Connect with us

Region

HAOS U ZAGREBAČKOJ GIMNAZIJI! Mladić upao u školu noseći MAČETU

Nepoznati mladić sa mačetom upao je danas popodne u zagrebačku Klasičnu gimnaziju u Križanićevoj ulici.

Prema nezvaničnim informacijama, došlo je do verbalnog obračuna s drugim učenikom, nakon kojeg je naoružani mladić pobjegao.

Index piše da je mladić ušao u razred u kojem su bili učenici i nastavnica te zaprijetio hladnim oružjem. Nakon incidenta pri kojem niko nije povrijeđen, on je pobjegao iz škole. Policija traga za njim.

Odmah je pozvana policija, koja je potvrdila da je intervenisala. Mladić sa mačetom još nije priveden.

Incident se dogodio oko 14 sati.

“Situacija je traumatična i kriza. Danas između 13:30 i 14 sati u školu je ušao nepoznati mladi čovjek koji je ušao u učionicu na čas na kojem je bila profesorica i prijetio hladnim oružjem drugom učeniku. Sabranom reakcijom drugih učenika i profesorice spriječene su veće posljedice, niko nije povrijeđen. Mladić je potom napustio razred, ja sam ga ispratila jer sam ga susrela na hodniku, ali u tim trenucima nije imao ništa u rukama”, rekla je direkotrica Klasične gimnazije.

“Sad se moramo pozabaviti time da pomognemo učenicima da prebrode ovu situaciju. Nastava se nastavila odvijati uobičajeno, nismo prekinuli nastavu. Mislim da je bolje da su učenici ovdje kako bi mogli razgovarati s našim stručnim službama”, rekla je direktorica.

Region

Mladić teško ranjen u Skadarliji

Osamnaestogodišnji mladić teško je ranjen rano jutros hladnim oružjem u Skadarskoj ulici u Beogradu, javio je RTS.

Hitna pomoć je poziv od policije primila u 2.25 zbog ranjavanja lica u Skadarskoj 17.

Muškarac je teško povrijeđen hladnim pružjem i prevezen je u Urgentni centar, rečeno je u Hitnoj pomoći.

Nastavi čitati

Region

Pucnjava u Prišini, više ranjenih

Dvije osobe povrijeđene su u Prištini nakon pucnjave u centru grada, u Ulici Ćamilja Hodže, potvrđeno je iz Kosovske policije za Tanjug.

Policija je oko 20.20 dobila informaciju o pucnjavi u Ulici Ćamilja Hodže u Prištini.

“Prema prvim informacijama, dve osobe su povređene, od kojih se sumnja da je jedna zadobila povrede iz vatrenog oružja”, navode iz Kosovske policije.

Povrijeđeni su upućeni na bolničko liječenje.

“Policijski istražitelji, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju istražne radnje radi potpunog rasvetljavanja slučaja i tragaju za osumnjičenim licima koje je policija već identifikovala”, navedeno je u saopštenju.

Nastavi čitati

Region

SAMO PRESTIŽ! Đukanović pozvan na krunisanje kralja Čarlsa III

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvan je na ceremoniju krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

– Na poziv Njegovog kraljevskog veličanstva, ceremoniji u Vestminsterskoj opatiji u Londonu 6. maja 2023, u ime Crne Gore prisustvovaće predsjednik Đukanović sa suprugom Lidijom – saopšteno je iz Kabineta Đukanovića.

Đukanović je, između ostalog, kandidat i na predstojećim izborima za predsjednika Crne Gore, a drugi krug njih se održava 2. aprila.

Avaz

Nastavi čitati

Aktuleno