Connect with us

Banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke najavio: Fudbalski klubovi u Banjaluci više neće plaćati račune za vodu!

Reklamni prostor


“Mi ćemo ovaj teret preuzeti na sebe i oni više vodu neće plaćati”, istakao je Draško Stanivuković.

Fudbalski klubovi u Banjaluci, odlukom Gradske uprave, više neće plaćati račune za vodu, već tu obavezu na sebe preuzima Grad Banjaluka, saopštio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

“Naša parola je da se ne pravimo mnogo pametni, samo da mnogo slušamo ono što nam govore. Svakodnevno slušamo potrebe naših sugrađana, sportskih kolektiva. Pričao sam sa predstavnicima sportskih kolektiva, koji su rekli da imaju problem sa plaćanjem industrijske vode, posebno u ljetnom periodu. Mi ćemo ovaj teret preuzeti na sebe i oni više vodu neće plaćati. Dodatno, pozivam i preduzeće ‘Elektrokrajina’ da, kada je riječ o industrijskoj struji i oni pokažu svoj senzbilititet”, istakao je prvi čovjek grada, najavivši i osnivanje Sportske jedinice u okviru Civilne zaštite, kako bi najbolji sportisti grada, osim bavljenja sportom, dobili i lakšu mogućnost zaposlenja.

Stanivuković je dodao da je Grad, kada su u pitanju računi za vodu, obezbijedio olakšicu za pomenuti period, ali da za ovu odluku u narednim godinama treba da dobiju podršku Skupštine Grada.

Mirna Savić – Banjac, savjetnica gradonačelnika za kulturu i socijalnu politiku, ističe da je ovo značajan projekat do kojeg se došlo kroz sugestiju fudbalskih klubova sa teritorije Grada.

“Svakodnevno smo na terenu, osluškujemo potrebe svih. Sa preduzećem ‘Vodovod’ je dogovoreno da se napravi sporazum, odnosno odluka, gdje ćemo mi kao Grad finansirati potrošnju vode za klubove. To se odnosi na 5.000 korisnika. Ovo je veliki iskorak u cijeloj Republici Srpskoj, jer pažljivim planiranjem dolazimo do ovakvih rješenja”, podvukla je Savić – Banjac.

Banjaluka

Završeni radovi: Asfalt stigao u zaseoke Bošnjaci, Janjetovići i Šolaci

Reklamni prostor


Na radost mještana Piskavice završena je modernizacija lokalnog puta, a asfalt su dobili zaseoci Bošnjaci, Janjetovići i Šolaci.

Povodom uspješno završenih radova na asfaltiranju ove dionice, mještane ovih zaselaka obišao je i gradonačelnik Draško Stanivuković.

– Stigao asfalt i do divnih domaćina u Gornjoj Piskavici! Gotovo da nema mjesta i domaćinstva u našem gradu koje nije obuhvaćeno jednom od naših mjera podrške ili završenim infrastrukturnim projektom – poručio je gradonačelnik

Za potrebe modernizacije ovog puta iz gradske kase izdvojeno oko 40.000 KM.

Nastavi čitati

Banjaluka

VUKOMANOVIĆ: REKORDNE POSJETE, u Banjaluci turisti iz cijelog svijeta

Reklamni prostor


Brojne manifestacije koje je Grad organizovao tokom ove godine doprinijele su da Banja Luka bilježi rekordne posjete turista.

Na Svjetski dan turizma, koji se obilježava danas, savjetnica gradonačelnika za medije Tanja Vukomanović podsjeća da se na ulicama našeg grada tokom cijele godine mogu vidjeti mnogobrojni turisti iz regiona, Evrope, ali i cijelog svijeta, te da trgovi i ulice nisu bili nikad življi i veseliji.

-Vrijedno smo radili i ponudili smo izuzetno bogat i raznovrstan sadržaj tokom svakog godišnjeg doba, prilagođen za sve uzraste i generacije, tako da svako u Banjoj Luci može da nađe neku manifestaciju u kojoj će da uživa – rekla je ona.

U tom pravcu organizovane su i nove manifestacije poput: Festivala uličnih zabavljača „TrotoArt“, Banjalučkog karnevala, Banjalučkog ljeta i koncerata ispod Kastela, Jesenjeg festivala cvijeća i plodova, Banj dana…

Osim novih, one tradicionalne manifestacije ponuđene su u novom konceptu, poput Kočićevog zbora, Banjalučke zime i proljeća.

-Uspjeli smo u namjeri da privučemo veliki broj turista, da oživimo grad, ali i da podržimo privrednu aktivnost, prije svega hotelijere i ugostitelje u Banjoj Luci – kazala je Vukomanović.

Da je tako potvrđuju i zvanični podaci, prema kojim je Banja Luka tokom prvih sedam mjeseci 2022. godine, dostigla najveći broj dolazaka od kada se mjeri turistički promet. Tako je turistički promet u prvih sedam mjeseci ove godine dostigao 100,77 odsto dolazaka i 97,46 odsto noćenja u odnosu na isti period u predpandemijskoj 2019. godini.

Savjetnica Vukomanović potvrdila je da će gradska administracija nastaviti sa aktivnostima u ovoj oblasti i da sve građane i posjetioce grada na Vrbasu i u narednom periodu očekuje veliki broj kulturnih i zabavnih manifestacija.

Nastavi čitati

Banjaluka

Zašto Vlada Srpske ne gradi most u Česmi, šta čeka?!

Reklamni prostor


Banjaluka je početkom godine završila sve protrebne procedure za izgradnja mosta u Česmi. Postavlja se pitanje – šta mjesecima čekaju Putevi i Vlada RS i zašto ne počne gradnja mosta?

Napisao je ovo na svom Tviter profilu gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.
– Njihovom voljom, ako je ima, ove žalbe izvođača mogu da se riješe i gradnja može odmah da počne – dodao je on.

Nastavi čitati

Aktuleno