Connect with us

Sport

HAMILTON O ŠKOLI “Bilo je UŽASNO, gađali su me bananama”

Sedmostruki svjetski šampion Formule 1 vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da su ga u djetinjstvu vrijeđali na rasnoj osnovi i maltretirali u školi i da mu je taj period „najtraumatičniji u životu“.
„Za mene je škola bila najtraumatičniji i najteži period života. Počeli su da me maltretiraju kada sam imao šest godina. U mojoj školi sam bio jedan od troje tamnopute djece, a veći i jači momci su me maltretirali“, rekao je Hamilton u podkastu „On Purpose“.

Hamilton je i ranije govorio o rasnim problemima u svijetu, a deluje da su ga događaji iz djetinjstva natjerali da postane mentalno jača osoba.

„Stalni udarci, stvari koje su bacali na mene, kao što su banane i osobe koje su koristile riječ na n (nigger – crnac) u potpunom spokoju. Ne znajući gde mi je mjesto, za mene je to bilo veoma teško“, rekao je Hamilton.

On je rekao da roditeljima nije pričao šta se dešavalo u školi, da su ga vrijeđali, nazivali crncem i tukli.

„Nisam želio da moj otac misli da nisam jak“, dodao je jedan od najboljih vozača svih vremena.

Hamilton je rekorder po broju pobjeda u Formuli 1 (103) i sa sedam šampionskih titula dijeli rekord sa Mihaelom Šumaherom.
bl-portal

Sport

Kako je trener svih trenera dobio nadimak Ćiro

Miroslav Blažević nadimak Ćiro dobio je još kao mali, na dječjoj predstavi u kojoj je glavni lik bio lutak Ćiro, koji je imao sličnu govornu manu kao i on.

Njegovoj majci se to nije sviđalo i molila je da ga niko ne zove Ćiro pa su ga nekako počeli zvati Blaž, pogotovo kad se preselio u Zagreb.

Ali, onda su ga tamo prepoznali neki njegovi poznanici iz Travnika i opet ga počeli zvati Ćiro i tako je nadimak ostao.

Blažević, koji je tokom svoje bogate karijere dobio nadimak trener svih trenera, se, inače, fudbalom počeo baviti još od mladih dana.

Ostaće upamćen kao prosječan igrač koji je nekoliko sezona proveo u ozbiljnim klubovima.

Bio je igrač zagrebačkog Dinama, HNK Rijeke, FK Sarajeva i Lokomotive Zagreb.

Nastavi čitati

Sport

Preminuo Ćiro Blažević

Preminuo je Miroslav Ćiro Blažević.

Legendarni udbalski trener i bivši izbornik hrvatske reprezentacije preminuo je u 88. godini nakon duge borbe s rakom.

Bolest mu je prvi put dijagnostifikovana 2011. godine, dvaput ju je pobijedio, ali treći put nažalost nije uspio.

Nastavi čitati

Sport

NOVAK JOŠ JEDNOM POKAZAO DA JE GROMADA! Teniser uz žrtve zemljotresa

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslao je snažnu poruku svim žrtvama niza zemljotresa i tragedije koja je zadesila Tursku i Siriju.
Na jugu Turske, kao i dijelu Sirije, došlo je do nekoliko vezanih potresa tla u noći između nedjelje i ponedjeljka, nakon čega se mrtvi broje u hiljadama.

Do sada je potvrđeno više od 7.200 preminulih, a strahuje se da će se taj broj povećati. Među preminulim su isportisti. Užasne vijesti potresle su i Đokovića koji se oglasio putem Instagrama.

“Gospode, zaštiti ljude i daj im zdravlja”, napisao je Đoković.

Nastavi čitati

Aktuleno