a sve ispunjavaju potrebne bezbjednosne zahtjeve.

Inače, ove godine u više naselja sagrađena su nova igrališta. Tako su vesela i sigurna mjesta za igru dobili mališani u naseljima: Dragočaj, Kuljani, Kočićev vijenac, Centar, Petrićevac, Racune, kao i Bulevar. Uskoro će početi i gradnja igrališta za najmlađe u naselju Ramići, za šta je u toku postupak javne nabavke za izbor izvođača radova.

Nastavi čitati

Aktuleno