Connect with us

Banjaluka

GRAĐANI NE SMIJU DA ISPAŠTAJU Grad kontinuirano radi na poboljšanju grijanja

Grad Banja Luka kontinuirano radi na rješavanju problema, koji se tiču grijanja u gradu.

Rekao je ovo gradski menadžer, Bojan Kresojević, koji je naglasio da je čak sedam puta pred odbornike dostavljena odluka koja se tiče zamjene starih, dotrajalih cijevi i rekonstrukcije toplovodne mreže, ali da gradska administracija nije dobila potrebnu podršku odbornika.

-To bi direktno, u ovim uslovima, nikada vidljivije, značilo direktan benefit i olakšicu za građane Banje Luke. Jako je teško kada imate situaciju da vam nekoliko puta odbiju projekat koji se tiče boljeg grijanja, kada imate poskupljenje samo električne energije od 2 miliona KM, teško je da dođete do rješenja kojim bi svi bili zadovoljni – rekao je on.

Poručio je kako gradska administracija svakodnevno radi na ovim pitanjima sa preduzećem „Eko toplane“ kako bi se iskorstili svi interni kapaciteti, a da bi se ostvarile uštede.

– Cijena za građane Banje Luke mora biti najbolja. Naravno da smo u skladu sa tim imali brojna dešavanja i usaglašavanja sa ovim preduzećem. Posljednji sastanak je bio 15. decembra i očekujem da će oni u skladu sa tim sastankom dostaviti usaglašen zahtjev,kako bi mi isti mogli da pošaljemo u dalju proceduru. Mi ne možemo korigovati njihov zahtjev za korekciju cijena, te kada nam to dostave, na osnovu toga ćemo mi postupati i razgovarati na narednoj sjednici Skupštine Grada – rekao je on.

Dodao je kako je saglasan da je ugroženo poslovanje preduzeća „Eko toplane“, ali i grijanje u Banjoj Luci , ali da za sada nemaju podršku Skupštine Grada po ovom pitanju.

-Pozivam Skupštinu Grada da podrži projekat rekonstrukcije toplovodne mreže u našem gradu, jer je ovo jedino rješenje. Mi ne želimo da cijenu nečijeg nerada plaćaju građani Banje Luke – kazao je Kresojević.

Banjaluka

PENZIONERI IZ BANJALUKE u ponedjeljak dobijaju po 100 KM

U ponedjeljak, 6. februara, 41.407 banjalučkih penzionera dobiće jednokratnu podršku od po 100 KM od grada Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.
Posredstvom računa u bankama ovu podršku dobiće 29.788 penzionera, a njih 11.619 koji nemaju račune u bankama novac će dobiti putem Pošte.

Iz Gradske uprave navode da će za jednokratnu novčanu podršku penzionerima iz budžeta grada biti izdvojeno ukupno 4.150.000 KM.

“U narednom periodu planirano je uvođenje `kartica prijateljstva` zahvaljujući kojim će penzioneri u Banjaluci dobiti dodatne pogodnosti za povoljniju kupovinu u Banjaluci”, navode iz Gradske uprave.

Nastavi čitati

Banjaluka

PARASTOS STRADALIM SRBIMA! Organizovan besplatan prevoz u Drakulić 5. februara

Grad Banja Luka će, u nedjelju 5. februara, organizovati besplatan prevoz građana u Drakulić, gdje će biti održan parastos stradalim Srbima u ustaškom zločinu 1942. godine.

Na odredište će voziti dva autobusa, a raspored polazaka je sljedeći:

-Polazak prvog autobusa sa parkinga kod Galerije (Vidovdanska ulica) u 8.15 časova do Spomen hrama Svetog velikomučenika Georgija – Drakulić.

-Polazak drugog autobusa sa parkinga kod Galerije (Vidovdanska ulica) u 11.15 časova do Spomen kosturnice na Drakuliću.

Isti autobusi će po završetku parastosa vratiti putnike na polaznu stanicu oko 13.00 časova.

Grad Banjaluka

Nastavi čitati

Banjaluka

Grad će OBEZBIJEDITI SREDSTVA za rekonstrukciju igrališta, rukovodstvo centra mora preuzeti ODGOVORNOST

Svakodnevno smo izloženi napadima skupštinske većine, ponekad osnovano, ali najčešće su kritike pogrešno adresirane i većina propusta rezultat je maćehinskog odnosa vladajuće stranke prema Banjaluci.

Poručila je ovo narodni poslanik PDP-a, Mirna Savić – Banjac, komentarišući situaciju sa zapuštenim terenima SC „Nikola Tesla“.

-U javnosti su se pojavile fotografije košarkaškog igrališta SC “Nikola Tesla” i ovo je, nažalost, pravi primjer kako je teško održavati samo jedno, svoje dvorište, dok se na sav glas kritikuje održavanje Grada sa sredstvima koja su nekoliko puta umanjena u odnosu na to kada je gradonačelnik bio iz redova vladajuće stranke.Svakako apelujemo i na nesavjesne sugrađane da čuvaju ono što je naše, što treba da služi svima, a na policiju da ćešće obilazi pomenutu lokaciju – rekla je ona.

Dodala je kako Grad nastoji da sačuva, unaprijedi i izgradi nove sadržaje, a smatramo da rukovodstvo srednjoškolskog centra mora preuzeti odgovornost za jedino igralište koje je u njihovoj nadležnosti.

-Grad će obezbijediti sredstva za rekonstrukciju i igralište će biti obnovljeno iako je u vlasništvu SC “Nikola Tesla”. Ne možemo dozvoliti da se uništi i propadne, ali smatram da se iz redovnih sredstava mora nastojati održavati bar ono osnovno, uredno i čisto – rekla je ona.

Poručila je kako odbornici ne bi trebalo da se bave populističkim mjerama ili jednokratnim davanjima za penzionere, nego svojom nadležnosti, ali, kako kaže –očigledno je mnogo jednostavnije i popularnije tražiti trn u oku drugog, a ne vidjeti balvan u svom.

Nastavi čitati

Aktuleno