Connect with us

Hronika

HAOS NA PALAMA! Pucnjava u svadbenom salonu, RANJENE dvije osobe!

Policija je uhapsila D.J. iz Pala zbog sumnje da je u subotu u svadbenom salonu u tom mjestu ranio dvije osobe.

Prema nezvaničnim informacijama, pretpostavlja se da je muškarac najvjerovatnije slučajno opalio metak iz pištolja dok je bio u toaletu, a metak je prošao kroz zid i povrijedio dvije osobe.

Naime, službenici Policijske stanice Pale uhapsili su Paljanina zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

“D.J. se sumnjiči da je u svadbenom salonu u Palama upotrebom vatrenog oružje povrijedio dva lica nanijevši im tjelesne povrede. Povrijeđeni su zadobili povrede u predjelu nogu i nakon ukazane ljekarske pomoću u Domu zdravlja Pale, upućena su na dalje liječenje u Bolnicu ‘Srbija’ u Istočnom Sarajevu”, navode iz PU Istočno Sarajevo.

Osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo na dalje postupanje.

Hronika

Više škola u Sarajevu dobilo dojavu o bombi

Više škola na području Kantona Sarajevo jutros je dobilo dojavu da je u tim ustanovama postavljena bomba.

Roditelji su pozvani da dođu po djecu u školu.

“Zaprimljen je imejl u nekoliko škola. Još uvijek čekamo o kojem broju se radi”, rekla je portparol MUP KS Mersiha Novalić, piše Avaza.

Nastavi čitati

Hronika

PREBIO SUPRUGU! Udarao je rukama u glavu, šutirao u tijelo

N.M. (39) uhapšen je zbog teškog nasilja koje je počinio nad suprugom I. M. (40) koju je, kako Telegraf saznaje, više puta udario rukama u glavu i nogama u tijelo.
Policijski službenici PS Voždovac u saradnji sa Drugim OJT u Beogradu, uhapsili su N.M. i odredili zadržavanje do 48 sati.

Napisana mu je prijava za nasilje u porodici.

Nastavi čitati

Region

Prve prijave DJEČIJEG PLAČA stare TRI GODINE!!!

Prve prijave beogradskom Centru za socijalni rad da se iz zgrade na Zvezdari gdje je pronađena djevojčica od osam godina, u kadi, stigle su prije tri godine!
Otac se postupajući po prijavi policije nešto kasnije odazvao na razgovor sa radnicima Centra za socijalni rad koji su procenili da dijete nema nikakve tragove zanemarivanja. Nakon toga, kako se navodi, više nije bilo prijava Centru za socijalni rad u ovom slučaju.

Po nalogu dežurnog tužioca ranije danas raspisana je potraga za Urošem Pašajlićem osumnjičenim da je bio nasilan prema partnerki i držao svoju ćerku (8), za koju je pregledom utvrđeno da je neuhranjena i zapuštena. Uroš Pašajlić. se sumnjiči za krivično djelo nasilje u porodici i protivpravno lišenje slobode na štetu nevjenčane supruge, kao i krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza u odnosu na dijete, saopštilo je tužilaštvo.

U odgovoru Centra za socijalni rad u slučaju maloljetne djevojčice postupali su odeljenje Palilula, a zatim i odeljenje Zvezdara od njenog rođenja, kada je porodilište gdje je rođena alarmiralo da roditelji nisu podobni da se staraju o djetetu.

Centar za socijalni rad Beograd, odeljenje Palilula je u skladu sa svojim nadležnostima dijete smestilo u ustanovu socijalne zaštite, posle čega je pokrenulo postupak lišenja roditeljskih prava za oba roditelja.

Djevojčica je trenutno u bolnici, a za ocem se traga.

Nastavi čitati

Aktuleno