Connect with us

Banjaluka

GRADONAČELNIK PONOSAN NA GRAD SPORTA Banjaluka je domaćin Balkanskog prvenstva za odbojkašice

Reklamni prostor


Banjaluka je domaćin Balkanskog prvenstva za odbojkašice u organizaciji UOK Banjaluka Volley, koje će u našem gradu biti održano u periodu od 21. do 25. septembra.

Ovo prestižno takmičenje, na kojem učestvuju odbojkašice iz Makedonije, Rumunije, Srbije i Turske otvorio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je svim takmičarima poželio dobrodošlicu u naš grad i poželio im uspjeh na takmičenju.

– Banja Luka je opredijeljena da ulaže u sport i u proteklom periodu obezbijedili smo rekordnu podršku kroz ulaganja u izgradnju sportske infrastrukture, kroz podršku sportistima i sportskim kolektivima, ali i kroz nove olakšice koje će olakšati funkcionisanje sportskih klubova. Na ovaj način težimo da unaprijedimo sport u našem gradu i takva praksa će biti nastavljena i u narednom periodu – poručio je gradonačelnik.

Inače, Balkansko prvenstvo za odbojkašice je takmičenje koje se organizuje svake godine pod patronatom Balkanske odbojkaške asocijacije, a Banja Luka je dobila domaćinstvo ovog prestižnog turnira ispred Atine, Beograda, Ankare i Bukurešta.

Ove godine, pored domaćina učestvuju još četiri ekipe i to PTT Spor Ankara, Dinamo Bukurešt, Rabotnički Skopje i Partizan Beograd.

Banjaluka

Drinić: Riješili smo višedecenijski problem – Slavićka će dobiti vodu

Reklamni prostor


Višedecenijski problem u mjesnoj zajednici Slavićka konačno je riješen.
Projekat vrijedan 1, 7 miliona KM.
– Više od 200 domaćinstava biće priključeno na vodovodnu mrežu.
Srećni smo kad riješimo veliki problem porodicama i učinimo im život lakšim i ljepšim. Želimo da naša sela žive, da motivišemo ljude da ih ne napuštaju i planiramo još mnogo toga dobrog da uradimo, rekao je saradnik za regionalnu i privrednu saradnju u Kabinetu gradonačelnika Nebojša Drinić.
On je danas sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem razgovarao sa mještanima Slavićke.
-Uz zdravicu čestitih domaćina dobili smo i izraze zahvalnosti i pohvale za naš predan rad.Nastavljamo s uređenjem i novim
poslovima za naš grad, istakao je Drinić.

Nastavi čitati

Banjaluka

Table banjalučkih legendi na putu ka Banj brdu

Reklamni prostor


Sedam tabli sa fotografijama i biografijama sportskih legendi Banjaluke Milorada Karalića, Slađane Golić, Antona Josipovića, Abasa Arslanagića, Nebojše Popovića, Zlatana Arnautovića i Zdravka Rađenovića postavljeno je pored staze koja vodi ka Banj brdu.

Ovu akciju je organizovalo udruženje “Banjalučani za svoj grad” kako je navedeno, sa namjerom da fantastični poduhvati proslavljenih sportskih asova nikada ne padnu u zaborav.

Nastavi čitati

Banjaluka

Stanivuković: Ako bude potrebno, ustupićemo Dragičeviću lokaciju štanda PDP

Reklamni prostor


Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je, odgovarajući novinarima, rekao da je Davoru Dragičeviću i grupi Pravda za Davida, koliko je on upoznat, dozvoljeno postavljanje info pulta na Trgu Krajine u petak 30.septembra.

– Ukoliko Dragičeviću, odnosno grupi Pravda za Davida, ne bude odgovarala pozicija koju dobiju, ponudićemo im poziciju na kojoj se nalazi štand PDP-a koji služi u izborne svrhe. Zaista, ni to neće biti nikakav problem i time želimo da pokažemo da je trg slobodan za sve građane Srpske – rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, <a href=”https://blink.ba/davor-dragicevic-umjesto-presude-ubicama-mog-sina-danas-se-sudi-meni-zbog-borbe-za-istinu/”>Dragičević je danas pred Osnovnim sudom u Banjaluci rekao da, za sada, nije dobio dozvolu za postavljenje info pulta grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine</a>, ali i ako ne dobije dozvolu od Grada Banjaluka da će on postaviti pult.

Nastavi čitati

Aktuleno