Connect with us

Banjaluka

Gradska preduzeća uspješno savladala velike izazove, radnici Akvane i ZIBL-a prvi put bez zaostalih plata

Gradska preduzeća uspješno su savladala velike izazove u prethodnoj godini.

Poručio je ovo gradski menadžer Bojan Kresojević, nakon sastanka sa direktorima gradskih preduzeća.

Kako je kazao, zaposleni u JP „Akvana“ su prvi put u posljednjih 10 godina bez zaostalih plata, a olakšanje su osjetili i zaposleni u ZIBL-u koji nakon 5 godina nemaju potraživanja od svog preduzeća.

– Radni timovi intenzivno rade na planovima restrukturiranja za ova dva preduzeća, što očekujemo da će biti pripremljeno u prvoj polovini ove godine. Neophodno je da se izmire obaveze Akvane prema dobavljaču „Novoteks“ u prvoj polovini godine, zbog čega je nužno da se zajedno sa planom restrukturiranja usvoji i odluka o dokapitalizaciji ovog preduzeća – istakao je Kresojević.

Naglasivši da je skupštinska većina skinula sredstva za ove namjene iz budžeta, gradski menadžer ističe da će biti izazovno obezbijediti sredstva, te dodaje da je usmeni prijedlog skupštinske većine da se ista obezbijede kreditnim zaduženjem.

– Imajući u vidu da je, zbog poskupljenja energenata i dodatnog poskupljenja električne energije, pred nama izazovna godina direktori preduzeća prezentovali su svoje mjere za smanjivanje rashoda. Preduzeće „Vodovod“ je, prema riječima direktora, iscrpilo interne uštede u iznosu od preko 1,5 miliona KM, te će biti nužno vraćanje naknade za mjerno mjesto – naglasio je Bojan Kresojević.

Gradski menadžer je takođe rekao da će sastanci sa direktorima preduzeća biti organizovani na mjesečnom nivou kako bi se uz maksimalnu operativnost odgovorilo na sve izazove.

Banjaluka

BANJALUKA PIŠE ISTORIJU Gradonačelnik poručio da je naš grad rame uz rame sa najvećim svjetskim teniskim turnirima

Banja Luka se i zvanično nalazi na ATP kalendaru i to u aprilu, kada se odigravaju najveći svjetski teniski turniri.

Banja Luka je među najvećim svjetskim turnirima i gradovima, uz turnir u Monte Karlu, Madridu i Barseloni, u mjesecu aprilu igra se turnir u našem gradu, što se sada može vidjeti na zvaničnom sajtu i ATP kalenadaru – rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako svi zajedno treba da budemo ponosni na projekat, koji će naš grad pozicionirati na evropskoj, ali i svjetskoj teniskoj listi.

-Radimo najveću sportsku i turističku priču u našem Gradu i Republici Srpskoj i zato je ovo vrijeme kada svi treba da budemo ponosni i da zajedno damo svoj doprinos, ako ništa, bar pozitivnim mislima – poručio je Stanivuković.

Podsjećamo, Banja Luka će biti domaćin ATP 250 turnira, koji će se igrati u periodu od 17. do 23. aprila, kada u naš grad dolazi i najbolji svjetski teniser, Novak Đoković.

Nastavi čitati

Banjaluka

“JAZAVAC” POKLANJA POPUST OD 50 ODSTO na cijenu ulaznica za februarski repertoar

Gradsko pozorište “Jazavac” i ATOS BANK a.d. Banjaluka poštovaocima pozorišne umjetnosti poklanjaju popust na ulaznice za predstave na februarskom repertoaru.

– Svi koji dođu da kupe karte u petak, 10. februara od 16 do 20 časova na biletarnici Gradskog pozorišta ‘Jazavac’ ostvaruju pravo na popust od 50 odsto za sve predstave koje su na repetoaru od 12. do 26. februara – pojasnili su iz “Jazavca”.

Repertoar
12. februar (nedjelja) u 20 časova – “Banjaluka”

15. februar (srijeda) u 20 časova – “Vitez iz Vilsonove” (predstava za djecu)

16. februar (četvrtak) u 20 časova – “Bog masakra”

18. februar (subota) u 20 časova – “Malo blago”

23. februar (četvrtak) u 20 časova – “Celo telo tu me boli”

24. februar (petak) u 20 časova – “Neka ostane među nama” Kabare Nebojše Kuruzovića

25. februar (subota) u 20 časova – “Istina”

26. februar (nedjelja) u 20 časova – “Pastorala” Gradsko pozorište Gradiška

Nezavisne

Nastavi čitati

Banjaluka

ODLIČNA SARADNJA Kresojević se sastao sa menadžerom Beograda Miroslavom Čučkovićem

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

Gradski menadžer, Bojan Kresojević boravi u Beogradu, gdje se sastao sa gradskim menadžerom ovog grada, Miroslavom Čučkovićem a tema za razgovor bilo je mnogo.

– Bratski gradovi Banjaluka i Beograd imaju odličnu saradnju na svim poljima. Kao regionalna metropola Beograd se već ranije susreo sa brojnim izazovima koji su ispred nas i njihova podrška za nas je dragocjena.Na sastanku sa gradskim menadžerom Beograda, Miroslavom Čučkovićem, dogovoreno je da će saradnja biti dodatno osnažena na operativnom nivou. Na taj način će se održavati kvartalni sastanci sa konkretnim projektima i aktuelnim temama koji će omogućiti prenos iskustava i efikasnije funkcionisanje našeg grada – poručio je Kresojević.

Poručio je kako su razgovarali i o iskustvima grada Beograda u upravljanju otpadom, ali i brojnim drugim temama.

– Važno je podsjetiti da je prije godinu dana Beograd i finansijski podržao infrastrukturni razvoj našeg grada sa 3 miliona evra – zaključio je gradski menadžer.

Nastavi čitati

Aktuleno